Ingrediente:
zeama de la jumatate de lamaie
1 sticluta esenta de rom
1 lingurita praf de copt
1 pachet margarina
1 plic zahar vanilat
faina cat cuprinde
un praf de sare
3 oua
Pentru crema:
1 sticluta esenta de rom
1 cana zahar
1 plic zahar vanilat
50 g margarina
nuci macinate
500 g lapte
2 linguri faina
Mod de preparare:
Praful de copt se stinge cu zeama de lamaie.
Ouale se bat, dupa care se adauga praful stins cu zeama de lamaie.
Se adauga zaharul si se bate cu telu pana se incorpozeaza.
La fel se face si cu zaharul vanilat.
Se pune esenta de rom.
Apoi se pune margarina taiata bucatele si se freaca cu lingura de lemn.
Se pune faina si se framanta cu mana un aluat potrivit de tare si nelipicios.
Asa trebuie sa fie aluatul.
Se rup bucatele din aluat si se formeaza bilute care se pun in forma de nuci incinsa.
Nu se lasa decat 2 minute si sunt gata.
Se rumenesc foarte frumos.
Prepararea cremei:
Se pune laptele la fiert impreuna cu zahar vanilat.
Separat se amesteca putin lapte cu 2 linguri de faina.
Si se toarna peste laptele care fierbe.
Se adauga cacaua si se amesteca continuu sa nu se lipeasca de vas, se va ingrosa foarte repede.
Cand sa ingrosat crema se adauga si nucile macinate, se amesteca cat sa se incorporeze in crema si se ia de pe foc.
La sfarsit se pune si esenta de rom.
Rezulta o crema foarte buna care nu trebuie sa fie nici prea moale nici prea tare.
Nucile se umplu cu crema calduta.
Apoi se dau prin zahar pudra si gata nucile.Va doresc pofta buna!!!
Archive
-
►
2010
(43)
- ► septembrie (3)
-
▼
2009
(126)
- ► septembrie (4)
-
▼
martie
(22)
- Premii de la Elisa
- Premiu Hard Working Food Blogger
- Nuci
- Friptura la gratar
- Covrigi dulci si pufosi
- Oua umplute
- Portofele picante
- Tort pentru ziua sotului meu
- Macrou la gratar cu sos de usturoi
- Premii
- Pizza Calzone
- Mancarica de fasole verde
- Chiftele de legume (de post)
- Salata de fasole boabe
- Cuburi de gheata
- Pui cu ciuperci in sos de rosii picant
- Mucenici fierti
- La multi ani!!!
- Premii de la Mononoke
- Ciorba taraneasca de pui
- Pui la rotisor
- Tort de clatite
Categories
- Aluaturi dulci (3)
- Aluaturi sarate (8)
- Aperitive (5)
- Biscuiti/Cornulete/Fursecuri (8)
- Ciorbe/Supe/Borsuri (11)
- Clatite (5)
- Coliva (1)
- Cozonaci/Rulade/Checuri (4)
- Dulceata/Gem/Compot (5)
- Florile / Plantele mele (3)
- Gogosi/Scovergi (2)
- Inghetata (1)
- Muraturi (2)
- Peste (5)
- Pizza/Paste (15)
- Placinta (1)
- Prajituri (15)
- Premii (36)
- Preparate cu carnati / organe (9)
- Preparate din cartofi (2)
- Preparate din legume (6)
- Preparate din oua (2)
- Preparate din/cu mamaliga (1)
- Retete chinezesti (1)
- Retete de post (5)
- Retete de pui (19)
- Retete din carne de miel (2)
- Retete din carne de porc (13)
- Retete din carne de vita (4)
- Salate (8)
- Sosuri (2)
- Suferinta (2)
- Torturi/Tarte (8)
Bloguri delicioase si altele
-
-
Ovaz cu cocos si bananeAcum 8 ani
-
Tocană scurtă de vităAcum 4 săptămâni
-
Construction Of Septic Tank RulesAcum 6 ani
-
Dorada la gratarAcum 3 zile
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Warts - natural remediesAcum 11 ani
-
-
-
-
-
-
-
-
Anghinare la tigaie (mancare, de post)Acum 6 zile
-
Sarmale de post cu ciuperciAcum o zi
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Premiu de la Bianca's
Un premiu sunny!
