miercuri, 3 iunie 2009

Covrigi cu sare si mac

Reteta o am de la Amalia, careia ii multumesc foarte mult, pupici.
Ingrediente:
1 kg faina
2 plicuri drojdie
sare , mac
Mod de preparare:
Drojdia se dizolva in 2-3 linguri de apa calda.
Apoi se pune in castronul cu faina, se face o gaura in faina si se adauga drojdia dizolvata in apa calda.
Se lasa la crescut 20-30 minute pana creste vizibil.
Apoi se framanta un aluat cu apa si sare care se lasa la dospit 1 ora.
Se rup bucati din aluat si se modeleaza covrigi dupa imaginatia fiecaruia.
Mi-au iesit in jur de 20-23 covrigi la fel de mari ca cei de la covrigarie.
Intr-o cratita punem apa la fiert cu sare, nu multa cat sa se simta dar nu potroaca.
Cand a inceput sa clocoteasca punem cate un covrig pentru 3-4 secunde, pana se umfla, se scot cu paleta pe un fund de lemn.
Se trec prin sare si mac si se pun in tava.
Se baga la cuptorul preincalzit timp de 20-25 minute, trebuie sa devina auri, frumos copti.
Si o sectiune.
Sunt foarte buni, nu sunt exact ca cei de la covrigarie, au un secret care nu vor sa-l spuna nimeni, dar merita incercati.
Va doresc pofta buna!!!

18 comentarii:

Ala Oancea spunea...

Arata tare bine covrigeii ! Am sa-i incerc si eu ;)

bucatar maniac spunea...

mmmmm ce buni arata!

Vicky spunea...

Merita incercati, sunt foarte buni la gust.

Elisa spunea...

Mi-ai facut pofta, nici nu imi aduc aminte cand am mancat covrigei ultima data...Arata tare bine.Cand o sa am timp am sa-i probez. Te pup.

Iulia spunea...

Ce frumosi sunt! Vickyshor te astept cu premii la mine pe blog ! Pooop!

Ala Oancea spunea...

Treci pe la mine dupa niste premii ;)

Vicky spunea...

Merita Elisa, mai ales sa-i faci tu acasa mirosul acela frumos, la tara pe vatra cred ca ies absolut minunati, dar cum noi nu stam nici la curte si nici vatra nu avem ies si asa buni a cuptor.

Vicky spunea...

iulia, multumesc frumos trec acum, pupici.
Ala Oancea, acum vin si pe la tine, pupici.

Benikos place spunea...

congratulations!!!!

Vicky spunea...

Iulia, multumesc de premii si ma bucur ca-ti plac.

Vicky spunea...

Thank you very much, Benikos

Anonim spunea...

buna la gospodina care a facut acesti covrigi , arata minunati in poza si cre4d ca sunt si gustosi , eu va scriu din australia ma numesc angi si as vrea si eu sa incerc reteta aceasta dar nu stiu cum , nu am inteles procesul ! poti sa imi scrii reteta intreaga la steaua_angi@exemail.com.au

astept mersi mul as avea niste intrebari deasemenea de aia vreau sa corespondam in email sau yahoo mess! multimesc mult
angi
australia

Vicky spunea...

Da, Angi cu mare placere.

Anonim spunea...

suuuper

gabriel bratu spunea...

Va ofer linie covrigi completa, noua, 800 buc/ora.
Tel.0731347077.
www.fortexcom.ro

Anonim spunea...

as vrea sa stiu si eu ce e in tava? hartie, din aceea care se pune si pt pizza?

Vicky spunea...

Da, imi cer scz ca rasp asa tarziu, este hartie de copt pt prajituri.

Anonim spunea...

Le lipseste doar amoniacul din apa in care ia-i scufundat. Vor deveni mai pufosi :)

Pofta buna!

Bianca

Lilypie Second Birthday tickers

Faceţi căutări pe acest blog

Se încarcă...