miercuri, 20 mai 2009

Dumnezeu sa te ierte si sa te aiba in paza Lui, tata

Nu conteaza cum esti, bun rau, tanar, batran, esti om si asta este cel mai important, cand boala te tine in pat cand tu ai fost un om care a umblat mereu pe picioarele lui, nu ai suportat sa stai inchis niciodata, nu ai fost in spital vrodata, este groaznic sa fii imobilizat la pat, ca nu mai poti mrg, chiar daca erai slab dintotdeauna dar sa ajungi sa slabesti in asa fel incat sa fi doar piele si os, sa te doara tot, sa nu poti merge la toaleta, sa te chinui cu dureile si sa fi speriat si trist, totul se misca foarte repede se agraveaza si la un moment dat nu mai rezisti si-ti cedeaza inima si intri in coma, dar totusi cand iti auzi sora si fata plangand si rugandu-te sa nu pleci iti revi miraculos dupa cateva ore din coma, te gasesc in fund pe pat, ceva incredibil esti tu viu, vorbesti cu mine, ma confunzi uneoi cu sora ta dar iti dai seama pana la urma cine suntem, razi cu noi, pe Flori sora ta o faci : "leguma", te intorci si spui : "Acum ma simt mai bine", ne bucuram, este incredibil vorbesti cu noi, "Am fost in vizita la fata mea, aia mica 2 zile", eu fiind singura lui fata si mai am un frate. Soseste si mama si fratele meu intre timp, si cand te vad ca esti treaz vorbesti cu noi, nu le venea sa creada, incepem si vorbim razi, spui ca mergem impreuna la peste sa facem un gratar, apoi dupa ceva timp obosesti tare si vrei sa dormi, iti spunem ca plecam acasa si ca maine dimineata de tot vine Flori la tine, si tu spui "Daca te mai primesc", stia ce se intampla, "Au ma doare capu", "Spatele ma doare", sunt printre ultimile cuvinte care le-ai rostit.
Sambata dimineata pe la 6:45, ceva de genu imi suna telefonul, stiam de cum am auzit ca suna la ora aia ca sa intamplat ceva, era matusa mea Flori plangea ........ si-mi spune "A murit Nelu", dimineata, era groaznic, Vineri seara am vorbit si-am ras si dimineata la 6 sa mori, nu ne-a asteptat sa fim cu el, a dus si nu se mai intoarce..................
Te gandesti ca era tanar, nascut pe 28 Iulie 1953 si a murit Sambata pe 16 Mai 2009, va spun sincer lasa-ti tigarile si bautura, stati nemancati si fuma-ti, beti si uite asa te imbolnavesti, dai din una in alta, daca ajungi in spital de Boli infectioase, intr-un spital unde iti spune ca te pot tine si un an, doi, este clar ca te tin pentru ca nu mai pleci pe picioarele tale.

Dumnezeu sa te ierte, bun rau, ai fost tatal meu si nu te voi uita niciodata, sper ca macar acolo unde esti acum sa poti merge pe picioarele tale, sa te plimbi cum o faceai mereu, sa te odihnesti in pace, as vrea sa te aduc inapoi dar nu ai vrut ca te-am strigat si tu te-ai dus in drumul tau. Ce-o face el "acolo", cum o fi, as vrea doar sa-l vad sa stiu ca este bine, durerea din suflet nu o poate sterge nimeni, te voi iubi intodeauna si nu te voi uita NICIODATA.
Odihneste-te in pace tata, sa-ti fie tarana usoara.
Sa te ierte Dumnezeu, ai fost un om bun, dar ca oricare altul nu fara de pacate, macar acolo sa poti umbla pe picioarele tale. Imi pare rau si sper sa-ti fi bine, nu te voi uita niciodata.

29 comentarii:

Ela spunea...

Sa se odihneasca in pace.

gaby_d spunea...

IMI PARE RAU VIKI.
DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE.
MULTA PUTERE TIE,SA POTI TRECE PESTE ACEST EVENIEMENT NEPLACUT.
VIATA ISI URMEAZA CURSUL
TE PUP,SA FII TARE!
CU BINE!

diamond spunea...

Vicky, draga mea, imi pare rau pt tine! condoleante! Dumnezeu sa te magaie, fata scumpa!

LF spunea...

Doamne,Vicky,imi pare rau.
Cuvintele sunt de prisos acum....
Fii tare,fa-l sa fie mandru de tine,de-acolo de unde este, te vegheaza si iti va fi mereu aproape.

Sincere condoleante.

FLIK-FLAK spunea...

Dumnezeu sa-l odihneasca! Am plans citind randurile tale pentru ca inevitabil intr-o zi voi trece prin asta. Si indiferent cat de bun sau rau voi spune ca a fost cu mine, imi va parea rau ca s-a dus.
Sa ai grija de tine!!!!!!
Lavinia

Momo spunea...

condoleante ,vicky,multa putere iti doresc!D-zeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!

Vicky spunea...

Va multumesc din toata inima pentru frumoasele cuvinte, este groznic sa stiu ca nu-l voi mai vedea vrodata ..... dar cum si voi ma incurajati trebuie sa trec si peste asta, este tatal meu si il voi iubi mereu, multumesc din suflet pentru cuvintele care imi alina sufletul, multa sanatate va doresc la toate.

Lissa spunea...

Condoleante,draga mea Vicky!

