joi, 11 februarie 2010

Saratele cu branza si chimen


Ingrediente:
1 cana lapte
1 pachet margarina
1 plic drojdie uscata
1 ou
branza
chimen

Mod de preparare:
Margarina se taie cubulete si se pune intr-un castron. Se paseaza cu o lingura, pana devine pasta.
Drojdia se divolva in laptele caldut si se amesteca cu margarina usor.
Se adauga branza.
Si apoi faina. Se framanta un aluat usor care nu se lipeste de maini si se intinde usor.
Se intinde o foaie nu foarte subtire, care se unge cu oul batut si se presara chimen pe toata foaia.
Se taie fasiute si se pun in tava tapetata cu hartie de copt.
Se lasa circa 10-15 minute in cuptorul preincalzit la foc mediu.
Sunt foarte fragede si foarte gustoase.
Va doresc pofta buna.

14 comentarii:

AMIRA spunea...

Felicitari!!!

Bianca spunea...

Mmm asa le face si mama mea doar ca ea s-a invatat sa le faca cu untura ca sunt mai fragede decat doar cu margarina.
Foarte bune sunt oricum, imi plac. Cu ce ocazie ai facut asa multe?
Nu ai scris cata faina trebuie...ma gandesc ca 1 kg dupa cata se vede in poza:)

Vicky spunea...

Asa este Bianca cu untura sunt mult mai fragede dar eu nu am avut untura si de aceea am facut cu margarina, cat despre faina sincera sa fiu nu am cantarit-o dar este in jur de 1 kg, am facut wekeend-ul trecut ca vroiam sa mancam ceva proaspat facut in casa.

Vicky spunea...

Amira incearca-le ca sunt foarte simplu de facut si foarte gustoase nu vei fi dezamagita de rezultatul obtinut.

Jack T spunea...

Hallo Vicky,

minuate Särätele ai fäcut. Si asa cu Brinzä sint träznet la Gust.
Compliment
Cu drag Jacob

Vicky spunea...

Multumesc Jacob.

AndreeaR spunea...

In loc de margarina se poate pune unt? Si pentru tava trebuie folosita hartie de copt? Daca nu am hartie de copt, ce altceva pot folosi? Mersi!!

Vicky spunea...

Andreea, scz ca raspund asa tarziu, da poti folosi si unt iar daca nu ai hartie de copt poti unge tava cu putin ulei.

Anonim spunea...

Buna.Am facut aceasta reteta acum de Revelion si mi-au iesit extraordinare saratelele.
Bafta multa si spor la gatit.
Cu drag, Carmen

Vicky spunea...

Multumrsc din tot sufletul Carmen si ma bucur foarte mult ca ai testat reteta mea, iti doresc un an fericit si plin de realizari, multa sanatate.

Anonim spunea...

ok...nu zici cata faina si cata branza se pune???!!!!

Vicky spunea...

Pai nu prea am o cantitate exacta, pune la 1kg faina, 500g branza mai sarata ca sa le dea un gust mai bun. Eu nu le cantaresc pun asa din "ochi" cat trebuie.

Daniela spunea...

Buna,sunt Daniela am incercat reteta ta sa vedem cum ies sunt in cuptor ami este tare pofta ,miros bine,eu stau in spania de 9 ani iar aici nu se vand,tre sa le faci,am mai incercat o reteta dar nu mia placut cum au iesit mersi..

Vicky spunea...

Ma bucur tare mult Daniela ca-ti pot fi de ajutor.

Bianca

Lilypie Second Birthday tickers

Faceți căutări pe acest blog