miercuri, 12 noiembrie 2008

Castraveti bulgaresti in otet

Ingrendiente:
(toate cantitatile sunt mai mult sau mai putin)
500g ceapa
300g usturoi
200g zahar
1-2kg sare gronjoasa
3-4kg otet (depinde si cat de acri ii vreti, puteti pune mai mult)
2 plicui piper boabe
2 plicuri mustar boabe
1-2 plicuri foi de dafin
1 legatura marar uscat
apa cat este nevoie:))
castraveti
Mod de preparare:
Pentru inceput poza cu toate ingrendientele.

Am spalat castraveti bine si i-am selectat de cei care era rupti, loviti...etc

Aici am taiat feliute ceapa si cubulete usturoiul.

Am pus la fiecare borcan in parte cateva boabe de mustar (cat iei cu varful degetelor), boabe de piper(mai putine cate 5-6 la borcan),cate 1-2 de foi de dafin,am pus ceapa cateva inele si am pus tot cu varful degetelor usturoiul...

Acum mai de aproape sa vede-ti cam cat a pus.

Am pus cate o lingurita de sare (chiar una si jumatate) si una de zahar rasa, la fiecare borcan.

Am pus otet si cate o crenguta de marar in fiecare borcan.

Am mai pus o poza mai de aproape sa vede-ti exact pana unde este otetul ,am scris pe poza exact pana unde am pus otet, nu am o cantitate exacta, m-am ghidat dupa dunga de la borcan.

Inca o poza pentru a se vedea crenguta de marar (nu am apucat sa fac poza cu crengutele rupte separat).

Am adaugat apa cat sa-mi acopere castraveti.

Am mai pus o poza sa se vada in borcan.

Se pun borcanele in oala si intre borcane se pun carpe sau prosopele de bucatarie, ca in timpul fierberi sa nu se atinga borcan cu borcan, sa nu se sparga cumva, asa carpele evita sa se atinga intre ele.

Se fierb 20 de minute din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca.

Mi-au iesit exact 100 de borcane, 98 de borcane de 800g si 2 borcane de 1kg.

7 comentarii:

Leugen spunea...

Ai muncit mult cu borcanele dar ai muncit mult si cu pozele si cu punerea lor pe blog.Mersi mult pentru reteta si prezentarea f.documentata.Ma apuc de treaba.:)
Leugen

Vicky spunea...

Ma bucur foarte mult ca iti plac, sunt castraveti mei preferati in fiencare an fac, spor la treaba.

Anonim spunea...

Vicky,esti o scumpa cu pozele tale
multumesc mult pentru acesta reteta.vreau ,acuma,sa pun castraveti la otei ,dar nu stiam reteta,norocul meu este ca am dat peste reteta ta,le voi pune exact si sper sa-mi iasa la fel de buni ca ale tale
intamplator sunt tot o vicky si tot o pasionata in ale bucatarei

Vicky spunea...

Ma bucur foarte tare ca ai dat peste reteta mea si crede-ma sunt absolut deliciosi (bine, gusturile nu se discuta), multi pupici si bafta la pus castraveti, astept vesti sa-mi spui cum ti-au iesit.

Anonim spunea...

Prea multa sare si zahar la un borcan!!!!Acestea se pun in apa care sa acopere castravetii,la un litru de apa se pune o lingura de sare si una de zahar.Pentru un borcan de 750ml se pune 45ml de otet Regal.

LIA - MARIA spunea...

Sarea, zaharul si otetul se pun cantarite. De preferinta apa se fierbe impreuna cu sarea ,zaharul si otetul si se lasa la decantat.

elena spunea...

Retea presupun ca este la fel ca si cei cumparati de pe piata sau chiar si mai buni, apreciez faptul ca sunt persoane darnice de a impartasi secretele lor in ale bucatariei fata de altii..Multumim tuturor bucatareselor care impartasesc tainele bucatariei..

Bianca

Lilypie Second Birthday tickers

Faceți căutări pe acest blog