Va recomand sa ascultati
Totalul afișărilor de pagină
Premiu de la Florena's
Premiu de la Cami
Kreativ Blogger
Premiu de la Flori
I Your Blog
One Lovely Blog Award
Arte Ponto Vida
Lemonade 50
Al Blog Amigable
Il Criceto Gloso
Thanks
Premiu Dolcezza!
Persoane interesate
Despre mine
- Vicky
- Sunt o fire optimista, increzatoare, ador sa stau in bucatarie sa gatesc cate ceva bun celor dragi, imi plac plimbarile pe munte, prin natura si ador sa fac cat mai multe poze, imi place ca fiecare moment sa fie fotografiat.
Inspiration Award
Hard Working Food Blogger
Premio Blog Goloso
Premiu Excelent
Premiu Aicizia
Blog Gggregati
Este BlogE Uma Joia
Premiu Blog de Oro
Site-uri preferate
Sisterhood Award
Florile mele de 1-8 Martie
Premiu de la Leo-Flori
Premiu de la Iulia
Premiu de la Ala , Alexandra si Florena's
Premiu de la Leo-Flori
Premiu de la Flori
Labels
- Aluaturi dulci (3)
- Aluaturi sarate (8)
- Aperitive (5)
- Biscuiti/Cornulete/Fursecuri (8)
- Ciorbe/Supe/Borsuri (11)
- Clatite (5)
- Coliva (1)
- Cozonaci/Rulade/Checuri (4)
- Dulceata/Gem/Compot (5)
- Florile / Plantele mele (3)
- Gogosi/Scovergi (2)
- Inghetata (1)
- Muraturi (2)
- Peste (5)
- Pizza/Paste (15)
- Placinta (1)
- Prajituri (15)
- Premii (36)
- Preparate cu carnati / organe (9)
- Preparate din cartofi (2)
- Preparate din legume (6)
- Preparate din oua (2)
- Preparate din/cu mamaliga (1)
- Retete chinezesti (1)
- Retete de post (5)
- Retete de pui (19)
- Retete din carne de miel (2)
- Retete din carne de porc (13)
- Retete din carne de vita (4)
- Salate (8)
- Sosuri (2)
- Suferinta (2)
- Torturi/Tarte (8)
10 comentarii:
Vicky, am si eu o forma de nuci, dar n-am folosit-o de ani buni! as face nuci dar la jumatate din cantitati ca nu are cine manca :D
cojile sunt moi? multumesc, te pup!
Diamond, cojile cand le faci atunci pe loc sunt putin mai tari dar cand le umpli cu crema se fragezesc, vor deveni mult mai moi.
muy bueno!
super dragalase nucile astea!!am si uitat de reteta asa ..mami facea nuci cand eram micuta..din pacate nu stiu acum unde as mai putea gasi forma de nuci ca tare mi-ar placea sa fac si eu retetuca asta.
i'm hungry out of yr delicious blog !! just kidding !
could we be friends
kind rgards
Dumnezeule, imi ploua-n gura de pofta!
Sunt prajiturile mele preferate, din copilarie si pana acum acestea mi-au placut cel mai mult.
Din pacate, n-am forma aici, o sa caut ceva asemanator prin magazinele americane, sper sa gasesc!
Oare pot sa le fac si in alte forme?Ai vreo idee?
Te pup, numai bine!
Dupa parerea mea poti sa le faci pe coji de nuci, adica sa ai coji de nuci iei din coca si modelezi pe nuca si apoi le lipesti cate doua cu crema,
Cristina, cred ca poti gasi forma pentru nuci la targ sau la piata, la cei care vand linguri de lemn, vase de ceramica si alte obiecte traditionale. Nu stiu daca iese cand le coci pe coji de nuci pentru ca rolul formei este sa preseze aluatuL.
Si mie imi era dor de prajitura asta, nu am mai mancat de foarte mult timp.
de unde cumpar si eu o forma pt nuci??
Cum a spus si Cristina la cei cu vase de ceramica sau mai ai o sansa prin obor, eu am capatat-o de la o matusa din Bicaz....
Trimiteți un comentariu