miercuri, 22 aprilie 2009

Drob de miel si ficat de pui

Ingrediente:
maruntaie de miel (plaman, ficat, inima, rinichi, etc)
ficat de pui
ceapa verde
usturoi verde
marar, patrunjel
sare, piper
3 oua
Mod de preparare:
Maruntaiele de miel impreuna cu ficatul de pui se curata si se spala foarte bine, apoi se pune la fiert in apa rece cu 2-3 lingurite de sare.
Cand au fiert se toaca marunt sau se pot da prin masina de tocat.
Eu le-am taiat marunt, imi place mai mult asa, fiecare faca cum ii place.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in 2-3 linguri de ulei.
Cand sunt aproape calite se adauga si patrunjelul si mararul tocate marut si se lasa inca 2-3 minute sa se inmoaie putin.
Intr-un lighean se amesteca maruntaiele impreuna cu ceapa, usturoiul si verdeata.
Se pune cimbru dupa gust, sare si piper.
Adaugam si cele 3 oua intregi.
Si amestecam bine pana se leaga compozitia.
Luam 2 tavi, pe care le ungem cu unt si le tapetam cu pesmet, data viitoare pun hartie de copt.
Se pune un strat din compozitie, apoi se pun 4-5 oua fierte, depinde cat de lunga este tava.
Si apoi acoperim bine cat sa nu se mai vada deloc ouale, unul l-am facut cu oua si unul simplu.
Se da la cuptorul preincalzit timp de 50-60 minute.
Se lasa pana se rumeneste frumos.
Stiam ca Sfintele sarbatori Pascale le voi face acasa, asa ca nu ma grabeam deloc in bucatarie, dar in ultimul moment mi sa spus ca nu vom face Pastele acasa si am ramas doar cu aceasta poza, mai am 2 cu drobul taiat dar trebuie sa le caut acasa in nebunia de poze.

2 comentarii:

Diana spunea...

E minunat; asa iese bun drobul, cu ceapa si verdeata multa.

Vicky spunea...

Asa este, a fost delicios

Bianca

Lilypie Second Birthday tickers

Faceți căutări pe acest blog