Aceasta super prajitura am preluat-o de la
Iulia, careia ii multumesc foarte mult si in acelasi timp si
Laurei.








Ingrediente:
4 oua
120g zahar tos
4 linguri apa fierbinte
130g faina
30g cacao
1 pliculet praf de copt
Pentru crema:
4 galbenusuri
400ml frisca lichida1 pliculet de gelatina
1 ciocolata cu lapte 100g zahar
125ml rom
1 borcan de compot de visine
Mod de preparare:Preparare blat:Intr-un castron spargem cele 4 oua.

Adaugam zaharul tos.

Punem cele 4 linguri de apa fierbinte.

Si amestecam bine 10 minute pana ce rezulta o spuma.

Intr-un alt castron se pune faina faina si apoi adaugam si praful de copt.

Se adauga si cacaoa si amestecam bine.

Amestecul de faina, praf de copt si cacao se aduga peste spuma de oua si se amesteca bine pana se omogenizeaza.


Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si turnam compozitia in tava.

Tava o bagam la cuptorul preincalzit timp de 25 minute. Cand blatul este copt se scoate din tava si se lasa la racit.
Preparare crema:Ciocolata se da pe razatoare. Visinele se pun la scurs si se pastreaza sucul din compot.
Gelatina se dizolva intr-o cand cu apa de 200 ml apa.

Intr-un castron se punem cele 4 oua, se adauga zaharul tos si se amesteca pana se incorporeaza, nu trebuie amestecat mult ci doar cat sa se amestece.


Punem castronul cu galbenusurile deasupra unei oale cu apa fiarta,

Adaugam romul, lasam putin sa fiarba pana se topeste zaharul.

Apoi adaugam gelatina si lasam crema sa se raceasca dupa care o bagam 20 minute la frigider pana se ingroasa.


Intr-un castron mixam frisca lichida pana se intareste, apoi adaugam ciocolata rasa si amestecam cu o lingura sau spatula pana se omogenizeaza.

Peste frisca amestecata cu ciocolata adaugam crema din frigider si incorporam totul bine.

Cand am terminat si cu crema ne apucam de asamblarea prajiturii.
Punem blatul pe un suport si-l insiropam cu sucul din compot.

Poza asta nu a vrut sa-mi iasa deloc, peste blat punem crema intr-un start cat mai gros.

Punem crema, nivelam si tot asa pana se termina toata crema.

Deasupra punem visinile, mie una nu mi-au ajuns si am pus cateva corcoduse din compot.


Si la final punem ciocolata rasa deasupra.








Va recomand cu toata increderea aceasta prajitura, se face destul de simplu si este super buna, dar va recomand sa folositi o tava de 24/30, ca sa va iasa atat blatul cat si crema foarte inalte, eu nu am stiut si am pregatit totul intr-o tava mai mare si de aceea nu mi-a iesit destul de inalta.
Va doresc pofta buna!!!
17 comentarii:
Arata foarte bine! Cred ca este si buuuna! E bine ca ne-ai spus chestia cu tava, oricum ti-a iesit super.
Vicky ,prajitura arata supeeerr...
mai am visine din visinata ,am sa o fac si eu intr-o zi,mersi de reteta,te pup!
Multumesc frumos de aprecieri LeoFlori, eu nu am stiu cu tava, si daca eu m-am lovit de aceasta problema am zis sa nu facem toate la fel.
Multumesc mult Lissa, sa o fac ca este delicioasa.
Ce bine arata!! Sunt sigura ca e tare buna, am s-o probez si eu cand am timp. Te pup.
Este foarte buna Elisa, merita incercata, te pup si eu.
Buna, din nou, Vicky.
Te asteapta un premiu la mine.
Minunata prajitura ta cu visine. O s-o incerc si eu. Te pup.
Multumesc LeoFlori, intru acum sa-l ridic.
Mmm ce bine arata! Cred ca a fost si super buna...
Superr, sa mancat cu o rapiditate....
doamne ce bine arata!!super1cred ca a fost buna rau :)
Felicitari!
pup si spor la bucatarit
A fost Cristina, super buna, mersi de complimente, te pup.
Te pup Vicky!!! :) ...ma bucur mult ca ai incercat-o si tu!
A avut mare succes prajiturica mea de visine! :P
La cat mai multe incercate...si pe gustul tau!
Multumesc foarte mult Laura, este o super prajiturica.
Vai da bine arata !
De s-ar putea comanda ce bine ar fi.
Succes pe mai departe.
Multumesc frumos gospodina pentru aprecieri, merita sa o incerci nu este greu de facut, bafta si tie.
Trimiteți un comentariu