miercuri, 7 ianuarie 2009

Saratele cu branza


Ingrediente:
500 g faina
150-200 ml ulei
200-250g branza de vaca,(sau dupa gustul fiecaruia)
2 oua
un cubulet drojdie
200 g apa calduta
Mod de preparare:
Cu cat branza este mai sarata cu ata ies mai bune saratelele, dar sa nu fie nici prea exagerat de sarata caci nu stiu cat de bune or mai fi

Drojdia se dizolva in apa cadluta,

Drojdia si restul ingrendientelor se pun la gramada intr-un castron peste faina,

Se adauga si branza si se amesteca bine,

Va rezulta o coca potrivita, care nu se lipeste deloc de maini, si trebuie sa fie putin uleioasa, nu foarte tare.

Din aluatul rezultat se iau mici bucatele din care se formeaza cate o biluta si se aseaza pe un fund uns cu ulei, intre timp ele mai cresc pana le punem in forma,nu trebuie sa stea neaparat in caldura eu cand fac stau cu usa de la balcon deschisa mare,

Se ia cate o biluta si se pune in mijlocul formei incinse.

Trebuie sa avem grija ca se fac foarte repede

Asa arata saratelele mele, sunt ffff bune, sunt crocante, si merg foarte bine la serviciu caci parca iti vine sa tot rontai ceva, astea sunt perfecte, eu cand fac saratele in ziua respectiva nu-mi mai iau nimic de mancare mananc doar saratele, sunt super si iti tin bine de foame.

Sunt super, deci de o mie de ori mai bune ca cele din comert, va garantez.

4 comentarii:

Diana spunea...

Buna Vicky...M-ai cucerit cu aceste saratele minunate...Spune-mi de unde ai luat formele???

Vicky spunea...

Imi cer scuze ca raspund asa de tarziu, forma o am de la mama mea care o are de fffff mult timp, se mai gasesc pe la obor, depinde .

mikaelacorina spunea...

Am forma,insa am pregatit mereu alt aluat,fara drojdie,cu margarina,ou,branza si smantana.Asa il stiu si ies foarte bune,insa o sa incerc si varianta aceasta.O reteta asemanatoare am si eu dar pentru saratele bete,ca sa zic asa,cele pe care le obtinem prin taiere cu rotita.

mikaela spunea...

Am forma,insa am pregatit mereu alt aluat,fara drojdie,cu margarina,ou,branza si smantana.Asa il stiu si ies foarte bune,insa o sa incerc si varianta aceasta.O reteta asemanatoare am si eu dar pentru saratele bete,ca sa zic asa,cele pe care le obtinem prin taiere cu rotita.

Bianca

Lilypie Second Birthday tickers

Faceți căutări pe acest blog