Cantitati pentru tava de 30cm lungime si 24cm latime.
Ingrediente:
200g unt
200g cacao
350g zahar
150g faina
1 sticluta esenta de rom
4 oua
miez de nuca
un praf de sare
1 plic praf de copt
Mod de preparare:
Ingrendientele necesare.
Se topeste untul,
Adaugam si cacaoa peste untul topit,
Se pun si ouale pe rand si se amesteca pana se incorporeaza fiecare,
Se pune si zaharul,
Am turnat si sticluta cu esenta de rom,
Se adauga faina amestecata cu praful de copt,
Am pus si nucile si amestecam cat sa se omogenizeze,
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa 25-30 minute la foc potrivit,
Gata scoasa din cuptor,
Gata taiata si pusa pe platou,este foarte buna,merita incercata si are un gust foarte bun, este fina.
Inca o poza caci imi place foarte mult,
Si ultima poza.
Archive
-
►
2010
(43)
- ► septembrie (3)
Categories
- Aluaturi dulci (3)
- Aluaturi sarate (8)
- Aperitive (5)
- Biscuiti/Cornulete/Fursecuri (8)
- Ciorbe/Supe/Borsuri (11)
- Clatite (5)
- Coliva (1)
- Cozonaci/Rulade/Checuri (4)
- Dulceata/Gem/Compot (5)
- Florile / Plantele mele (3)
- Gogosi/Scovergi (2)
- Inghetata (1)
- Muraturi (2)
- Peste (5)
- Pizza/Paste (15)
- Placinta (1)
- Prajituri (15)
- Premii (36)
- Preparate cu carnati / organe (9)
- Preparate din cartofi (2)
- Preparate din legume (6)
- Preparate din oua (2)
- Preparate din/cu mamaliga (1)
- Retete chinezesti (1)
- Retete de post (5)
- Retete de pui (19)
- Retete din carne de miel (2)
- Retete din carne de porc (13)
- Retete din carne de vita (4)
- Salate (8)
- Sosuri (2)
- Suferinta (2)
- Torturi/Tarte (8)
Bloguri delicioase si altele
-
-
Ovaz cu cocos si bananeAcum 9 ani
-
Paste cu ciuperciAcum o lună
-
Construction Of Septic Tank RulesAcum 6 ani
-
Muschiulet de porc fraged la cuptorAcum o săptămână
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Warts - natural remediesAcum 12 ani
-
-
-
-
-
-
-
-
Tocanita de vita cu rosii (reteta simpla, taraneasca)Acum o săptămână
-
Tort de ciocolata cu visineAcum 4 săptămâni
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Premiu de la Bianca's
Un premiu sunny!
Va recomand sa ascultati
Totalul afișărilor de pagină
Premiu de la Florena's
Premiu de la Cami
Kreativ Blogger
Premiu de la Flori
I Your Blog
One Lovely Blog Award
Arte Ponto Vida
Lemonade 50
Al Blog Amigable
Il Criceto Gloso
Thanks
Premiu Dolcezza!
Persoane interesate
Despre mine
- Vicky
- Sunt o fire optimista, increzatoare, ador sa stau in bucatarie sa gatesc cate ceva bun celor dragi, imi plac plimbarile pe munte, prin natura si ador sa fac cat mai multe poze, imi place ca fiecare moment sa fie fotografiat.
Inspiration Award
Hard Working Food Blogger
Premio Blog Goloso
Premiu Excelent
Premiu Aicizia
Blog Gggregati
Este BlogE Uma Joia
Premiu Blog de Oro
Site-uri preferate
Sisterhood Award
Florile mele de 1-8 Martie
Premiu de la Leo-Flori
Premiu de la Iulia
Premiu de la Ala , Alexandra si Florena's
Premiu de la Leo-Flori
Premiu de la Flori
Labels
- Aluaturi dulci (3)
- Aluaturi sarate (8)
- Aperitive (5)
- Biscuiti/Cornulete/Fursecuri (8)
- Ciorbe/Supe/Borsuri (11)
- Clatite (5)
- Coliva (1)
- Cozonaci/Rulade/Checuri (4)
- Dulceata/Gem/Compot (5)
- Florile / Plantele mele (3)
- Gogosi/Scovergi (2)
- Inghetata (1)
- Muraturi (2)
- Peste (5)
- Pizza/Paste (15)
- Placinta (1)
- Prajituri (15)
- Premii (36)
- Preparate cu carnati / organe (9)
- Preparate din cartofi (2)
- Preparate din legume (6)
- Preparate din oua (2)
- Preparate din/cu mamaliga (1)
- Retete chinezesti (1)
- Retete de post (5)
- Retete de pui (19)
- Retete din carne de miel (2)
- Retete din carne de porc (13)
- Retete din carne de vita (4)
- Salate (8)
- Sosuri (2)
- Suferinta (2)
- Torturi/Tarte (8)
22 comentarii:
tare bine arata prajiturica ta!
