joi, 22 ianuarie 2009

Ciorba de burta

Ingrediente:
1 kg burta de vita
un picior de porc (rasol de vita)
1 ceapa
2 morcovi
o bucatica telina
o capatana usturoi
400g smantana
3 galbenusuri
sare si otet dupa gust
Mod de preparare:
Ingrendientele necesare pentru ciorba de burta.

Daca vi se pare ca are miros se pune cateva ore, chiar o zi, in putina apa cu cateva linguri de otet. Se ia burta se spala, se curata si apoi se pune la fiert la foc moderat, intr-o oala cu apa, 2-3 ore (sau doar o ora daca este cumparata prefiarta).

Apoi se adauga legumele curatate si intregi, morcovii, telina si ceapa.

Am scos burta, piciorul de porc si legumele.

Se taie fasii de 5 cm lungime si 1 cm latime (nu trebuiesc masurate cu cm, se taie ochiometric), carnea de pe os am taiat-o si pe ea bucatele, morcovul si telina le-am dat pe razatoare.

Se adauga usturoiul pisat sau taiat marunt, sare si piper dupa gust si se mai da putin in clocot.

Galbenusurile se amesteca cu smantana foarte bine, se pune cate putina smantana pana se omogenizeaza totul, trebuie sa iasa ca o pasta mai subtire.

Asa arata galbenusurile amestecate bine cu smantana.

Se ia oala cu ciorba de pe foc sa se mai racoreasca putin si se adauga incet galbenusurile batute cu smanatana (eu am luat din ciorba calduta cate putin si am amestecat cu galbenusurile si smantana, putin cate putin si apoi am turnat-o in oala cu ciorba),in asa fel incat sa nu se branzeasca. Se pune otet dupa gust sau zeama de lamaie depinde de fiecare.

Am servit ciorba cu ardei iute murati si optional cine mai doreste smantana si piper.

Si o portie mai de aproape, este foarte buna.

Ceea ce am inteles la ciorba de burta este ca merge perfect si fara oase de vita atunci cand nu gasesti, iese la fel de buna.

6 comentarii:

Adyna spunea...

imi place mult ciorba de burta,a ta arata delicios,o sa incerc sa fac si eu,sa vedem ce iese...

Vicky spunea...

Mersi mult Adyna, o sa-ti iasa si tie foarte buna, ai sa vezi.

Pofticioasa Sefa spunea...

Mie nu prea-mi place ciorba de burta, dar Mancaul Sef atunci cand a vazut pozele, a inceput sa spuna ca vrea si el
Arata bine! - spune el... eu ma delectez cu pozele de la cozonac!

Vicky spunea...

Multumesc frumos, este foarte buna ciorba din punctul meu de vedere, dar tie daca nu-ti place....asta este ramai cu cozonacul, care este foarte bun si el.

Moni spunea...

Nu am mancat niciodata ciorba de burta dar am auzit ca e grozava...Niciodata nu e prea tarziu , mersi de reteta.

Vicky spunea...

Nu ai pentru ce Moni, incercam mereu cate ceva care nu am mancat niciodata, vedem atunci daca ne place sau nu, sper sa-ti placa caci mie una imi place ffff mult.

Bianca

Lilypie Second Birthday tickers

Faceți căutări pe acest blog