Reteta este din revista "Practic in bucatarie", de cand costa 5000 lei vechi,
Ingrediente:
1kg arpacas
1kg nuca macinata
2 pachetele zahar vanilat
1 sticluta esenta de rom
coaja rasa de la 2 lamai
1 cana gris
1 cana orez
1kg zahar
zahar pudra pentru ornat
cacao pentru ornat
ciocolata sau nuci pentru cruce
Mod de preparare:
Poza cu o parte din ingredientele necesare,lipsind cateva m-am grabit si am uitat,
Se alege arpacasu si se spala cu apa rece de 9 ori,
Peste ochiul de aragaz se pune o tabla, pentru a nu se lipi sau afuma coliva.
Intr-o oala de 10kg unsa cu ulei, se pune arpacasul si peste el se adauga apa clocotita (c-am 4 degete deasupra arpacasului), se lasa la foc potrivit.
Cand incepe sa clocoteasca se adauga orezul bine spalat si o lingurita de sare, se fierbe pana cand apa scade, iar compozitia este fluida.
Se adauga tot zaharul, compozitia se va lichefia, dar se fierbe in continuare la foc mic pana scade din nou.
Se presara in ploaie grisul, roul sau este de a lega compozitia.Se mai da in clocot inca 5-10 minute, apoi se rastoarna intr-un lighean.Se pune scortisoara si coaja de lamaie rasa. Se amesteca bine, se intinde compozitia cu o lingura de lemn si se acopera cu un prosop ud, pentru a nu se forma crusta.
Dupa ce sa racit bine se adauga restul ingrenedientelor,
Se adauga esenta de rom,
Se pune si nuca macinata si se amesteca bine,nuca este de preferat sa se dea prin masina de tocat deoarece ea se incorporeaza foarte bine cu arpacasul,
Si la sfarsit se adauga si zaharul vanilat,
O poza sa se vada mai bine cat de inalta este,
Se pune in farfurie si o modelam frumos, sa stea dreapta,
Rolul biscuitilor dati prin masina, este acela de a prelua umezeala din coliva,
Gata imbracata in biscuiti pisati marunt,
Se pune si cacao cernuta,
Este gata ornata, cu farfuria asta merge la biserica,
Farfuria asta este pentru acasa,am terminat de ornat tot,
Si astea sunt farfuriile mele cu coliva, una pentru biserica, una pentru acasa si castronelul este pentru mama mea, ii place foarte mult.
Si o ultima poza.
Archive
-
►
2010
(43)
- ► septembrie (3)
Categories
- Aluaturi dulci (3)
- Aluaturi sarate (8)
- Aperitive (5)
- Biscuiti/Cornulete/Fursecuri (8)
- Ciorbe/Supe/Borsuri (11)
- Clatite (5)
- Coliva (1)
- Cozonaci/Rulade/Checuri (4)
- Dulceata/Gem/Compot (5)
- Florile / Plantele mele (3)
- Gogosi/Scovergi (2)
- Inghetata (1)
- Muraturi (2)
- Peste (5)
- Pizza/Paste (15)
- Placinta (1)
- Prajituri (15)
- Premii (36)
- Preparate cu carnati / organe (9)
- Preparate din cartofi (2)
- Preparate din legume (6)
- Preparate din oua (2)
- Preparate din/cu mamaliga (1)
- Retete chinezesti (1)
- Retete de post (5)
- Retete de pui (19)
- Retete din carne de miel (2)
- Retete din carne de porc (13)
- Retete din carne de vita (4)
- Salate (8)
- Sosuri (2)
- Suferinta (2)
- Torturi/Tarte (8)
Bloguri delicioase si altele
-
-
Ovaz cu cocos si bananeAcum 9 ani
-
Paste cu ciuperciAcum o lună
-
Construction Of Septic Tank RulesAcum 6 ani
-
Muschiulet de porc fraged la cuptorAcum o săptămână
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Warts - natural remediesAcum 12 ani
-
-
-
-
-
-
-
-
Tocanita de vita cu rosii (reteta simpla, taraneasca)Acum o săptămână
-
Tort de ciocolata cu visineAcum 4 săptămâni
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Premiu de la Bianca's
Un premiu sunny!
Va recomand sa ascultati
Totalul afișărilor de pagină
Premiu de la Florena's
Premiu de la Cami
Kreativ Blogger
Premiu de la Flori
I Your Blog
One Lovely Blog Award
Arte Ponto Vida
Lemonade 50
Al Blog Amigable
Il Criceto Gloso
Thanks
Premiu Dolcezza!
Persoane interesate
Despre mine
- Vicky
- Sunt o fire optimista, increzatoare, ador sa stau in bucatarie sa gatesc cate ceva bun celor dragi, imi plac plimbarile pe munte, prin natura si ador sa fac cat mai multe poze, imi place ca fiecare moment sa fie fotografiat.
Inspiration Award
Hard Working Food Blogger
Premio Blog Goloso
Premiu Excelent
Premiu Aicizia
Blog Gggregati
Este BlogE Uma Joia
Premiu Blog de Oro
Site-uri preferate
Sisterhood Award
Florile mele de 1-8 Martie
Premiu de la Leo-Flori
Premiu de la Iulia
Premiu de la Ala , Alexandra si Florena's
Premiu de la Leo-Flori
Premiu de la Flori
Labels
- Aluaturi dulci (3)
- Aluaturi sarate (8)
- Aperitive (5)
- Biscuiti/Cornulete/Fursecuri (8)
- Ciorbe/Supe/Borsuri (11)
- Clatite (5)
- Coliva (1)
- Cozonaci/Rulade/Checuri (4)
- Dulceata/Gem/Compot (5)
- Florile / Plantele mele (3)
- Gogosi/Scovergi (2)
- Inghetata (1)
- Muraturi (2)
- Peste (5)
- Pizza/Paste (15)
- Placinta (1)
- Prajituri (15)
- Premii (36)
- Preparate cu carnati / organe (9)
- Preparate din cartofi (2)
- Preparate din legume (6)
- Preparate din oua (2)
- Preparate din/cu mamaliga (1)
- Retete chinezesti (1)
- Retete de post (5)
- Retete de pui (19)
- Retete din carne de miel (2)
- Retete din carne de porc (13)
- Retete din carne de vita (4)
- Salate (8)
- Sosuri (2)
- Suferinta (2)
- Torturi/Tarte (8)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu