Archive
-
►
2010
(43)
- ► septembrie (3)
-
▼
2009
(126)
- ► septembrie (4)
-
▼
ianuarie
(14)
- Ciorba de burta
- Musaca de cartofi cu carne, porumb si cascaval
- Tort cu blat din cozonac
- Paste cu carne de porc
- Spaghete cu smantana
- Rulouri pe gratar
- Chiftele marinate
- Musaca de cartofi cu carne
- Ciorba de perisoare
- Tocanita de porc
- Turtitele spiridusilor
- Saratele cu branza
- Tort cu aroma cubaneza
- Tarte cu fructe
Categories
- Aluaturi dulci (3)
- Aluaturi sarate (8)
- Aperitive (5)
- Biscuiti/Cornulete/Fursecuri (8)
- Ciorbe/Supe/Borsuri (11)
- Clatite (5)
- Coliva (1)
- Cozonaci/Rulade/Checuri (4)
- Dulceata/Gem/Compot (5)
- Florile / Plantele mele (3)
- Gogosi/Scovergi (2)
- Inghetata (1)
- Muraturi (2)
- Peste (5)
- Pizza/Paste (15)
- Placinta (1)
- Prajituri (15)
- Premii (36)
- Preparate cu carnati / organe (9)
- Preparate din cartofi (2)
- Preparate din legume (6)
- Preparate din oua (2)
- Preparate din/cu mamaliga (1)
- Retete chinezesti (1)
- Retete de post (5)
- Retete de pui (19)
- Retete din carne de miel (2)
- Retete din carne de porc (13)
- Retete din carne de vita (4)
- Salate (8)
- Sosuri (2)
- Suferinta (2)
- Torturi/Tarte (8)
Bloguri delicioase si altele
-
-
Ovaz cu cocos si bananeAcum 9 ani
-
Paste cu ciuperciAcum o lună
-
Construction Of Septic Tank RulesAcum 6 ani
-
Muschiulet de porc fraged la cuptorAcum o săptămână
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Warts - natural remediesAcum 12 ani
-
-
-
-
-
-
-
-
Tocanita de vita cu rosii (reteta simpla, taraneasca)Acum o săptămână
-
Tort de ciocolata cu visineAcum 4 săptămâni
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Premiu de la Bianca's
Un premiu sunny!
Va recomand sa ascultati
Totalul afișărilor de pagină
Premiu de la Florena's
Premiu de la Cami
Kreativ Blogger
Premiu de la Flori
I Your Blog
One Lovely Blog Award
Arte Ponto Vida
Lemonade 50
Al Blog Amigable
Il Criceto Gloso
Thanks
Premiu Dolcezza!
Persoane interesate
Despre mine
- Vicky
- Sunt o fire optimista, increzatoare, ador sa stau in bucatarie sa gatesc cate ceva bun celor dragi, imi plac plimbarile pe munte, prin natura si ador sa fac cat mai multe poze, imi place ca fiecare moment sa fie fotografiat.
Inspiration Award
Hard Working Food Blogger
Premio Blog Goloso
Premiu Excelent
Premiu Aicizia
Blog Gggregati
Este BlogE Uma Joia
Premiu Blog de Oro
Site-uri preferate
Sisterhood Award
Florile mele de 1-8 Martie
Premiu de la Leo-Flori
Premiu de la Iulia
Premiu de la Ala , Alexandra si Florena's
Premiu de la Leo-Flori
Premiu de la Flori
miercuri, 7 ianuarie 2009
Tort cu aroma cubaneza
Reteta o am din revista RETETE Libertatea pt. femei, nr.4 Noiembrei 2008
Acest tort l-am facut pentru cumnata mea Adina pentru revelion.
Ingrediente pentru blat:
150g migdale (eu am pus alune de padure)
300g ciocolata amaruie
0 lingura cacao
5 oua
80g zahar
4 linguri rom
un praf de sare
125g faina
50g pesmet
un plic de praf de copt
150g unt topit
Pentru crema:
250g frisca
100g ciocolata amaruie
Pentru glazura:
400g ciocolata 20g margarina
ciocolata rasa pentru decor
150g frisca
Mod de preparare:
Pentru crema:
ciocolata amaruie se rupe bucati, se amesteca cu frisca si se topeste la baie de aburi. Se adauga un praf de cacao si se lasa la racit in frigider.
