miercuri, 11 martie 2009

Pui cu ciuperci in sos de rosii picant

Bucatile suculente de pui ce reprezinta principalul ingredient al acestui preparat care contine ciuperci zemoase, ardei iuti si orez sau paste.


Ingrediente:
2 linguri ulei de masline
bucati de pui (ciocanele, pulpe, aripioare,etc)
1 capatana usturoi
1 ceapa mijlocie
2 ardei iuti
250g ciuperci
450 ml rosii inj suc propriu
1 lingurita piper cayenne
6 felii subtiri de salam, taiate fasii
250g orez (sau paste)
150g bulion
patrunjel
Mod de preparare:

Se incinge uleiul in tigaie, se rumenesc putin bucatile de pui pe fiecare parte, apoi se scot din tigaie si se lasa deoparte pe o farfurie.

Tocam ceapa, usturoiul, cipercile si ardeii iuti,

In tigaie se calesc ceapa, usturoiul, ardeii si ciupercile, 5-10 minute amestecand mereu sa nu se lipeasca,

Cand sau calit ceapa, usturoiul, ciupercile si ardeiul adaugam si bulionul

Se pune si piperul, eu am pus si sos chili,

Se adauga carnea de pui si salamul taiat fasii,cand amestecul da in clocot, se reduce focul, se acopera cu un capac si se fierbe la foc mic 20 de minute,

Se pune si orezul fiert intr-o craticioara separat 5 minute cat sa se inmoaie putin, si se amesteca din cand in cand, 15-20 de minute ( 20 de minute daca folositi orez), pana cand pastele sau orezul sunt fierte iar puiul nu mai este roz,

Se adauga si rosiile,

Se adauga si patrunjelul tocat si se stinge focul,

Se orneaza cu patrunjel si se serveste mancarea calda.





Se serveste cu paine su cu mamaliga calda.

Va doresc pofta buna!!

2 comentarii:

ellis spunea...

YAMIIIII! Ce fomica mi s-a facut! Arata f bine si cred ca e si gustoasa rau papica!

Vicky spunea...

Da, asa este Ellis, a fost super buna sotul meu mi-a cerut si runda a doua.

Bianca

Lilypie Second Birthday tickers

Faceți căutări pe acest blog