vineri, 3 aprilie 2009

Shaorma

Reteta o am de pe blogul lui Teo, caruia ii multumesc foarte mult pentru minunatele sale retete.

Ingrediente:
Pentru lipii:
500 g faina
un plic de drojdie uscata
200 ml apa calduta
o lingurita sare
o lingurita zahar
Mod de preparare:
In apa calduta amestecam drojdia, zaharul si sarea.
Apoi punem si faina in ploaie, si framantam un aluat elastic si usor de modelat.
Se lasa la crescut timp de 30 de minute intr-un loc ferit de curent.
Eu l-am pus intr-un lighean tapetat cu faina, asa arata dupa 30 minute.
Se rupe cate o bucatica din aluat si se intinde o foaie cat de subtire se poate.
Lipiile se coc in tava de teflon fara ulei sau grasime.
Se fac foarte repede asa ca fiti cu ochii pe ele. Nu au iesit ele perfect rotunde, data viitoare o sa am grija sa iasa mult mai bine.
Mi-au iesit 8 lipii, am folosit doar 2 dintre ele restu le-am pun in punga de plastic si le-am bagat in congelator.
Umplutura:
piept de pui (puteti folosi ce carne preferati)
castraveti murati
cartofi prajiti
varza
1 ceapa (noi mancam in salata si ceapa)
ketchup
maioneza
sare, piper
Carnea taiata bucatele se prajeste in 2 linguri de ulei, si se condimenteaza dupa gust.
Cartofi se prajesc in ulei incins.
Peste lipie se pun cartofi scursi bine de ulei, se adauga carnea.
Apoi se pun castraveti murati dupa gust.
Se pune salata de varza cu ceapa (sau fara).
Si la sfarsit se pune ketchup si maioneza dupa preferinta, se mai adauga sare, piper daca vreti mai condimentat.
Se ruleaza si se inveleste in folie de aluminiu.
Va doresc pofta buna!!!

9 comentarii:

Ana Thomas spunea...

Super faina!Cand eram in Bucuresti mancam o data la 6 luni o shaorma cu muuuuult mujdei de usturoi...
Buna idee, sa o facem si noi acasa...macar stii ce pui in ea!
Felicitari!
Simplu, gustos si satios!

diamond spunea...

yammy! :P

Vicky spunea...

Asa este Tartoras, sti sigur ce pui in ea, nu te trezesti ca Doamne fereste era ceva expirat, invatam sa facem cat mai multe acasa, si iese foarte gustos ca o condimentezi dupa placul tau.

Teo spunea...

Au iesit duper!!

Vicky spunea...

Multumesc Teo.Am mai facut ieri inca doua si au fost super, suntem fani Shaorma.

Talita spunea...

These look delicious!

Vicky spunea...

Thanks, it is delicious.

Anonim spunea...

e un deliciu shaorma asta bravo nota 10.

Vicky spunea...

Multumesc foarte mult

Bianca

Lilypie Second Birthday tickers

Faceți căutări pe acest blog