Pentru blat:
Ouale se separa,iar galbenusurile se bat spuma adaugand zaharul, romul, sarea si albusurile batute tari.Faina, pesmetul si praful de copt se amesteca bine si se adauga peste galbenusuri impreuna cu glazura de ciocolata, migdalele si untul.
Se incalzeste cuptorul dinainte.Intr-o oala (caci nu am forma de tort rotunda),punem hartie de copt si apoi turnam compozitia pentru blat si-l lasam la copt 45 de minute, la foc potrivit,
Gata si blatul, sa copt frumos,il lasam sa se raceasca bine si apoi il taiem in trei feli cat de cat egale,
Punem si ce-a de-a doua felie de balt si apoi se pune iar crema,
Punem si ultima parte de blat peste crema,
O poza mai in detaliu,
Din margarina si glazura de ciocolata, topite la baie de aburi, se obtine o crema cu care imbracam tortul.Deoarece nu am avut cum sa pun hartie de copt dintr-o bucata, am uns doua bucati de hartie de copt cu ciocolata topita la bai-marie,
Am pus hartia de copt unsa cu ciocolata de jur-impreujurul tortului si l-am bagat la rece pana se intareste ciocolata pe tort
Si aici una de sus,
Aici imbracat in ciocolata si neornat,
O poza sa se vada cum este imbracat in ciocolata.
Si inca una ca imi place foarte mult cum a iesit,
Si asta-i ultima poza, imi place foarte mult cum a iesit, si mi-a spus cumnata mea ca a fost super bun, toti invitatii l-au apreciat.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Faceți căutări pe acest blog
Labels
- Aluaturi dulci (3)
- Aluaturi sarate (8)
- Aperitive (5)
- Biscuiti/Cornulete/Fursecuri (8)
- Ciorbe/Supe/Borsuri (11)
- Clatite (5)
- Coliva (1)
- Cozonaci/Rulade/Checuri (4)
- Dulceata/Gem/Compot (5)
- Florile / Plantele mele (3)
- Gogosi/Scovergi (2)
- Inghetata (1)
- Muraturi (2)
- Peste (5)
- Pizza/Paste (15)
- Placinta (1)
- Prajituri (15)
- Premii (36)
- Preparate cu carnati / organe (9)
- Preparate din cartofi (2)
- Preparate din legume (6)
- Preparate din oua (2)
- Preparate din/cu mamaliga (1)
- Retete chinezesti (1)
- Retete de post (5)
- Retete de pui (19)
- Retete din carne de miel (2)
- Retete din carne de porc (13)
- Retete din carne de vita (4)
- Salate (8)
- Sosuri (2)
- Suferinta (2)
- Torturi/Tarte (8)
6 comentarii:
multumesc cumnatica pt tort,a fost super delicios si foarte aspectos si apreciat de toti invitatii. Te pup! Astept si alte retete la fel de bune cum stii tu sa le faci!
Ma bucur ca ti-a placut iti mai fac oricand cu mare placere, te pup si o sa te surprind placut cu multe alte retete.
Vicky am si eu o nedumerire...Pt. crema topesti ciocolata pe baie de aburi impreuna cu frisca batuta sau nebatuta?Si apoi pui cacao?Pt ca tie crema ti-a iesit cam alba si de-asta intreb.
Multumesc
Pupici
AnaMaria scuze ca raspund asa tarziu, da topesc ciocolata cu frisca batuta, imi cer scuze ca nu am specificat modific acum, multumesc pentru sesizare, sa ma anunti daca faci tortul.
Inca ceva, ca sa inteleg mai bn amesteci ciocolata cu frisca batuta, si apoi o pui pe foc, sau ma rog, pe baie de aburi. Intreb insistent pt ca vreau si eu sa fac tortul si mi+e frica sa nu se taie sau u stiu sa nu se descompuna frisca pe foc.
Multumesc!
Puici
AnaMaria, cel mai bine bati frisca bine, topesti ciocolata in baie de aburi o lasi sa se racoreasca putin si apoi o amesteci cu frisca si cu praful de cacao, asa esti sigura de reusita iar gustul este acelasi, asa a mai facut o prietena de-a mea, nu te mai complica, astept vesti de la tine,te pup.
Trimiteți un comentariu