marți, 5 ianuarie 2010

Prajitura capucino

Ingrediente pentru trei foi:
350-400g faina
250g zahar pudra
150g nuca macinata
2 plicuri zahar vanilat
250g margarina

Mod de preparare:
Zaharul, zaharul vanilat, faina, nuca macinata si margarina se amesteca bine.
Pana rezulta un aluat omogen (daca este nevoie se mai pune putina faina).
Aluatul se imparte in trei parti.
Si se intind trei foi care se coc pe dosul tavi.
Gata coapta.
Ingrediente crema:
500g lapte
6 linguri faina
6 linguri zahar
1 pachet margarina
150-200g capucino

Prepararea cremei:

Se pune laptele la fiert cu zaharul.
Se adauga faina treptat si se amesteca continuu sa nu se faca cocoloase.
Cand a inceput sa se ingroase se pune si capucino, se amesteca bine apoi se ia de pe foc.
Cand sa luat de pe foc se pune margarina taiata bucatele, eu am pus si cateva bucatele de nuci.
Se pune si nuca de cocos si se amesteca bine.
Asamblarea prajituri:
In tava se pune o foaie, peste ea se pune jumatate din crema si se intinde uniform peste tot.
Se mai presara putina nuca de cocos.
Se pune a doua foaie.
Si restul de crema.
Iar la final a treia foaie si se lasa peste noapte sa se inmoaie foile.
A doua zi se pune gem (dupa preferinta) se presara nuca de cocos si se taie buctele.
Este o prajitura nu foarte dulce dar foarte buna.

8 comentarii:

Benikos place spunea...

Happy new year!come and visit my blog please, there is a present for you :)

Vicky spunea...

Multumesc foarte mult pentru premiu, il voi posta chiar acum.

Jacktels Kochbuch spunea...

Hallo Vicky,

An nou fericit si multä Sänätate iti doresc.
Foarte frumoasä si mai ales gustoasä Präjiturä ai fäcut. Compliment.

Multe Salutäri Jacob

Vicky spunea...

Multumesc asemenea Jacob.

Anca spunea...

Buna, Vicky. Mi se pare foarte faina prajitura asta a ta si as vrea sa o fac si eu insa am o nedumerire: cata nuca de cocos se pune? nu e precizata nicaieri cantitatea...Ms mult de tot. Sarbatori fericite!

Vicky spunea...

Anca imi cer mii de scuze ca raspund cam tarziu dar sper sa-ti fiu inca de folos, cantitatea de nuca nu este exacta, pui dupa gustul tau, nu este o cantitate fixa, sarbatori fericite si un an mai bun.

mikaela spunea...

Nu am preparat niciodata foi cu nuca in compozitie,dar sunt convinsa ca sunt tare bune.Iar crema cu cappucino ,cu siguranta, completeaza perfect gustul placut al foilor.Voi pregati prajiturica asta.Merci frumos!

Aurica spunea...

imi place cum a iesit si arata bine, iti face pofta doar cand te uiti la poze, sa vedem ce iese ;)

Bianca

Lilypie Second Birthday tickers

Faceţi căutări pe acest blog

Se încarcă...