miercuri, 19 mai 2010

Chec in 3 culori


Ingredientepentrut doua checuri mari:
2 cani de zahar
2 cani de faina
2 pliculete zahar vanilat
1 sticluta esenta de vanilie
10 linguri ulei
8 oua
coaja de la o lamaine
50 g cacao

Pentru crema:
1 pachet si trei sferturi unt
200 ml lapte
200 gr zahar
3 linguri faina
2 oua
2 lamai

Glazura
un sfert pachet unt
2 linguri cacao
5 linguri lapte
3 linguri zahar

Mod de preparare:
Zaharul si ouale intregi se pun intr-un bol si se bat bine. Trebuie sa-si dubleze volumul.
Se adauga zaharul vanilat, se adauga uleiul. apoi si faina, se pune si esenta de vanilie.
Dupa ce sa amestecat bine se inparte compozitia in doua castronele.
Intr-un castronel se pune cacaoa si se amesteca bine, se pune compozitia in doua forme de chec.
Se da la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste usor,
Prepararea cremei: Ouale, zaharul ,laptele si faina se amesteca bine cu telul. Se fierb pe foc mic , amestecand mereu, pana se ingroasa. Se acopera crema cu o folie de plastic, sa nu faca crusta, si se lasa sa se raceasca . Dupa ce s-a racit complet, se adauga coaja de la cele doua lamai si zeama lor, apoi untul care trebuie sa fie la temperatura camerei. Se amesteca cu mixerul pana rezulta o crema fina si spumoasa. Eu am impartit si crema in doua si jumatate am amestecat-o cu cacao.
Cand checurile s-au racit , incepem asamblarea prajiturii. Ambele checuri se taie in felii groase si cat de cat egale.
Se ia o felie din checul cu cacao, se unge cu o portie generoasa de crema, apoi langa ea se aseaza o felie de chec simplu. Chec maro , crema, chec simplu, crema si tot asa pana se termina tot.
Pentru glazura se pun toate ingredientele intr-o craticioara. Si se fierb la foc mic, amestecand mereu, lasand sa dea in clocot pana se ingroasa putin. Se toarna calduta peste checurile asamblate.
Si deoarece a fost asa de bun nu am mai apucat decat sa fac o singura poza. Merita incercat este foarte pufos si in acelasi timp racoritor de la crema simpla, foarte bun.

9 comentarii:

Cristina spunea...

Trebuie sa fie delicios dupa cum arata, dar cred ca ai migalit mult :). Eu as incerca sa-l asamblez mai usor, as taia checul nu felii ci pe lungime, in doua, ca pe un tort si apoi sa-l umplu. Cred ca ar iesi frumos si asa, mai ales daca feliile ar fi taiate apoi un plic inclinat.

Vicky spunea...

Ai perfecta dreptate. nu m-am gandit sa-l tai pe lungime, dar cand il voi reface am sa-l tai pe lungime, multumesc de sfat.

Nely spunea...

Am si eu aceasta reteta si imi place foarte mult, dar inca nu m-am hotarat sa o fac. Acum ca mi-ai facut pofta, sigur o voi face. FELICITARI!

Vicky spunea...

Ma bucur ca ti-am facut pofta, incearc-o sa vezi cat de buna este, chiar merita.

Paula spunea...

In primul rand vreau sa-ti spun..sa-ti traiasca printesa si voi pe lamga ea. Am vrut doar sa-ti spun ca demult-demult(ehe...)la noi in Arad era tare la "moda" acest ..dulce- la noi se numeste "Tort-la-metru, si era feliat oblic// si crema se facea din 2 budinci roz,dar imi place mai mult asa cum l-ai facut tu (e fara "E-uri).FELICITARI!!

diana spunea...

L-as face si eu, dar ma abtin. Vreau sa slabesc...............Raman cu uitatul.

Vicky spunea...

Multumesc foarte mult Paula, cat despre prajitura asa am gasit-o si eu pe net de mult siu abea acum m-am hotarat sa o fac.

Diana si eu sunt la cura de slabit mai ales ca am nascut de curand, dar fac pentru sotul meu, eu imi pun pofta in cui.

gaby's blog spunea...

foarte interesanta reteta dar si blogul... felicitari!

Vicky spunea...

Multumesc foarte mult Gaby.

Bianca

Lilypie Second Birthday tickers

Faceți căutări pe acest blog