marți, 25 mai 2010

Mancarica de ficatei cu cartofi la cuptor


Ingrediente:
500 g ficat de pui
1 ceapa
3-4 catei de usturoi
2 linguri de bulion
sare, piper
patrunjel
Mod de preparare:
Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. cand ceapa sa inmuiat se adauga ficatul de pui spalat si sters de apa. cand sa patruns si ficatul se adauga usturoiul tocat si el fin.Se pune bulionul.
Se lasa sa fiarba asa la foc mic pana se face ficatul de pui adaugand putina apa, 15-20 de minute.
Se tine la foc mic pana scade zeama lasata.
La sfarsit se condimenteaza si se pune patrunjelul tocat, uscat sau proaspat.
Eu am servit cu cartofi la cuptor. Este o mancarica foarte buna.
Va doresc pofta buna.

7 comentarii:

Bucatareasa Incepatoare spunea...

da, super yummy!

ama spunea...

foarte apetisant arata! chiar si pentru mine care nu prea ma dau invant dupa ficat :D

Vicky spunea...

Multumesc pentru aprecieri. Este o mancarica foarte buna.

janet spunea...

Si eu am facut placinta asta,intradevar este foarte buna!Eu am pus si citeva stafide!
O zi buna iti doresc!

Vicky spunea...

Da este foarte buna si cu stafide dar sotului meu nu-i plkac deloc....

bucatarici spunea...

din poze pare sa fie facuta cu pasta de tomate, nu cu bulion.

pasta de tomate e mult mai dulce si mai vascoasa decat bulionul si leaga bine mancarea.

daca se face, totusi, cu bulion, va trebui pus ceva pentru legarea sosului, o lingura rasa de amidon sau faina, de exemplu.

altfel pare delicioasa si am s-o fac si eu. tot cu cartofi la cuptor.

Vicky spunea...

Este facuta cu bulion, nu cu pasta tomata iar eu nu o leg cu nimic, nu-mi place amidon in mancare, o las pur si simplu sa scada la foc potrivit amestecand mereu si se leaga foarte frumos.

Bianca

Lilypie Second Birthday tickers

Faceți căutări pe acest blog