Lavinia spunea...

Condoleante, Vicky! Postarea ta mi-a lasat un gol in suflet pentru ca si eu am trecut prin asa ceva! Iti doresc multa putere ca sa treci peste acest moment si pastreaza cu sfiintenie momentele frumoase petrecute impreuna! Ele iti vor mai aduce alinare de acum inainte!

Vicky spunea...

Multumesc mult fetele, da Lavinia pastrez fiecare moment petrecut cu tata, cand mergeam cu el sa-mi cumpere fustita lambada cum se putrta inainte cand eram micute si multe alte momente de vis, multumesc pentru incurajari fetele sa va fereasca Dumnezeu de tot raul si sa va aibe in paza Lui, multa sanatate tuturor.

ama spunea...

Condoleanta draga Vicky. Sa te tii tare si sa ai grija de tine!

Vicky spunea...

Multumesc Ama, fac tot ce pot,multa sanatate.

Ana Thomas spunea...

Offff, Viky....Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul in pace!Imi pare asa de rau...
Din pacate mama mea a plecat acum 10 ani, s-a dus, s-a curatat in 3 zile....suferea saraca de o boala pe care n-o stia nimeni...
Mi-a ramas tata...e singur la Azuga, mai bea si el uneori...asa, de singuratate...
Am plans!Pentru tine, pentru tatal tau...pentru al meu...pentru mine...cine mai stie?
Dumnezeu sa-l odihneasca!!!
Sa fii puternica, draga mea!Se spune ca Dumnezeu nu ne da niciodata mai mult decat putem duce...

Vicky spunea...

Multumesc Tartoras, este greu si dureros, a suferit si el foarte mult, a fost groaznic sa fie imobilizat la pat si a rezistat cat a mai putut si inima caci in rest era numai durere si suspin, sa-l ierete Dumnezeu si sa-l aiba in paza lui, multa sanatate atat tie cat si familiei tale.

Ana spunea...

Dumnezeu sa il odihneasca in pace!
Tatal meu a murit cand aveam 5 ani,nu e usor dar Domnul iti va da alinare cu timpul! Curaj!

Vicky spunea...

Multumesc Ana, este foarte greu sa sti ca nu-l vei mai vedea niciodata.

Ana spunea...

da, stiu dar te va veghea de acolo si vei simti asta, si ii vom revedea,sa speram ca ne vom mantui cu totii. Stiu ca asta nu ti aduce alinare,rana nu se va inchide niciodata,dar poate se va cicatriza, eu am invatat sa o port cu mine,nu mi-a fost si nici nu mi-e usor,dar am simtit de atatea ori ca mi-a vegheat drumul aici,si chiar protejat!Domnul sa te intareasca si sa ti aline pierderea!

Vicky spunea...

Asa este, dar mai am si o mare problema, eu mor de frica daca sunt nopatea singura oriunde, si-l vad peste tot, aseara am ramas singura acasa si am plans de frica, il vedeam peste tot si nu puteam sa-l scot deloc din minte, nu mai stiu ce sa fac noaptea pentru mine este critica.

Daniela Addario spunea...

Condoleante si Dumnezeu sa-l aiba in paza lui !
Tie, draga Vicky, iti doresc putere multa si iti trimit o imbratisare calda !

Vicky spunea...

Multumesc din suflet Daniela, sper sa-l aibe in paza Lui si sa fie bine acolo unde este.

iulia spunea...

Imi pare forte rau, Vicky. Dumnezeu sa-l odihneasca iar tie sa-ti dea putere sa treci peste aceasta mare durere. Sincere condoleante! Te pup si te imbratisez!!!

Vicky spunea...

Multumesc din suflet Iulia, sa dea Dumnezeu sanatate la toata lumea si sa fi pace pe pamant.

Edith spunea...

Condoleante, Vicky! Ai incredere ca acolo unde este este bine, si te vede. Incearca sa nu mai fii trista, ca sigur il intristezi si pe el.

Vicky spunea...

Multumesc mult Edith, chiar mi-am propus sa nu ma mai gandesc numai la el caci probabil si deasta imi este frica cand sunt singura acasa si-l vad peste tot, ma rog la Dumnezeu sa nu mai fiu asa fricoasa.

Florena spunea...

Sincere condoleante!
Mult curaj sa poti trece peste acest eveniment trist si dureros! Iti doresc tot binele din lume!

Vicky spunea...

Multumesc foarte mult Florena, merg cu Dumnezeu inainte.

Laura spunea...

Vicky, draga mea, eu de-abia acum am aflat de tragedia ta :( ...rasfoinu-ti blogul dupa minunatele premii pe care mi le-ai daruit...
Condoleante, draga mea!!!
Dumnezeu sa te ocroteasca si sa te ajute sa ti-l amintesti pe tatal tau in clipele lui cele mai bune si frumoase...
Sa se odihneasca in pace.

Vicky spunea...

Multumesc din toata inima Laura, astazi se implinesc 40 de zile de la tragica zi, dar nu avem ce face trebuie sa trecem peste toate cu bune si rele, o sa mi-l amintesc intodeauna asa cum era, este tatal meu si l-am iubit enorm de mult, Dumnezeu sa te aiba in preajma Sa tata.

Adelina spunea...

Condoleanţe! :(

Bianca

Lilypie Second Birthday tickers

Faceți căutări pe acest blog