n-am mai papat de foarte mult timp negresa...cu siguranta am sa fac si eu cat de curand o prajiturica, ca si a ta.
Iese asa pufoasa, ca o sa se manance imediat, iti doresc o zi buna
ok arata bine dar toate ingredientele le adaugi atunci cand compozitia este pe foc?
Da, se amesteca toate ingredientele cand sunt pe foc mic pentru a se putea topi, omogeniza bine.
Dupa cum vad in poza prajiturelele arta foarte bine,acum sa vad cum vor arata si ale mele,merita sa incerc!:):)
Asa este Liliana, merita incercate si crede-ma pe cuvant sunt foarte bune, te vei convinge singurica.
chiar acum fac dar nu am pus 200g de cacao mi se pare orea mult.am pus doar o punguta de 50g,akum le am in cuptor sa vad ce iese si o sa va las un comentariu,oricum mersi pentru reteta.alina,daca cumva mai stii retete de prajituri si vrei sa mi le impartasesti si mie adresa mea este deny_luis2010@yahoo.com.inca o data mersi si numai bine
Ma bucur foarte mult ca ai probat reteta mea de negresa, sper sa-ti fi iesit bine.
Am foarte multe retete dar nu mai le postez deoarece mi se cere bani ca sa public cu poze si asa ca am lasat-o balta.
salut, eu acum am bagat-o la cuptor dar atata era de bun aluatul ca era sa il mananc crud. este ffffff buna complimentele mele, esti meseriasa!!!!
Multumesc din tot sufletul Cosmina si-mi9 cer scz ca am vazut asa tarziu mesajul tau, nu prea am mai avut timp sa intru, ma bucur foarte mult ca-ti place, multumesc de complimente.
Ai uitat sa spui cand se adauga praful de copt si sarea....
Eu am urmat pas cu pas si bineinteles ca nu le-am pus...:(
am adaugat si putina coaja de portocala si e o minunatie!!! aku e la cuptor si daca nu voi mai posta msg dupa ce o mananc este pentru ca voi fi ocupata sa o mananc pe toata!!
Buna...!!, chear imi place reteta asta....:*am incercato si mi-a iesit ....salutari din Londra!!
Va multumesc din sufle pt complimente si ma bucur enorm de mult ca va placut prajitura, imi cer scuze ca nu mai intru asa des dar sunt destul de ocupata dar ma voi revansa cat de curand.
buna,
Este foarte buna prajitura....aluatul era atat de bun, ca ma inceput sa-l mananc crud...am facut si este intr-adevar foarte buna...
Lumi, ma bucur nespus de mult ca ai incercat reteta mea si ca ti-a placut, multumesc.
dar a-ti uitat sa puneti praful de copt,eu l-am pus la urma si nu a mai iesit nimic!knd se pune praful de copt?
Intotdeauna praful de copt se pune amestecat cu faina si este scris in reteta iar praful de sare se poate pune oricand eu de fffff multe ori nici nu pun.
200 grame cacao???? nu e prea mult? in pozele tale vad un pliculet obisnuit de 40-50 grame...
sunt incepatoare in ceea ce priveste bucataria...am incercat sa fac aceasta prajiturica..acu e in cuptor..am facut tot ce scria...toate ingredientele cantarite...si totul parea sa mearga bine...insa atunci cand puneam deja nucile compozitia a devenit foarte groasa..nu se turna in tava..dar o intenteam cu lingura cu grija sa nu se faramitzeza...in poza am vazut ca e mai lichida..care poate fi greseala??...sau asa trebuia sa fie??
Buna, acum am scos pritura din cuptor si a iesit o minune. nu s-a facut nici greu, este super. multumim!
Trimiteți un comentariu