joi, 17 iunie 2010

Pilaf cu masline si cartofi


Ingrediente:
1 ceapa
2-3 cartofi
150-200g masline
2 cani cu orez
delikat, cimbru si patrunjel
Mod de preparare:
Intr-o oala se caleste ceapa tocata marunt in ulei. Cand sa calit se adauga cartofii taiati cubulete si orezul spalat si se caleste asa 10-15 minute amestecand mereu.
Separat se face o supa din apa, delikat, cimbru si piper. Intre timp amestecam mereu in compozitia de orez pana se calesc bine si cartofi.
Can supa a dat in clocot se ia de pe foc si se toarna peste orez. Se lasa la fiert la foc mic pana se umfla orezul si au fiert cartofi.
Spre sfarsit se adauga patrunjel tocat, dupa gust. Maslinele spalate si scurse de apa.
Se mai fierbe putin si gata.

Socrului meu ii place pilaful cu multa zeama de aceea este mai zemos, se poate lasa sa scada zeama ca sa fie mai gros.

Va doresc pofta buna.

3 comentarii:

Craita spunea...

Bine ca ai specificat motivul pentru care l-ai lasat asa zemos,k altfel tare nedumerita as fi fost :)
Merita incercata reteta!

Craita spunea...

Ap,te asteapta un premiu la mine pe blog :)

Vicky spunea...

Tocmai din acest motiv am tinut neaparat sa spun de ce este asa zemos.
Multumesc foarte mult pt premiu, il ridic imediat pupici.

Bianca

Lilypie Second Birthday tickers

Faceți căutări pe acest blog