Archive
-
▼
2010
(43)
- ► septembrie (3)
-
►
2009
(126)
- ► septembrie (4)
Categories
- Aluaturi dulci (3)
- Aluaturi sarate (8)
- Aperitive (5)
- Biscuiti/Cornulete/Fursecuri (8)
- Ciorbe/Supe/Borsuri (11)
- Clatite (5)
- Coliva (1)
- Cozonaci/Rulade/Checuri (4)
- Dulceata/Gem/Compot (5)
- Florile / Plantele mele (3)
- Gogosi/Scovergi (2)
- Inghetata (1)
- Muraturi (2)
- Peste (5)
- Pizza/Paste (15)
- Placinta (1)
- Prajituri (15)
- Premii (36)
- Preparate cu carnati / organe (9)
- Preparate din cartofi (2)
- Preparate din legume (6)
- Preparate din oua (2)
- Preparate din/cu mamaliga (1)
- Retete chinezesti (1)
- Retete de post (5)
- Retete de pui (19)
- Retete din carne de miel (2)
- Retete din carne de porc (13)
- Retete din carne de vita (4)
- Salate (8)
- Sosuri (2)
- Suferinta (2)
- Torturi/Tarte (8)
Bloguri delicioase si altele
-
-
Ovaz cu cocos si bananeAcum 9 ani
-
Paste cu ciuperciAcum o lună
-
Construction Of Septic Tank RulesAcum 6 ani
-
Muschiulet de porc fraged la cuptorAcum o săptămână
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Warts - natural remediesAcum 12 ani
-
-
-
-
-
-
-
-
Tocanita de vita cu rosii (reteta simpla, taraneasca)Acum o săptămână
-
Tort de ciocolata cu visineAcum 4 săptămâni
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Premiu de la Bianca's
Un premiu sunny!
Va recomand sa ascultati
Totalul afișărilor de pagină
Premiu de la Florena's
Premiu de la Cami
Kreativ Blogger
Premiu de la Flori
I Your Blog
One Lovely Blog Award
Arte Ponto Vida
Lemonade 50
Al Blog Amigable
Il Criceto Gloso
Thanks
Premiu Dolcezza!
Persoane interesate
Despre mine
- Vicky
- Sunt o fire optimista, increzatoare, ador sa stau in bucatarie sa gatesc cate ceva bun celor dragi, imi plac plimbarile pe munte, prin natura si ador sa fac cat mai multe poze, imi place ca fiecare moment sa fie fotografiat.
Inspiration Award
Hard Working Food Blogger
Premio Blog Goloso
Premiu Excelent
Premiu Aicizia
Blog Gggregati
Este BlogE Uma Joia
Premiu Blog de Oro
Site-uri preferate
Sisterhood Award
Florile mele de 1-8 Martie
Premiu de la Leo-Flori
Premiu de la Iulia
Premiu de la Ala , Alexandra si Florena's
Premiu de la Leo-Flori
Premiu de la Flori
joi, 14 ianuarie 2010
Pateuri cu branza
Reteta asta o am de la nasa mea careia ii multumesc foarte mult pentru ea, este o reteta care mi-a iesit din prima de cand mi-a explicat cum sa fac, multumesc foarte mult nasa pentru reteta. Eu am facut cantitate dubla .
Ingrediente:
ou
1 lingura otet
3 linguri apa minerala
faina cat cuprinde
Crema pentr uns foaia:
1 pachet margarina
1 cana faina
Mod de preparare:
Se pune intr-un castron oul, se adauga lingura de otet, apa minerala, Apoi faina si se framanta un aluat omogen.
Se intinde o foaie nici prea subtire dar nici groasa.
Margarina se amesteca bine cu faina.
Pana rezulta o pasta mai grosuta.
Se pune din pasta de margarina doar jumatate din pasta (cealalta jumatate o punem a doua oara) pe foaie. Si apoi se intinde cu o lingura sau spatula pe toata foaia. Si incepem sa o impaturim, aici las pozele sa vb in locul meu.
Se pune pe o farfurie si se da la frigider pentru 30 minute.
Dupa 30 de minute scoate foaia din frigider o intindem si o ungem cu jumatatea de pasta ramasa.
O impaturim la fel si o mai lasam 30 de minute in frigider.
Dupa cele 30 de minute scoatem foaia si o punem pe o masa tapetata cu faina
Si intindem cat putem de subtire dar nu foarte.Taiem patratele potrivite sau depinde cat vrem sa ne iasa de mari pateurile.
