
Reteta asta o am de la nasa mea careia ii multumesc foarte mult pentru ea, este o reteta care mi-a iesit din prima de cand mi-a explicat cum sa fac, multumesc foarte mult nasa pentru reteta. Eu am facut cantitate dubla .
Ingrediente:ou
1 lingura otet
3 linguri apa minerala
faina cat cuprinde
Crema pentr uns foaia:1 pachet margarina
1 cana faina
Mod de preparare:Se pune intr-un castron oul, se adauga lingura de otet, apa minerala, Apoi faina si se framanta un aluat omogen.



Se intinde o foaie nici prea subtire dar nici groasa.

Margarina se amesteca bine cu faina.

Pana rezulta o pasta mai grosuta.

Se pune din pasta de margarina doar jumatate din pasta (cealalta jumatate o punem a doua oara) pe foaie. Si apoi se intinde cu o lingura sau spatula pe toata foaia. Si incepem sa o impaturim, aici las pozele sa vb in locul meu.


Se pune pe o farfurie si se da la frigider pentru 30 minute.

Dupa 30 de minute scoate foaia din frigider o intindem si o ungem cu jumatatea de pasta ramasa.
O impaturim la fel si o mai lasam 30 de minute in frigider.

Dupa cele 30 de minute scoatem foaia si o punem pe o masa tapetata cu faina

Si intindem cat putem de subtire dar nu foarte.Taiem patratele potrivite sau depinde cat vrem sa ne iasa de mari pateurile.

Amestecam telemea de vaca cu un ou.Si punem pe fiecare patratel la margine din compozitia de telemea.

Cealalta parte fara telemea se aduce peste partea cu telemea si se pun in tava neunsa cu nimic.
Deasupra se pot unge cu ou batut, eu am uitat sa le mai ung. Se da la cuptorul preincalzit dinainte 15-20 de minute, pana se auresc frumos.

Si astea sunt minunatele mele pateuri, foaiel sunt exact ca cele cumparate din comert, o bunatate.


Va doresc pofta buna.
16 comentarii:
direct pe masa?? lucrezi??
Da logic, tu pe ce lucrezi nu pe masa, pe masa se lucreaza si acolo se mananca.....
Ma distreaza comentariul si am vrut sa ii spun domnului anonim ca el sta cu fundul pe masa de i se pare ca nu ar fi un lucru curat?
:))
Da este foarte tare, nu inteleg el sau ea unde lucreaza.
da,pe masa se lucreaza,....dar pe masa se pune o plnseta sau o fata de masa de bumbac "de lucru". in rest nu pot sa spun ca nu ai retete interesante !!?chiar daca ai un "blat termorezistent" la masa, parearea mea e ca trebuia sa-l acoperi cand lucrezi ...mai ales cu-un cutit!!!! toate cele bune !!!
Arata minunat. Gresesti cand spui ca sunt ca cele din comert, sigur sunt mai bune si mai sanatoase. Felicitari.
Asta este parerea ta, eu nu pot lucra cu fata de masa, fiecare lucreaza cum poate mai bine.
Asa este Ghiocel, sunt sigura ca sunt mult mai bune, multumesc frumos pentru aprecieri.
Gracias Fernando.
Ai dreptate ghiocel sint mai bune ca cele din comert.
da cantiotatea care o ai tu in poza la pateuri este facuta din cantitatile care le ai scris tu la reteta pt ca mie mi-au iesit mai putine????????!!!!!!!!
Nuu, imi cer scuze ca nu am specificat dar eu am facut portie dubla, modific acum reteta, scz.
Pentru ca ar iesi cam putine pateuri am dublat cantitatile,dar in cazul pastei de margarina +faina ,am folosit doar 400 g margarina.
Am facut reteta aceasta si au iesit bune.Dar eu daca as mai face as pune mai multa apa in coca (la o compozitie,ma refer).Poti foarte bine sa masori intr-o cana si completezi cu apa minerala pana la un volum de ~ 250 ml.
pasta aia cu margarina nu mi-a iesit exact ca a ta , nu s-au amestecat bine margarina si faina ...
Acum m-am apucat sa-ti urmez reteta si pentru care-ti multumesc. Exceptand comentariile altora, rele...nu pricep de ce pe orice paagina pe care am intrat chiar daca nu era nimic de comentat la unele, tot se gasea cate "o desteapta!un destept" sa spuna ceva, mai ales ca eu am spiritul de observatie bine dezvoltat.
Catre Anonim: "LA CE DRACU MAI AI BLAT IN BUCATARIE DACA LUCREZI PE FATA DE MASA?" Pai asa putem lucra si pe jos nu?:))
Trimiteți un comentariu