1 pachet foi de placinta
250-300g nuca macinata
50-100g margarina (unt) topita
Ingrediente sirop:
600 ml apa
350g zahar
zeama si coaja de la o lamaie
2 plicuri zahar vanilat
100-150g miere
Topim margarina intr-o craticioara. Taiem foile de placinta in patratele egale, (eu am taiat foaia in patru patrate). Fiecare patratele se unge cu margarina topita. Se presara nuca macinata pe toata suprafata patratelului.
Intre timp preparam siropul.
Fierbem apa cu zaharul si mierea. Zeama de lamaie, coaja rasa si zaharul vanilat in jur de 10 minute. Cand sunt gata coapte, "sarmalutele", se imbiba cu siropul preparat.
Deasupra se presara nuca pisata.
7 comentarii:
SUPER!!!BRAVOOOOO
Multumesc.
Imi face deosebita placere sa te anunt ca la mine pe blog te asteapta un premiu sa il ridici.
Succese in tot ceea ce faci.
Sarbatori fericite
Multumesc foarte mult, il ridic chiar acum.
ce se pune verde pe deasupra baclavalei ,este fistic macinat....
Multumesc frumos, am aflat si eu intre timp dar nu am avut fistic.
Grav foarte grav cu limba Romana
Trimiteți un comentariu