luni, 16 februarie 2009

Bors ardelenesc de pui cu smantana

Ingrediente:
spate de pui, aripioare
1 ceapa potrivita
1 galeata smantana
1 cutie rosii
1 cartof mare
1 kg bors
3 morcovi
delikat, sare
cimbru, piper
patrunjel
fidea
3 oua
(cine vrea se pune si 100g orez, eu nu am mai pus)
Mod de preparare:
Din poza imi lipsesc cutia cu rosii si partunjelul care erau pe drum:)),

Se pune carnea de pui la fiert in apa,

Cand carnea de pui a fiert se pun legumele tocate marunt,iar ceapa solzisori mici,

Acum se lasa sa fiarba la foc potrivit legumele,

Am pus si condimente,cimbru, delikat si piper dupa gust,

Si fiindca nu-mi mai incapeau in oala aia am rasturnat borsul intr-o oala mai mare,

Dupa ce au fiert si legumele, se pun si rosiile tocate marunt-marunt,

Apoi se adauga si fideaua,

Borsul se fierbe separat intr-o oala,

Galbenusurile se amesteca cu smantana,

Am terminat de incorporat toata smantana,

Se pune si borsul fiert aproape de sfarsit,se mai lasa 5-10 minute si se ia de pe foc

Se ia doua polonice din bors si se pune intr-un castronel si se amesteca cate putin cu smantana amestecata cu galbenusurile de ou,

Cand sa incorporat din ciorba cu smantana se pune in oala si se amesteca mereu sa nu se branzeasca,

La sfarsit se pune si patrunjelul tocat marunt,

Se amesteca bine si asta-i borsul meu,

Toti cei care au mancat a spus ca a fost foarte bun, chiar au cerut si a doua portie,

Va doresc pofta buna.

2 comentarii:

Calin spunea...

Arata tare bine.

Vicky spunea...

Mersi frumos, si este si foarte buna.

Bianca

Lilypie Second Birthday tickers

Faceți căutări pe acest blog