- 1-2 verze mai mici
- 1 pahar smantana
- un piept de pui (sau pulpe dezosate)
- 1 ceapa potrivita
- condimente de pui
- 2 rosii sau putin bulion
- ceva afumatura (eu am avut coaste afumate)
- sare, piper
Mod de preparare:
Tocam varza pe care o frecam bine cu sare, o lasam sa se inmoaie putin intre timp ceapa tocata solzisori o calim in putin ulei, cand sa inmuiat adaugam treptat varza, amestecam bine pana se scade si asa punem toata varza, punem putin piper. Separat se taie fasiute carnea de pui se condimenteaza dupa gust si se prajeste putin in ulei, am adaugat si putina carne afumata.
In vasul roman am pus un strat de varza calita, punem rosii taiate cubulete, am adaugat carnea prajita, punem jumatate din paharul cu smantana apoi restul de varza mai adaugam rosii , smantana si costitele afumate deasupra. Se da la cuptorul preincalzit pentru 1 ora la foc potrivit.
Se serveste calda alaturi de mamaliga.
6 comentarii:
Foarte gustos, insa cum stiu clujenii sa o prepare, nu cred ca stiu si altii, sau?
Fii sigur de asta, fiecare zona a tari are modul sau de a prepara mancarea.
wow, ce bine arata, mi-ai facut pofta si o sa incerc si eu reteta asta :)
Arata foarte special aceasta varza a la Cluj si din cauza asta m-am hotarat sa incerc si eu aceasta reteta pe care ne-ai impartasit-o si noua, iti multumesc pentru reteta, pofta buna!
ce bine arataaaaaaaaaaaaaaa
Multumesc foarte mult.
Trimiteți un comentariu