joi, 19 martie 2009

Pizza Calzone



Ingrediente aluat:
500g faina
10g drojdie
2 linguri ulei
1 galbenus
1 praf de sare
Ingrediente pentru umplutura:
salam, sunca (orice avem prin frigider)
2 oua
oregano, piper
200g masline
1 ceapa potrivita
Pentru uns:
1 ou
Mod de preparare:

Se amesteca toate cu oul crud.

Se pun si condimentele si se lasa deoparte cat timp ne ocupam de aluat.

Drojdia se dizolva in 2-3 linguri de apa calduta.

Se amesteca apoi cu 1-2 linguri de faina si se amesteca bine, pana se obtine o crema de consistenta smantanii. Se acopera si se lasa, la temperatura camerei 30 de minute.

Dupa jumatate de ora arata asa.

Se pune apoi intr-o adancitura facuta in faina si se amesteca usor cu uleiul, galbenusul de ou, sarea si 250 ml de apa calduta. Se amesteca pana se inglobeaza toate ingredientele in faina.

Se trece apoi pe o planseta si se framanta, pana se obtine un aluat omogen si elastic.

Se pune intr-un castron, se acopera cu un servet si se lasa la dospit, intr-un loc ferit de curent, aproximativ o ora.Aluatul dospit este bine crescut daca si-a dublat volumul.

Aluatul crescut se imparte in bucatele egale, se framanta din nou fiecare parte de aluat si se formeaza sfere rotunde.

Se intinde aluatul in foite subtiri si rotunde, care se acopera cu un start subtire de ulei.Intre timp cuptorul se incinge.

Se presara umplutura pe fiecare jumatate de foaie de aluat, avand grija sa se lase libera o margine de 2,5 cm (aproximativ).

Se pliaza cu jumatatea de aluat neacoperita cu umplutura si se ruleaza pe margine, pentru a nu iesi compozitia afara. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu ou batut iar deasupra se presara cascaval ras.

Asta este prima tava, cum le-am scos din cuptor au si fost laute imediat.

Si adoua tava.

Mi-au iesit mai multe, dar cum le scoteam din cuptor cum se furau si am ramas cu astea 4, in total mi-au iesit 9.

Am taiat una imediat ce am scoso din cuptor, sa va arat si sectiunea.

Si o sectiune mai de aproape.

Pofta buna!!!

14 comentarii:

Elisa spunea...

De mult timp ma pregatesc s-o fac si eu,dar inca nu am ajuns.Acum ca mi-ai facut pofta,sigur am s-o fac zilele astea..Te pup.

Vicky spunea...

Foarte bine faci, merita, este chiar buna.

alison spunea...

vicky,arata tare apetisant calzone a ta...trebuie s-o consemnez in planurile mele de viitor!

Vicky spunea...

Ma bucur foarte mult, chiar merita facuta, este foarte buna si eu trebuie sa o mai fac.

MONONOKE KITCHEN spunea...

Foarte apetisant! Am niste premii pentru tine la mine pe blog.

Vicky spunea...

Multumesc din suflet, le-am luat acum, te pupic.

iulia spunea...

Arata exceptional, draga Vicky!! Felicitarile mele!! Mi-ai facut o pofta!! Puuppppp!! :)

danigigi spunea...

bun

Vicky spunea...

Ma bucur foarte mult ca va place.

Anonim spunea...

Vicky,arata foarte bine pizza,zilele astea o sa incerc sa fac.Am o intrebare,eu am coptor electric si nu prea il folosesc,caldura o pui pe ambele parti(sus si jos)si cat timp o ti la cuptor.aparte de ingredientele mentionate in reteta ii mai pui si cascaval inauntru?ce cantitate,multumesc din suflet,la revedere!

Vicky spunea...

Ma bucur ca te-a vrajit reteta mea, deci eu nu am cuptor electric asa ca nu am caldura decat jos, dar incalzesc cuptorul dinainte de a baga tava cu 30 min la foc potrivit, iar pizza o las in cuptor pana se rumeneste frumos, trebuie sa aibe o culoare maronie se vede si in poze, oricum in jur de 25-30 min la foc potrivit (la mine cu cuptorul preincalzit), sper sa te fii ajutat cu ceva si astept sa-mi spui cum ti-a iesit.

Vicky spunea...

Am uitat, cascaval eu pun asa cum iau cu degetele nu mult.

Anonim spunea...

buna ziua. ma pregatesc si eu sa fac pizza asta.vreau sa stiu daca pot folosi si drojdie la plic, pt ca nu gasesc aici(in olanda!)decat de asta?

Vicky spunea...

Binenteles, nici eu nu am mereu drojdie proaspata si folosesc la pic, incearca fara probleme ca iese la fel de buna.

Bianca

Lilypie Second Birthday tickers

Faceți căutări pe acest blog