Aceasta reteta o am de la Iulia, cu aceasta ocazie ii multumesc din suflet, este o adevarata prajitura, multumesc frumos Gourmandine.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru crema:
Pentru blat:
4 oua
120g zahar tos
1 plic praf de copt
70g cacao
80g faina
Pentru crema:
220g unt
120g zahar pudra (pentru frecat untul)
2 plicuri budinca de vanilie
1l lapte (pentru preparat budinca)
250g zahar tos (pentru preparat budinca)
Pentru frisca:
3 plicuri praf de frisca Dr. Qetker
450ml lapte rece
Pentru insiropat tortul:
150ml apa
1 fiola esenta de rom
3 linguri zahar tos
Mod de preparare:
Intr-un castron punem faina cu praful de copt.
Albusurile se bat spuma, sa fie bat.
Apoi adaugam zi zaharul si omogenizam bine.
Adaugam galbenusurile frecate bine peste amestecul de albusuri.
Compozitia omogenizata dupa ce am amestecat bine cu galbenusurile.
Adaugam faina in ploaie si nu se mai foloseste mixerul, de acum folosim o paleta cu care amestecam de jos in sus.
Se adauga si cacaoa.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se niveleaza daca este nevoie si o dam la cuptorul preincalzit, la foc potrivit timp de 30 minute, se incearca daca este copt (cu o scobitoare).
Cand blatul este copt il lasam pe un fund sa se raceasca.
Prepararea siropului pentru insiropat blatul:
Punem intr-un castronel apa.
Punem si esenta de rom, eu am pus o sticluta.
Amestecam pana cand zaharul se topeste.
Cu siropul obtinut insiropam blatul.
Prepararea budinci:
Pentru budinca punem intr-o cratita 800ml lapte la fiert.
Separat intr-un castron punem cele doua plicuri cu praf de budinca.
Apoi adaugam 200ml lapte peste praful de budinca
Adaugam si zaharul.
Si amestecam pana se dizolva totul.
Adaugam in cratita peste lapte.
Amestecam incontinu pana incepe sa se ingroase dupa care luam craticioara cu budinca de pe foc si o lasam la racit.
Cat timp se raceste budinca, amestecam untul cu zaharul pudra pana obtinem o spuma.
Frecam untul bine pana devine spumos.
Dupa ce s-a racit budinca, adaugam untul frecat, peste budinca si amestecam bine pana se incorporeaza complet si obtinem o crema omogena.
Intr-un vas se bate frisca, eu am avut lichida.
Am batut frisca bat,
Asamblarea prajituri:
Peste blat se pune crema de budinca.
Peste crema se pune un strat destul de gros cu frisca.
Cu o furculita trasam linii prin frisca, eu nu am mai facut poza asa.
Deasupra radem ciocolata sau putem pune bombonele,nuci, alune, fiecare pune dupa gustul fiecaruia.
Archive
-
►
2010
(43)
- ► septembrie (3)
-
▼
2009
(126)
- ► septembrie (4)
-
▼
martie
(22)
- Premii de la Elisa
- Premiu Hard Working Food Blogger
- Nuci
- Friptura la gratar
- Covrigi dulci si pufosi
- Oua umplute
- Portofele picante
- Tort pentru ziua sotului meu
- Macrou la gratar cu sos de usturoi
- Premii
- Pizza Calzone
- Mancarica de fasole verde
- Chiftele de legume (de post)
- Salata de fasole boabe
- Cuburi de gheata
- Pui cu ciuperci in sos de rosii picant
- Mucenici fierti
- La multi ani!!!
