Archive
-
►
2010
(43)
- ► septembrie (3)
-
▼
2009
(126)
- ► septembrie (4)
-
▼
martie
(22)
- Premii de la Elisa
- Premiu Hard Working Food Blogger
- Nuci
- Friptura la gratar
- Covrigi dulci si pufosi
- Oua umplute
- Portofele picante
- Tort pentru ziua sotului meu
- Macrou la gratar cu sos de usturoi
- Premii
- Pizza Calzone
- Mancarica de fasole verde
- Chiftele de legume (de post)
- Salata de fasole boabe
- Cuburi de gheata
- Pui cu ciuperci in sos de rosii picant
- Mucenici fierti
- La multi ani!!!
- Premii de la Mononoke
- Ciorba taraneasca de pui
- Pui la rotisor
- Tort de clatite
Categories
- Aluaturi dulci (3)
- Aluaturi sarate (8)
- Aperitive (5)
- Biscuiti/Cornulete/Fursecuri (8)
- Ciorbe/Supe/Borsuri (11)
- Clatite (5)
- Coliva (1)
- Cozonaci/Rulade/Checuri (4)
- Dulceata/Gem/Compot (5)
- Florile / Plantele mele (3)
- Gogosi/Scovergi (2)
- Inghetata (1)
- Muraturi (2)
- Peste (5)
- Pizza/Paste (15)
- Placinta (1)
- Prajituri (15)
- Premii (36)
- Preparate cu carnati / organe (9)
- Preparate din cartofi (2)
- Preparate din legume (6)
- Preparate din oua (2)
- Preparate din/cu mamaliga (1)
- Retete chinezesti (1)
- Retete de post (5)
- Retete de pui (19)
- Retete din carne de miel (2)
- Retete din carne de porc (13)
- Retete din carne de vita (4)
- Salate (8)
- Sosuri (2)
- Suferinta (2)
- Torturi/Tarte (8)
Bloguri delicioase si altele
-
-
Ovaz cu cocos si bananeAcum 9 ani
-
Paste cu ciuperciAcum o lună
-
Construction Of Septic Tank RulesAcum 6 ani
-
Muschiulet de porc fraged la cuptorAcum o săptămână
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Warts - natural remediesAcum 12 ani
-
-
-
-
-
-
-
-
Tocanita de vita cu rosii (reteta simpla, taraneasca)Acum o săptămână
-
Tort de ciocolata cu visineAcum 4 săptămâni
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Premiu de la Bianca's
Un premiu sunny!
Va recomand sa ascultati
Totalul afișărilor de pagină
Premiu de la Florena's
Premiu de la Cami
Kreativ Blogger
Premiu de la Flori
I Your Blog
One Lovely Blog Award
Arte Ponto Vida
Lemonade 50
Al Blog Amigable
Il Criceto Gloso
Thanks
Premiu Dolcezza!
Persoane interesate
Despre mine
- Vicky
- Sunt o fire optimista, increzatoare, ador sa stau in bucatarie sa gatesc cate ceva bun celor dragi, imi plac plimbarile pe munte, prin natura si ador sa fac cat mai multe poze, imi place ca fiecare moment sa fie fotografiat.
Inspiration Award
Hard Working Food Blogger
Premio Blog Goloso
Premiu Excelent
Premiu Aicizia
Blog Gggregati
Este BlogE Uma Joia
Premiu Blog de Oro
Site-uri preferate
Sisterhood Award
Florile mele de 1-8 Martie
Premiu de la Leo-Flori
Premiu de la Iulia
Premiu de la Ala , Alexandra si Florena's
Premiu de la Leo-Flori
Premiu de la Flori
joi, 19 martie 2009
Pizza Calzone
Ingrediente aluat:
500g faina
10g drojdie
2 linguri ulei
1 galbenus
1 praf de sare
Ingrediente pentru umplutura:
salam, sunca (orice avem prin frigider)
2 oua
oregano, piper
200g masline
1 ceapa potrivita
Pentru uns:
1 ou
Mod de preparare:
Se amesteca toate cu oul crud.
Se pun si condimentele si se lasa deoparte cat timp ne ocupam de aluat.
Drojdia se dizolva in 2-3 linguri de apa calduta.
Se amesteca apoi cu 1-2 linguri de faina si se amesteca bine, pana se obtine o crema de consistenta smantanii. Se acopera si se lasa, la temperatura camerei 30 de minute.
Dupa jumatate de ora arata asa.
Se pune apoi intr-o adancitura facuta in faina si se amesteca usor cu uleiul, galbenusul de ou, sarea si 250 ml de apa calduta. Se amesteca pana se inglobeaza toate ingredientele in faina.
