Portofele picante




Se pot face picante sau mai putin picante, dupa gustul fiecaruia.Ingrediente:Pentru aluat: 250-300 g faina1 cana lapteun praf de sare1 cubulet drojdie (sau un plic uscata)1 ouPentru umplutura:150 g slaninuta afumata250-300 g salam de orice fel150-200 g masline 250 g cascaval200 g porumb dulce (eu am cumparat conserva)1 ceapa potrivitaketchuporegano, piper, condimente pentru pizzaPentru uns:1 ouMod de preparare:Cascavalul se da pe razatoare, maslinele se taie feliute, salamul si slaninuta se taie si ele bucatele iar ceapa se toaca finut.
Porumbul, salamul, slanina, maslinele, cascavalul, ceapa, oul si condimentele se amesteca bine si se lasa sa se odihneasca in timp ce preparam aluatul.
Drojdia o dizolvam in 2-3 linguri de lapte caldut.
Cand sa dizolvat adaugam si 2-3 linguri de faina.
Cat sa devina o maica care o lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Asa arata dupa ce si-a dublat volumul.
Se pune faina intr-un castron se adauga maiaua, oul, un praf de sare si laptele.
Se amesteca un aluat lipicios.
Se rastoarna pe masa de lucru bine infainata.
Se pune faina peste el si am adugat rozmarin.
Se framanata un aluat elastic care se lucreaza foarte usor.
Intindem o foaie de 0,5-1 cm.
Apoi cu un pahar taiem rondele.
Fiecare jumatate de rotund se unge cu ketchup si se pune cate o lingurita din compozitia de salam, porumb, cascaval ......
Se acopera cu cealalta parte libera si se lipesc sa nu iasa din compozitie la copt.
Se un cu ou batut si se dau la cuptorul preincalzit 25-30 minute, pana se rumenesc frumos.
Gata scoase din cuptor.
Si o sectiune sa vedeti ce frumos ramane compozitia in interior.

Va doresc pofta buna!!!
Faceți căutări pe acest blog
2 comentarii:
mvai, ce bunatati faci tu aici! :D
in sfarsit am putut intra pe pagina ta, exploreru imi inchidea imediat de se deschidea...
o,ce bunatati,vicky!o seara placuta!
Trimiteți un comentariu