marți, 15 decembrie 2009

Baclava turceasca

Ingrediente:
1 pachet foi de placinta
250-300g nuca macinata
50-100g margarina (unt) topita
Ingrediente sirop:
600 ml apa
350g zahar
zeama si coaja de la o lamaie
2 plicuri zahar vanilat
100-150g miere
Mod de preparare:
Topim margarina intr-o craticioara. Taiem foile de placinta in patratele egale, (eu am taiat foaia in patru patrate). Fiecare patratele se unge cu margarina topita. Se presara nuca macinata pe toata suprafata patratelului.Apoi se ruleaza tip "sarma". Dupa ce am rulat prima "sarma" eu am mai impachetat intr-o foaie. Se pun in tava unsa cu margarina sau tapetata cu hartie de copt.
Se dau la cuptor pentru 30-35 de minute, la foc potrivit, pana se rumenesc frumos deasupra.

Intre timp preparam siropul.
Fierbem apa cu zaharul si mierea. Zeama de lamaie, coaja rasa si zaharul vanilat in jur de 10 minute. Cand sunt gata coapte, "sarmalutele", se imbiba cu siropul preparat.
Se va absorbi foarte repede siropul in baclava.
Deasupra se presara nuca pisata.
Este foarte buna, seamana foarte mult cu baclavaua turceasca, in general ei pun fistic deasupra numai ca eu nu am avut. Merita sa o incercati.
Va doresc pofta buna.

7 comentarii:

benikos place spunea...

SUPER!!!BRAVOOOOO

Vicky spunea...

Multumesc.

Bianca spunea...

Imi face deosebita placere sa te anunt ca la mine pe blog te asteapta un premiu sa il ridici.
Succese in tot ceea ce faci.
Sarbatori fericite

Vicky spunea...

Multumesc foarte mult, il ridic chiar acum.

Anonim spunea...

ce se pune verde pe deasupra baclavalei ,este fistic macinat....

Vicky spunea...

Multumesc frumos, am aflat si eu intre timp dar nu am avut fistic.

Anonim spunea...

Grav foarte grav cu limba Romana

Bianca

Lilypie Second Birthday tickers

Faceți căutări pe acest blog