miercuri, 30 decembrie 2009

Sarmale in vas roman



Ingrediente:
carne tocata
2 cepe
1 legatura patrunjel
1 cescuta orez
piper boabe, sare, foi de dafin
2-3 linguri de bulion
varza murata sau foi de vita

Mod de preparare:
Se toaca ceapa marunt si se amesteca cu restul ingredientelor.
Amestecam bine pana la omogenizare.
Invelim sarmalele in foi de varza sau vita de vie.
La fundul vasului punem varza tocata marunt.
Apoi aranjam sarmalele in vas, punem cateva foi de dafin si boabe de piper.
Turnam putin bulion deasupra.
Si terminam cu putina varza tocata si se pune apa cat sa le acopere, sub vas se pune o tava cu apa caci va mai curge zeama din vas.
Punem capacul si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 2 ore poate mai mult se mai verifica intre timp daca au fiert.
Sunt gata fierte cand au rumenit putin deasupra.
Sunt foarte bune, mult mai bune decat fierte in oala pe aragaz.
Se servesc cu ardei iute, mamaliga si smantana.Va doresc pofta buna!!!

7 comentarii:

carnetul de retete spunea...

La Multi Ani ! Bonne Année !

Adriana spunea...

Arata atat de bine sarmalutele! Un an nou minunant!

Vicky spunea...

La multi ani, va doresc un an plin de impliniri si multa sanatate.

adnas54 spunea...

La multi ani1. Cat mai multe reusite, sanatate si indeplinirea tuturor dorintelor in anul care vine! Sanda

CamiWitt spunea...

Scuze ca de abia acum scriu ceva la aceasta reteta! Si eu ador vasul din lut roman, ies toate mincarurile facute in el si mai delicioase. Daca imi permiti, am o intrebare.La tine nu vad deloc vasul ud. Este musai sa stea inainte de a pune mincarea,1 ora pina in 2 ore complet in apa! Ma refer la partea de jos, nu la capac. Poate, daca doresti, scri in reteta, ca sa stie si cei care folosesc prima data acest vas minunat! Iti doresc o zi minunata! Cami

Vicky spunea...

Cami multumesc de sfat dar si eu l-am folosit pentru prima oara si nu l-am tinut deloc in apa si mi-a iesit macarea foarte delicioasa.

CamiWitt spunea...

Da, intradevar iese... Dar sa incerci, te rog, cum am scris inainte. Este foarte important si pentru vas, altfel dupa 2-3 ori de folosire iti va crapa. Crede-ma eu lucrez cu el de minim 16 ani. Am si o carte speciala pentru mincaruri facute in el, plus ca a avut si aceasta instructiune in el. O zi buna! Te tzuc dulce! Cami

Bianca

Lilypie Second Birthday tickers

Faceți căutări pe acest blog