- Premii de la Mononoke
- Ciorba taraneasca de pui
- Pui la rotisor
- Tort de clatite
Categories
- Aluaturi dulci (3)
- Aluaturi sarate (8)
- Aperitive (5)
- Biscuiti/Cornulete/Fursecuri (8)
- Ciorbe/Supe/Borsuri (11)
- Clatite (5)
- Coliva (1)
- Cozonaci/Rulade/Checuri (4)
- Dulceata/Gem/Compot (5)
- Florile / Plantele mele (3)
- Gogosi/Scovergi (2)
- Inghetata (1)
- Muraturi (2)
- Peste (5)
- Pizza/Paste (15)
- Placinta (1)
- Prajituri (15)
- Premii (36)
- Preparate cu carnati / organe (9)
- Preparate din cartofi (2)
- Preparate din legume (6)
- Preparate din oua (2)
- Preparate din/cu mamaliga (1)
- Retete chinezesti (1)
- Retete de post (5)
- Retete de pui (19)
- Retete din carne de miel (2)
- Retete din carne de porc (13)
- Retete din carne de vita (4)
- Salate (8)
- Sosuri (2)
- Suferinta (2)
- Torturi/Tarte (8)
Bloguri delicioase si altele
-
-
Ovaz cu cocos si bananeAcum 8 ani
-
Paste cu ton și ricottaAcum o zi
-
Construction Of Septic Tank RulesAcum 6 ani
-
Quesadilla cu carne tocataAcum 4 zile
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Warts - natural remediesAcum 11 ani
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ultima zi in Cluj-NapocaAcum o săptămână
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Premiu de la Bianca's
Un premiu sunny!
Va recomand sa ascultati
Totalul afișărilor de pagină
Premiu de la Florena's
Premiu de la Cami
Kreativ Blogger
Premiu de la Flori
I Your Blog
One Lovely Blog Award
Arte Ponto Vida
Lemonade 50
Al Blog Amigable
Il Criceto Gloso
Thanks
Premiu Dolcezza!
Persoane interesate
Despre mine
- Vicky
- Sunt o fire optimista, increzatoare, ador sa stau in bucatarie sa gatesc cate ceva bun celor dragi, imi plac plimbarile pe munte, prin natura si ador sa fac cat mai multe poze, imi place ca fiecare moment sa fie fotografiat.
Inspiration Award
Hard Working Food Blogger
Premio Blog Goloso
Premiu Excelent
Premiu Aicizia
Blog Gggregati
Este BlogE Uma Joia
Premiu Blog de Oro
Site-uri preferate
Sisterhood Award
Florile mele de 1-8 Martie
Premiu de la Leo-Flori
Premiu de la Iulia
Premiu de la Ala , Alexandra si Florena's
Premiu de la Leo-Flori
Premiu de la Flori
Labels
- Aluaturi dulci (3)
- Aluaturi sarate (8)
- Aperitive (5)
- Biscuiti/Cornulete/Fursecuri (8)
- Ciorbe/Supe/Borsuri (11)
- Clatite (5)
- Coliva (1)
- Cozonaci/Rulade/Checuri (4)
- Dulceata/Gem/Compot (5)
- Florile / Plantele mele (3)
- Gogosi/Scovergi (2)
- Inghetata (1)
- Muraturi (2)
- Peste (5)
- Pizza/Paste (15)
- Placinta (1)
- Prajituri (15)
- Premii (36)
- Preparate cu carnati / organe (9)
- Preparate din cartofi (2)
- Preparate din legume (6)
- Preparate din oua (2)
- Preparate din/cu mamaliga (1)
- Retete chinezesti (1)
- Retete de post (5)
- Retete de pui (19)
- Retete din carne de miel (2)
- Retete din carne de porc (13)
- Retete din carne de vita (4)
- Salate (8)
- Sosuri (2)
- Suferinta (2)
- Torturi/Tarte (8)
6 comentarii:
Draga mea Vicky, SUPERBA ti-a iesit prajiturica!!! Esti o adevarata maestra!! Te pup si mai trec negresit pe la tine, ai numai bunatati pe blog!! :D
Multumesc Iulia, multumesc in primul rand de reteta, mai am multe de invatat de la tine, te pup si te mai astept pe la mine.
arata super bine prajiturica!!
Mersi frumos, si este si foarte gustoasa, cred ca am sa o mai fac de Paste.
Ce bine arata!Am s-o fac si eu cand am timp.Te pup.
Sa o faci cu incredere, caci iti iese sigur si este si foarte buna.
Trimiteți un comentariu