luni, 25 ianuarie 2010

Orez chinezesc

Ingrediente:
carne de porc taiata fasiute subtiri
3 ciuperci
1 morocv
ardei iute
1 cana orez
jumatate canuta mazare
2-3 linguri ulei de masline
jumatate ardei gras
1 ceapa potrivita
chili, oregano, cury
sos de soia
sare piper
Mod de preparare:
Orezul se spala si se pune la fiert.
Intr-o oala separat se pune la fiert morcovul si mazarea.
Intr-o tigaie se caleste ceapa in 2-3 linguri ulei de masline.
Cand sa inmuiat se pune carnea taiata fasiute subtiri.
Se adauga si ciupercile taiate fasiute si se calesc pana se inmoaie toate.
Peste orezul fiert se pune morcovul fiert si el si taiat cubulete mici.
Se pune si mazarea fiarta si ea.
La sfarsit in tigaie punem si ardeiul gras taiat cubulete mici si mai lasam un minut si luam de pe foc.
Amestecam toate ingredientele calite cu orezul amestecat cu morcovul si mazarea.
Se pune putin sos de soia.
Cury, chili si oregano din fiecare cate putin.
Se amesteca totul bine, se condimenteaza si cu piper si sare si se amesteca bine si gata orezul nostru.
O bunatate de orez pentru cei ce iubesc picanteria, merita incercata.
Si noi am servit si cu frigarui de porc si legume, o bunatate.
Va doresc pofta buna.

3 comentarii:

Silviu spunea...

2 lucruri ti-as sugera la reteta ta. Primul: de ce fierbi legumele inainte, si nu le calesti in uleiul de masline. Prin fierbere isi pierd toti nutrientii. Si doi: incearca sa folosesti ardei iute proaspat, si nu murat.

Vicky spunea...

Data viitoare asa am sa procedez, iti voi spune cum a fost, mersi de sfat.

mancare_chinezeasca_japoneza spunea...

arata f. bine, dar si pozele facute sunt profi, felicitari...

vad ca ai f. multe retete din diferitele bucatarii, dar pe tema chinezeasca numai una...
poti suplimenta si aceasta categorie, luand idei de ex. din
meniul restaurantelor chinezesti, astia de ex. lucreaza cu bucatari chinezi, sunt de nota 10.
dar si mancarea japoneza contine elemente asemanatoare...

Bianca

Lilypie Second Birthday tickers

Faceți căutări pe acest blog