

Ingrediente:1 pachet margarina
1 lingura otet
jumatate cana cu apa
2 plicuri zahar vanilinat
faina cat cuprinde
1 praf de sare
1 borcan gem (dupa preferinta)
nuca
Mod de preparare:
Margarina se freaca cu apa, otetul si zaharul vanilinat si praful de sare.

Dupa ce am omogenizat putin se pune pe masa infainata si se amesteca bine pana devine un aluat omogen.

Aluatul nu trebuie sa fie nici prea tare, nici prea moale, sa poti lucra cu el fara sa se lipeasca sau sa se rupa.

Se intinde o foaie din aluat care se taie din mijloc spre margine, cat de mare sa fie cornuletle.

Gemul il amestecam cu nuca rupta bucatele.


La marginea fiecaruia cornulet se pune cate o lingurita din umplutura si se ruleaza.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt.

Se lasa 20-25 minute in cuptorul preincalzit la foc potrivit.

Cat sunt inca calzi, se dau prin zahav pudra.

Pur si simplu se topesc in gura.


21 comentarii:
Hi Vicky, do they need to be baked?
ce deliciu! combinatia de nuca + dulceata este extraordinara,iar cornuletele imi dau seama ce fragede sunt.bravo!
PS for KennyT: of course they need to be baked, after that they will be smooth and soft,unripe.
Multumesc foarte mult Flori, lui KennyT nu i-am raspuns pt ca nu inteleg ce vrea sa spuna.
frumoase cornuletele! :) as pune langa ele un pahar de lapte rece, sau ceai cu gheata :p
Da, ar merge de minune dimineata la micul dejun cum spui tu cu lapte, o idee super.
Hi Vicky,
Minunat ti-au iesit.Compliment.
O sä faci si eu iaräsi la Familie Bunätätile astea. foarte multumesc pentru Inspiratie.
Salutäri Jacob
Jacob ma bucur foarte mult ca vrei sa incerci cornuletele, or sa-ti placa sunt foarte fragede, se topesc in gura, astept sa-mi spui cum ti-au iesit.
wow Vicky, arata delicios... asta seara vreau sa incerc reteta ta de cornulete, in copilarie erau preferatele mele! Felicitari!
Florena's ma bucur ca vrei sa le incerci, abea astept sa vad cum ti-au iesit.
Hallo Vicky,
le-am fäcut si sint Träznet !!!Mult Multumesc pentru Inspiratie.
De mult nu le-am mai fäcut si sau bucurat Femeile mele tare.
Salutäri din Nürnberg Jacob
Jacob, ma bucur foarte mult ca ti-ai incantat familia cu cornuletele astea, imi pare foarte bine ca v-au placut.
Multumesc frumos de reteta Vicky, n-am reusit in acea zi sa le fac, insa le-am facut asta seara, sunt delicioase. Le-am umplut atat cu gem+nuca, dar si cu rahat ;)
Am facut si poze :P
Nici nu ai idee ce fericita sunt cand vad ca v-au placut cornuletele mele, atat tu cat si Jacob le-ati incercat si sunt fericita ca c-au placut, mii de pupici.
Hallo Vicky,
asta este si unul din Sensuri de la Blogerei , nu ? Sä scimbäm Experiente si sä probäm una si alta. Eu ma mai väzut multe la Tine care le-asi face , din päcate trebuie sä mä acomodez la Dorintele Familiei pentru cä ei consumä.
Da mai avemt Timp cä sintem tineri si avem incä poftä de Mincare.
Weekend minunat.
Jacob
Asa este Jacob, trebuie sa experimentam tot ce ne place, avem timp toata viata sa facem detoate, weekend placut si tie.
Le ador ,sunt preferatele mele !
multe salutari!
buna, stie cineva cum ies daca pui osanza de porc, in loc de margarina / ca vreau sa fac si eu azi... multumesc.
Eu din cate stiu ies mult mai fragede cu osanda de porc, sunt multe retete cu osanda, asa ca incearca si sigur iti vor iesi fragede.
Mii de felicitari Vicky!
Oare nu merge sa pun unt in loc de margarina, ce zici?
AnaMaria, sunt sigura ca ies foarte bune, margarina se pune ca inlocuitor al untului, iti vor iesi mult mai bune.
Multumesc frumos pt. raspunsuri Vicky, te felicit si astept cu nerabdare postarile tale :-*
Trimiteți un comentariu