luni, 18 octombrie 2010

Aripioare de pui picante


Ingrediente:
aripioare de pui
2 oua
ulei pt. prajit
3-4 linguri de faina
chili iute, piper
patrunjel, chimbru
delikat, usturoi uscat
rozmarin, tarhon
Mod de preparare:
Aripioarele se spala si se sterg cu servete. Intr-un castronel se bat ouale si se amesteca cu condimentele, se pune faina cat sa iasa o compozitie mai groasa decat aluatul de clatite. Se pun aripioarele in compozitie se afunda bine se prajesc in ulei inchins pana se rumenesc bine pe ambele parti. Se servesc alaturi de mamaliga cu usturoi, piure sau cartofi prajiti.
Va doresc pofta buna!!!

marți, 12 octombrie 2010

Dovlecei umpluti cu carne de vita

Ingrediente:
3 dovlecei
carne tocata (orice, eu am avut de vita)
2 cepe micute
putin orez (50-60g)
suc de rosii sau bulion
sare, piper, boia
marar, patrunjel, cimbru
Mod de preparare:
Dovleceii se spala, se taie in doua daca sunt mai lungi, se scobesc cu lingura lasandu-se o parte nescobita sa nu iasa carnea.
Ceapa se toaca marunt (ceapa se poate cali putin in 2-3 linguri de ulei impreuna cu orezul), se toaca mararul si patrunjelul, se amesteca toate ingredientele cu carnea tocata, se condimenteaza dupa gust. Se umplu dovlecei cu carnea si se pun in picioare intr-o oala, cratita unu langa altul, se acopera cu apa si suc de rosii sau bulion.
Se pun la foc potrivit si se lasa sa fiarba in catva clocote apoi se pot introduce in cuptor sau se fier pe foc depinde de preferinte, se lasa sa scada zeama din oala.
Se servesc cu smantana. Sunt deliciosi.
Va doresc pofta buna!!!

marți, 5 octombrie 2010

Saratele taranesti


Ingrediente:
1 pahar apa
1 pahar ulei
sare dupa gust
faina cat cuprinde
Se framanta un aluat omogen usor de lucrat se imparte in aptru parti cat de cat egale, se intind cat de subtiri si se impatura una peste alta, asa se procedeaza si cu celelalte. Deasupra se ung cu albus de ou si se presara mac, susan, chimen si ce va mai place. Se dau la cuptorul preincalzit la foc mediu 30-40 min.
Va doresc pofta buna!!!

joi, 23 septembrie 2010

Peste cu orez (file de pangasiu) si legume la cuptor

Este o mancare usoara si foarte satioasa, pentru iubitori de peste si nu numai merita probata aceasta reteta.
Ingrediente:
4 fileuri de pangasiu (sau orice alt peste doriti)
1 cana orez cu bob lung
2 morcovi
1 ceapa potrivita
1-2 ardei grasi
1 pahar vin alb
sare, piper, curry
rosii in suc propriu sau bulion
Mod de preparare:
Orezul se spala bine se scurge de apa si se pune la fiert intr-o craticioara cu apa pana se umfla putin, nu trebuie fiert bine.
Se toaca ceapa marunt si se caleste in doua linguri de ulei cand sa inmuiat se adauga, ardeiul tocat si el fideluta, morcovul de taie cubulete si se caleste si el cu ceapa si ardeiul.
Cand sau inmuiat toate se adauga si rosiile taiate cubulete cu sos cu tot si apoi se amesteca cu orezul fiert pe jumatate se pune curry si piper dupa gust, se condimenteaza dupa preferinta fiecaruia.
Intr-o tava mai inalta se pune compozitia de orez cu ceapa, ardei, morcov iar deasupra se pune pestele condimentat cu sare si piper (eu l-am condimentat cu o seara inainte).
Se da la cuptorul preincalzit pentru circa 30-40 minute, se va rumeni frumos pestele, va avea o crusta placuta si un gust divin.

Va doresc pofta buna, o reteta excelent de gustoasa.

luni, 13 septembrie 2010

Clatite americane

Ingrediente:

450g faina

2 pliculete praf de copt

6 linguri cu varf zahar tos
3 lingurite margarina sau unt
450ml lapte

3 oua

un praf de sare

dulceata, gem ciocolata.....orice va place

Mod de preparare:

Intr-un castron punem laptele, zaharul, ouale, praful de sare, margarina si mixam totul pana la omogenizare.In alt castronel amestecam faina cu praful de copt si adaugam peste compozitia precedenta, mixam totul pana devine cat mai fina si fara cocoloase.

Punem o tigaie (de preferat tefal, teflon), la incins pe foc fara pic de ulei si luam cate un polonic plin din compozitia de clatite si turnam in mijlocul tigaii, compozitia se extinde singura atat cat trebuie fara a fi nevoiti sa miscam noi tigaia.
Clatita se lasa la prajit la foc mic, pana in momentul cand apar numai gaurele, mare atentie insa ca se prajesc foarte repede.
Sunte excelent de bune, eu nu am mai apucat sa fac o poza frumoasa asa ca pun ceea ce am apucat, amatorilor de clatite le sugerez sa incerce aceasta superba reteta.
Va doresc pofta buna.

Bianca

Lilypie Second Birthday tickers

Faceți căutări pe acest blog