duminică, 18 ianuarie 2009

Tort cu blat din cozonac


Fiindca mi-a mai ramas cozonac de la craciun m-am gandit ca ar merge perfect un tort asa ca m-am apucat de treaba,
Ingrediente:
cozonac
crema pentru prajituri
frisca
apa+zahar (pentru insiropat blatul)
lapte
ciocolata
Mod de preparare:
Poza cu ingredientele,

Am facut crema conform indicatiilor de pe plic si am amestecat cu frisca batuta,

Am pus felii de cozonac cat sa acopar tot fundul tavi, dupa care am insiropat bine de tot cu un amestec de apa cu zahar,

Am pus crema de ciocolata peste tot blatul din cozonac,am nivelat toata crema uniform,

Am pus iar felii de cozonac cat sa acopar toata crema de cacao, si am insiropat si a doua parte de cozonac,

Am pus si crema de vanilie,

Am luat resturi de cozonac si le-am farmitat intre palme cat sa acopar tot tortul,

Deasupra am pus ciocolata topita cat a mers nu mi-a ajuns peste tot dar merge si asa cand nu mai ai,

Si acum pentru fiecare cate o portie din tort,

Inca o felie sa se vada si bucatile de rahat, este un tort foarte bun, are un gust aparte deoarece cozonacul are mult mai multe ingrendiente decat un blat de tort obisnuit,

11 comentarii:

degea spunea...

Esti ce-a mai tare sotie din lume si pentru asta te iubesc enorm.

degea spunea...

Acum pe bune tort mai bun ca asta nu am mancat.

Vicky spunea...

Multumesc din suflet, si tu esti cel mai tare sot din lume, iti multumesc pentru ca existi.

Anonim spunea...

Ce va mai laudati ;)) sa fiti fericiti...

Anonim spunea...

sunteti tari

Vicky spunea...

Multumesc.

Anonim spunea...

azi il incerc si eu;sa vezi ce-i fac sotului tau daca m-a pacalit cand a zis ca n-a mai mancat asa tort bun :)

Vicky spunea...

:)) Chiar a fost super bun tortul acum o zic sincer, imagineaza-ti gustul de cozonac facut acasa si apoi combinat cu crema si insiropat o minunatie crede-ma.

Anonim spunea...

As vrea sa stiu si eu pt insiropat cozonacul cat zahar si apa sa pun pt a iesi siropul bun (nici prea dulce dar nici prea putin dulce) Multumesc

Vicky spunea...

Pai sa-ti spun exact cum am gacut eu am luat o cana normala si am pus de 2 ori cu ea intr-o oala apa, apoi am pus jumatate de cana de zahar plus 2 pliculete de zahar vanilat si esenta de care iti place tie, vanilie, rom si am amestecat pana sa topit zaharul si am gustat sa vad cum este si atunci am decis daca mai este nevoie sau nu de zahar, nu am o cantitate exacta fac la ochi si dupa gust. Sper sa-ti fie de folos.

teosim spunea...

As recomanda pt.sirop ( mult mai sanatos si fara zahar ),sucul de la doua-trei portocale + cateva cuisoare+cateva bucati de scortisoara.Se fierbe pana se leaga siropul si apoi se insiropeaza blatul.

Bianca

Lilypie Second Birthday tickers

Faceți căutări pe acest blog