miercuri, 7 ianuarie 2009

Tort cu aroma cubaneza




Reteta o am din revista RETETE Libertatea pt. femei, nr.4 Noiembrei 2008
Acest tort l-am facut pentru cumnata mea Adina pentru revelion.
Ingrediente pentru blat:
150g migdale (eu am pus alune de padure)
300g ciocolata amaruie
0 lingura cacao
5 oua
80g zahar
4 linguri rom
un praf de sare
125g faina
50g pesmet
un plic de praf de copt
150g unt topit
Pentru crema:
250g frisca
100g ciocolata amaruie
Pentru glazura:
400g ciocolata 20g margarina
ciocolata rasa pentru decor
150g frisca
Mod de preparare:
Pentru crema:
ciocolata amaruie se rupe bucati, se amesteca cu frisca si se topeste la baie de aburi. Se adauga un praf de cacao si se lasa la racit in frigider.

Pentru blat:
Ouale se separa,iar galbenusurile se bat spuma adaugand zaharul, romul, sarea si albusurile batute tari.Faina, pesmetul si praful de copt se amesteca bine si se adauga peste galbenusuri impreuna cu glazura de ciocolata, migdalele si untul.

Se incalzeste cuptorul dinainte.Intr-o oala (caci nu am forma de tort rotunda),punem hartie de copt si apoi turnam compozitia pentru blat si-l lasam la copt 45 de minute, la foc potrivit,

Gata si blatul, sa copt frumos,il lasam sa se raceasca bine si apoi il taiem in trei feli cat de cat egale,

Punem si ce-a de-a doua felie de balt si apoi se pune iar crema,

Punem si ultima parte de blat peste crema,

O poza mai in detaliu,

Din margarina si glazura de ciocolata, topite la baie de aburi, se obtine o crema cu care imbracam tortul.Deoarece nu am avut cum sa pun hartie de copt dintr-o bucata, am uns doua bucati de hartie de copt cu ciocolata topita la bai-marie,

Am pus hartia de copt unsa cu ciocolata de jur-impreujurul tortului si l-am bagat la rece pana se intareste ciocolata pe tort

Si aici una de sus,

Aici imbracat in ciocolata si neornat,

O poza sa se vada cum este imbracat in ciocolata.

Si inca una ca imi place foarte mult cum a iesit,

Si asta-i ultima poza, imi place foarte mult cum a iesit, si mi-a spus cumnata mea ca a fost super bun, toti invitatii l-au apreciat.

6 comentarii:

Adyna spunea...

multumesc cumnatica pt tort,a fost super delicios si foarte aspectos si apreciat de toti invitatii. Te pup! Astept si alte retete la fel de bune cum stii tu sa le faci!

Vicky spunea...

Ma bucur ca ti-a placut iti mai fac oricand cu mare placere, te pup si o sa te surprind placut cu multe alte retete.

AnaMaria spunea...

Vicky am si eu o nedumerire...Pt. crema topesti ciocolata pe baie de aburi impreuna cu frisca batuta sau nebatuta?Si apoi pui cacao?Pt ca tie crema ti-a iesit cam alba si de-asta intreb.
Multumesc
Pupici

Vicky spunea...

AnaMaria scuze ca raspund asa tarziu, da topesc ciocolata cu frisca batuta, imi cer scuze ca nu am specificat modific acum, multumesc pentru sesizare, sa ma anunti daca faci tortul.

AnaMaria spunea...

Inca ceva, ca sa inteleg mai bn amesteci ciocolata cu frisca batuta, si apoi o pui pe foc, sau ma rog, pe baie de aburi. Intreb insistent pt ca vreau si eu sa fac tortul si mi+e frica sa nu se taie sau u stiu sa nu se descompuna frisca pe foc.
Multumesc!
Puici

Vicky spunea...

AnaMaria, cel mai bine bati frisca bine, topesti ciocolata in baie de aburi o lasi sa se racoreasca putin si apoi o amesteci cu frisca si cu praful de cacao, asa esti sigura de reusita iar gustul este acelasi, asa a mai facut o prietena de-a mea, nu te mai complica, astept vesti de la tine,te pup.

Bianca

Lilypie Second Birthday tickers

Faceți căutări pe acest blog