vineri, 27 martie 2009

Nuci

Ingrediente:
zeama de la jumatate de lamaie
1 sticluta esenta de rom
1 lingurita praf de copt
1 pachet margarina
1 plic zahar vanilat
faina cat cuprinde
un praf de sare
3 oua

Pentru crema:
1 sticluta esenta de rom
1 cana zahar
1 plic zahar vanilat
50 g margarina
nuci macinate
500 g lapte
2 linguri faina
Mod de preparare:
Praful de copt se stinge cu zeama de lamaie.
Ouale se bat, dupa care se adauga praful stins cu zeama de lamaie.
Se adauga zaharul si se bate cu telu pana se incorpozeaza.
La fel se face si cu zaharul vanilat.
Se pune esenta de rom.
Apoi se pune margarina taiata bucatele si se freaca cu lingura de lemn.
Se pune faina si se framanta cu mana un aluat potrivit de tare si nelipicios.
Asa trebuie sa fie aluatul.
Se rup bucatele din aluat si se formeaza bilute care se pun in forma de nuci incinsa.
Nu se lasa decat 2 minute si sunt gata.
Se rumenesc foarte frumos.
Prepararea cremei:
Se pune laptele la fiert impreuna cu zahar vanilat.
Separat se amesteca putin lapte cu 2 linguri de faina.
Si se toarna peste laptele care fierbe.
Se adauga cacaua si se amesteca continuu sa nu se lipeasca de vas, se va ingrosa foarte repede.
Cand sa ingrosat crema se adauga si nucile macinate, se amesteca cat sa se incorporeze in crema si se ia de pe foc.
La sfarsit se pune si esenta de rom.
Rezulta o crema foarte buna care nu trebuie sa fie nici prea moale nici prea tare.
Nucile se umplu cu crema calduta.
Apoi se dau prin zahar pudra si gata nucile.Va doresc pofta buna!!!

11 comentarii:

diamond spunea...

Vicky, am si eu o forma de nuci, dar n-am folosit-o de ani buni! as face nuci dar la jumatate din cantitati ca nu are cine manca :D

cojile sunt moi? multumesc, te pup!

Vicky spunea...

Diamond, cojile cand le faci atunci pe loc sunt putin mai tari dar cand le umpli cu crema se fragezesc, vor deveni mult mai moi.

argentinito spunea...

muy bueno!

cristina spunea...

super dragalase nucile astea!!am si uitat de reteta asa ..mami facea nuci cand eram micuta..din pacate nu stiu acum unde as mai putea gasi forma de nuci ca tare mi-ar placea sa fac si eu retetuca asta.

the egyptian knight spunea...

i'm hungry out of yr delicious blog !! just kidding !
could we be friends
kind rgards

Sorin M. spunea...

Va rog transmiteti mai departe acest anunt umanitar. Va multumesc!

http://de-vorba-cu-mine.blogspot.com/2009/03/oprean-corina-mama-doi-copii-are-nevoie.html

tartoras spunea...

Dumnezeule, imi ploua-n gura de pofta!
Sunt prajiturile mele preferate, din copilarie si pana acum acestea mi-au placut cel mai mult.
Din pacate, n-am forma aici, o sa caut ceva asemanator prin magazinele americane, sper sa gasesc!
Oare pot sa le fac si in alte forme?Ai vreo idee?
Te pup, numai bine!

Vicky spunea...

Dupa parerea mea poti sa le faci pe coji de nuci, adica sa ai coji de nuci iei din coca si modelezi pe nuca si apoi le lipesti cate doua cu crema,

Cristina spunea...

Cristina, cred ca poti gasi forma pentru nuci la targ sau la piata, la cei care vand linguri de lemn, vase de ceramica si alte obiecte traditionale. Nu stiu daca iese cand le coci pe coji de nuci pentru ca rolul formei este sa preseze aluatuL.
Si mie imi era dor de prajitura asta, nu am mai mancat de foarte mult timp.

Marius Daniel Ripanu spunea...

de unde cumpar si eu o forma pt nuci??

Vicky spunea...

Cum a spus si Cristina la cei cu vase de ceramica sau mai ai o sansa prin obor, eu am capatat-o de la o matusa din Bicaz....

Bianca

Lilypie Second Birthday tickers

Faceți căutări pe acest blog