Ingrediente:
1 kg burta de vita
un picior de porc (rasol de vita)
1 ceapa
2 morcovi
o bucatica telina
o capatana usturoi
400g smantana
3 galbenusuri
sare si otet dupa gust
Mod de preparare:
Ingrendientele necesare pentru ciorba de burta.
Daca vi se pare ca are miros se pune cateva ore, chiar o zi, in putina apa cu cateva linguri de otet. Se ia burta se spala, se curata si apoi se pune la fiert la foc moderat, intr-o oala cu apa, 2-3 ore (sau doar o ora daca este cumparata prefiarta).
Apoi se adauga legumele curatate si intregi, morcovii, telina si ceapa.
Am scos burta, piciorul de porc si legumele.
Se taie fasii de 5 cm lungime si 1 cm latime (nu trebuiesc masurate cu cm, se taie ochiometric), carnea de pe os am taiat-o si pe ea bucatele, morcovul si telina le-am dat pe razatoare.
Se adauga usturoiul pisat sau taiat marunt, sare si piper dupa gust si se mai da putin in clocot.
Galbenusurile se amesteca cu smantana foarte bine, se pune cate putina smantana pana se omogenizeaza totul, trebuie sa iasa ca o pasta mai subtire.
Asa arata galbenusurile amestecate bine cu smantana.
Se ia oala cu ciorba de pe foc sa se mai racoreasca putin si se adauga incet galbenusurile batute cu smanatana (eu am luat din ciorba calduta cate putin si am amestecat cu galbenusurile si smantana, putin cate putin si apoi am turnat-o in oala cu ciorba),in asa fel incat sa nu se branzeasca. Se pune otet dupa gust sau zeama de lamaie depinde de fiecare.
Am servit ciorba cu ardei iute murati si optional cine mai doreste smantana si piper.
Si o portie mai de aproape, este foarte buna.
Ceea ce am inteles la ciorba de burta este ca merge perfect si fara oase de vita atunci cand nu gasesti, iese la fel de buna.
Archive
-
►
2010
(43)
- ► septembrie (3)
-
▼
2009
(126)
- ► septembrie (4)
-
▼
ianuarie
(14)
- Ciorba de burta
- Musaca de cartofi cu carne, porumb si cascaval
- Tort cu blat din cozonac
- Paste cu carne de porc
- Spaghete cu smantana
- Rulouri pe gratar
- Chiftele marinate
- Musaca de cartofi cu carne
- Ciorba de perisoare
- Tocanita de porc
- Turtitele spiridusilor
- Saratele cu branza
- Tort cu aroma cubaneza
- Tarte cu fructe
Categories
- Aluaturi dulci (3)
- Aluaturi sarate (8)
- Aperitive (5)
- Biscuiti/Cornulete/Fursecuri (8)
- Ciorbe/Supe/Borsuri (11)
- Clatite (5)
- Coliva (1)
- Cozonaci/Rulade/Checuri (4)
- Dulceata/Gem/Compot (5)
- Florile / Plantele mele (3)
- Gogosi/Scovergi (2)
- Inghetata (1)
- Muraturi (2)
- Peste (5)
- Pizza/Paste (15)
- Placinta (1)
- Prajituri (15)
- Premii (36)
- Preparate cu carnati / organe (9)
- Preparate din cartofi (2)
- Preparate din legume (6)
- Preparate din oua (2)
- Preparate din/cu mamaliga (1)
- Retete chinezesti (1)
- Retete de post (5)
- Retete de pui (19)
- Retete din carne de miel (2)
- Retete din carne de porc (13)
- Retete din carne de vita (4)
- Salate (8)
- Sosuri (2)
- Suferinta (2)
- Torturi/Tarte (8)
Bloguri delicioase si altele
-
-
Ovaz cu cocos si bananeAcum 9 ani
-
Paste cu ciuperciAcum o lună
-
Construction Of Septic Tank RulesAcum 6 ani
-
Muschiulet de porc fraged la cuptorAcum o săptămână
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Warts - natural remediesAcum 12 ani
-
-
-
-
-
-
-
-
Tocanita de vita cu rosii (reteta simpla, taraneasca)Acum o săptămână
-
Tort de ciocolata cu visineAcum 4 săptămâni
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Premiu de la Bianca's
Un premiu sunny!
Va recomand sa ascultati
Totalul afișărilor de pagină
Premiu de la Florena's
Premiu de la Cami
Kreativ Blogger
Premiu de la Flori
I Your Blog
One Lovely Blog Award
Arte Ponto Vida
Lemonade 50
Al Blog Amigable
Il Criceto Gloso
Thanks
Premiu Dolcezza!
Persoane interesate
Despre mine
- Vicky
- Sunt o fire optimista, increzatoare, ador sa stau in bucatarie sa gatesc cate ceva bun celor dragi, imi plac plimbarile pe munte, prin natura si ador sa fac cat mai multe poze, imi place ca fiecare moment sa fie fotografiat.
Inspiration Award
Hard Working Food Blogger
Premio Blog Goloso
Premiu Excelent
Premiu Aicizia
Blog Gggregati
Este BlogE Uma Joia
Premiu Blog de Oro
Site-uri preferate
Sisterhood Award
Florile mele de 1-8 Martie
Premiu de la Leo-Flori
Premiu de la Iulia
Premiu de la Ala , Alexandra si Florena's
Premiu de la Leo-Flori
Premiu de la Flori
Labels
- Aluaturi dulci (3)
- Aluaturi sarate (8)
- Aperitive (5)
- Biscuiti/Cornulete/Fursecuri (8)
- Ciorbe/Supe/Borsuri (11)
- Clatite (5)
- Coliva (1)
- Cozonaci/Rulade/Checuri (4)
- Dulceata/Gem/Compot (5)
- Florile / Plantele mele (3)
- Gogosi/Scovergi (2)
- Inghetata (1)
- Muraturi (2)
- Peste (5)
- Pizza/Paste (15)
- Placinta (1)
- Prajituri (15)
- Premii (36)
- Preparate cu carnati / organe (9)
- Preparate din cartofi (2)
- Preparate din legume (6)
- Preparate din oua (2)
- Preparate din/cu mamaliga (1)
- Retete chinezesti (1)
- Retete de post (5)
- Retete de pui (19)
- Retete din carne de miel (2)
- Retete din carne de porc (13)
- Retete din carne de vita (4)
- Salate (8)
- Sosuri (2)
- Suferinta (2)
- Torturi/Tarte (8)
6 comentarii:
imi place mult ciorba de burta,a ta arata delicios,o sa incerc sa fac si eu,sa vedem ce iese...
Mersi mult Adyna, o sa-ti iasa si tie foarte buna, ai sa vezi.
Mie nu prea-mi place ciorba de burta, dar Mancaul Sef atunci cand a vazut pozele, a inceput sa spuna ca vrea si el
Arata bine! - spune el... eu ma delectez cu pozele de la cozonac!
Multumesc frumos, este foarte buna ciorba din punctul meu de vedere, dar tie daca nu-ti place....asta este ramai cu cozonacul, care este foarte bun si el.
Nu am mancat niciodata ciorba de burta dar am auzit ca e grozava...Niciodata nu e prea tarziu , mersi de reteta.
Nu ai pentru ce Moni, incercam mereu cate ceva care nu am mancat niciodata, vedem atunci daca ne place sau nu, sper sa-ti placa caci mie una imi place ffff mult.
Trimiteți un comentariu