Amestecam telemea de vaca cu un ou.Si punem pe fiecare patratel la margine din compozitia de telemea.
Cealalta parte fara telemea se aduce peste partea cu telemea si se pun in tava neunsa cu nimic.
Deasupra se pot unge cu ou batut, eu am uitat sa le mai ung. Se da la cuptorul preincalzit dinainte 15-20 de minute, pana se auresc frumos.
Si astea sunt minunatele mele pateuri, foaiel sunt exact ca cele cumparate din comert, o bunatate.
Va doresc pofta buna.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Faceți căutări pe acest blog
Labels
- Aluaturi dulci (3)
- Aluaturi sarate (8)
- Aperitive (5)
- Biscuiti/Cornulete/Fursecuri (8)
- Ciorbe/Supe/Borsuri (11)
- Clatite (5)
- Coliva (1)
- Cozonaci/Rulade/Checuri (4)
- Dulceata/Gem/Compot (5)
- Florile / Plantele mele (3)
- Gogosi/Scovergi (2)
- Inghetata (1)
- Muraturi (2)
- Peste (5)
- Pizza/Paste (15)
- Placinta (1)
- Prajituri (15)
- Premii (36)
- Preparate cu carnati / organe (9)
- Preparate din cartofi (2)
- Preparate din legume (6)
- Preparate din oua (2)
- Preparate din/cu mamaliga (1)
- Retete chinezesti (1)
- Retete de post (5)
- Retete de pui (19)
- Retete din carne de miel (2)
- Retete din carne de porc (13)
- Retete din carne de vita (4)
- Salate (8)
- Sosuri (2)
- Suferinta (2)
- Torturi/Tarte (8)
16 comentarii:
direct pe masa?? lucrezi??
Da logic, tu pe ce lucrezi nu pe masa, pe masa se lucreaza si acolo se mananca.....
Ma distreaza comentariul si am vrut sa ii spun domnului anonim ca el sta cu fundul pe masa de i se pare ca nu ar fi un lucru curat?
:))
Da este foarte tare, nu inteleg el sau ea unde lucreaza.
da,pe masa se lucreaza,....dar pe masa se pune o plnseta sau o fata de masa de bumbac "de lucru". in rest nu pot sa spun ca nu ai retete interesante !!?chiar daca ai un "blat termorezistent" la masa, parearea mea e ca trebuia sa-l acoperi cand lucrezi ...mai ales cu-un cutit!!!! toate cele bune !!!
Arata minunat. Gresesti cand spui ca sunt ca cele din comert, sigur sunt mai bune si mai sanatoase. Felicitari.
Asta este parerea ta, eu nu pot lucra cu fata de masa, fiecare lucreaza cum poate mai bine.
Asa este Ghiocel, sunt sigura ca sunt mult mai bune, multumesc frumos pentru aprecieri.
Gracias Fernando.
Ai dreptate ghiocel sint mai bune ca cele din comert.
da cantiotatea care o ai tu in poza la pateuri este facuta din cantitatile care le ai scris tu la reteta pt ca mie mi-au iesit mai putine????????!!!!!!!!
Nuu, imi cer scuze ca nu am specificat dar eu am facut portie dubla, modific acum reteta, scz.
Pentru ca ar iesi cam putine pateuri am dublat cantitatile,dar in cazul pastei de margarina +faina ,am folosit doar 400 g margarina.
Am facut reteta aceasta si au iesit bune.Dar eu daca as mai face as pune mai multa apa in coca (la o compozitie,ma refer).Poti foarte bine sa masori intr-o cana si completezi cu apa minerala pana la un volum de ~ 250 ml.
pasta aia cu margarina nu mi-a iesit exact ca a ta , nu s-au amestecat bine margarina si faina ...
Acum m-am apucat sa-ti urmez reteta si pentru care-ti multumesc. Exceptand comentariile altora, rele...nu pricep de ce pe orice paagina pe care am intrat chiar daca nu era nimic de comentat la unele, tot se gasea cate "o desteapta!un destept" sa spuna ceva, mai ales ca eu am spiritul de observatie bine dezvoltat.
Catre Anonim: "LA CE DRACU MAI AI BLAT IN BUCATARIE DACA LUCREZI PE FATA DE MASA?" Pai asa putem lucra si pe jos nu?:))
Trimiteți un comentariu