Se trece apoi pe o planseta si se framanta, pana se obtine un aluat omogen si elastic.
Se pune intr-un castron, se acopera cu un servet si se lasa la dospit, intr-un loc ferit de curent, aproximativ o ora.Aluatul dospit este bine crescut daca si-a dublat volumul.
Aluatul crescut se imparte in bucatele egale, se framanta din nou fiecare parte de aluat si se formeaza sfere rotunde.
Se intinde aluatul in foite subtiri si rotunde, care se acopera cu un start subtire de ulei.Intre timp cuptorul se incinge.
Se presara umplutura pe fiecare jumatate de foaie de aluat, avand grija sa se lase libera o margine de 2,5 cm (aproximativ).
Se pliaza cu jumatatea de aluat neacoperita cu umplutura si se ruleaza pe margine, pentru a nu iesi compozitia afara. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu ou batut iar deasupra se presara cascaval ras.
Asta este prima tava, cum le-am scos din cuptor au si fost laute imediat.
Si adoua tava.
Mi-au iesit mai multe, dar cum le scoteam din cuptor cum se furau si am ramas cu astea 4, in total mi-au iesit 9.
Am taiat una imediat ce am scoso din cuptor, sa va arat si sectiunea.
Si o sectiune mai de aproape.
Pofta buna!!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Faceți căutări pe acest blog
Labels
- Aluaturi dulci (3)
- Aluaturi sarate (8)
- Aperitive (5)
- Biscuiti/Cornulete/Fursecuri (8)
- Ciorbe/Supe/Borsuri (11)
- Clatite (5)
- Coliva (1)
- Cozonaci/Rulade/Checuri (4)
- Dulceata/Gem/Compot (5)
- Florile / Plantele mele (3)
- Gogosi/Scovergi (2)
- Inghetata (1)
- Muraturi (2)
- Peste (5)
- Pizza/Paste (15)
- Placinta (1)
- Prajituri (15)
- Premii (36)
- Preparate cu carnati / organe (9)
- Preparate din cartofi (2)
- Preparate din legume (6)
- Preparate din oua (2)
- Preparate din/cu mamaliga (1)
- Retete chinezesti (1)
- Retete de post (5)
- Retete de pui (19)
- Retete din carne de miel (2)
- Retete din carne de porc (13)
- Retete din carne de vita (4)
- Salate (8)
- Sosuri (2)
- Suferinta (2)
- Torturi/Tarte (8)
14 comentarii:
De mult timp ma pregatesc s-o fac si eu,dar inca nu am ajuns.Acum ca mi-ai facut pofta,sigur am s-o fac zilele astea..Te pup.
Foarte bine faci, merita, este chiar buna.
vicky,arata tare apetisant calzone a ta...trebuie s-o consemnez in planurile mele de viitor!
Ma bucur foarte mult, chiar merita facuta, este foarte buna si eu trebuie sa o mai fac.
Foarte apetisant! Am niste premii pentru tine la mine pe blog.
Multumesc din suflet, le-am luat acum, te pupic.
Arata exceptional, draga Vicky!! Felicitarile mele!! Mi-ai facut o pofta!! Puuppppp!! :)
bun
Ma bucur foarte mult ca va place.
Vicky,arata foarte bine pizza,zilele astea o sa incerc sa fac.Am o intrebare,eu am coptor electric si nu prea il folosesc,caldura o pui pe ambele parti(sus si jos)si cat timp o ti la cuptor.aparte de ingredientele mentionate in reteta ii mai pui si cascaval inauntru?ce cantitate,multumesc din suflet,la revedere!
Ma bucur ca te-a vrajit reteta mea, deci eu nu am cuptor electric asa ca nu am caldura decat jos, dar incalzesc cuptorul dinainte de a baga tava cu 30 min la foc potrivit, iar pizza o las in cuptor pana se rumeneste frumos, trebuie sa aibe o culoare maronie se vede si in poze, oricum in jur de 25-30 min la foc potrivit (la mine cu cuptorul preincalzit), sper sa te fii ajutat cu ceva si astept sa-mi spui cum ti-a iesit.
Am uitat, cascaval eu pun asa cum iau cu degetele nu mult.
buna ziua. ma pregatesc si eu sa fac pizza asta.vreau sa stiu daca pot folosi si drojdie la plic, pt ca nu gasesc aici(in olanda!)decat de asta?
Binenteles, nici eu nu am mereu drojdie proaspata si folosesc la pic, incearca fara probleme ca iese la fel de buna.
Trimiteți un comentariu