Ingrendiente:
400-500g inimi si pipote de pui
3 cepe potrivite
2-3 linguri de chili
2-3 linguri de bulion
o capatana usturoi
masline 150-200g
delikat,patrunjel tocat marunt
Ingrendiente pentru galusti:
3 oua
o lingura sare
faina cat cuprinde
Mod de preparare:
Se pune ceapa la calit in 2-3 linguri de ulei se pun pipotele si inimile care se sting cu 1 -2 cani de apa, se adauga usturoiul pisat, delikat, si chili.
Peste cele trei oua se adauga un praf de sare si apoi faina cat sa devina o compozitie mai consistenta, nu trebuie sa fie nici prea moale si nici prea tare, trebuie sa fie ca o smantana un pic mai groasa. Se ia cu lingura din compozitie si se pune in papricasul care fierbe.
Am adaugat si maslinele.
Am adaugat si partunjel si gata.
A fiert destul de bine asa ca asta este paricasul meu.
Am servit cu cartofi natur.
Archive
-
►
2010
(43)
- ► septembrie (3)
-
►
2009
(126)
- ► septembrie (4)
Categories
- Aluaturi dulci (3)
- Aluaturi sarate (8)
- Aperitive (5)
- Biscuiti/Cornulete/Fursecuri (8)
- Ciorbe/Supe/Borsuri (11)
- Clatite (5)
- Coliva (1)
- Cozonaci/Rulade/Checuri (4)
- Dulceata/Gem/Compot (5)
- Florile / Plantele mele (3)
- Gogosi/Scovergi (2)
- Inghetata (1)
- Muraturi (2)
- Peste (5)
- Pizza/Paste (15)
- Placinta (1)
- Prajituri (15)
- Premii (36)
- Preparate cu carnati / organe (9)
- Preparate din cartofi (2)
- Preparate din legume (6)
- Preparate din oua (2)
- Preparate din/cu mamaliga (1)
- Retete chinezesti (1)
- Retete de post (5)
- Retete de pui (19)
- Retete din carne de miel (2)
- Retete din carne de porc (13)
- Retete din carne de vita (4)
- Salate (8)
- Sosuri (2)
- Suferinta (2)
- Torturi/Tarte (8)
Bloguri delicioase si altele
-
-
Ovaz cu cocos si bananeAcum 8 ani
-
Prăjitură cu foi cu zahăr ars și cremă de grișAcum o săptămână
-
Construction Of Septic Tank RulesAcum 6 ani
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Warts - natural remediesAcum 11 ani
-
-
-
-
-
-
-
-
Muffins de post cu morcovi (vegan, reteta simpla)Acum 2 săptămâni
-
Te iubesc, tati!Acum 6 zile
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Premiu de la Bianca's
Un premiu sunny!
Va recomand sa ascultati
Totalul afișărilor de pagină
Premiu de la Florena's
Premiu de la Cami
Kreativ Blogger
Premiu de la Flori
I Your Blog
One Lovely Blog Award
Arte Ponto Vida
Lemonade 50
Al Blog Amigable
Il Criceto Gloso
Thanks
Premiu Dolcezza!
Persoane interesate
Despre mine
- Vicky
- Sunt o fire optimista, increzatoare, ador sa stau in bucatarie sa gatesc cate ceva bun celor dragi, imi plac plimbarile pe munte, prin natura si ador sa fac cat mai multe poze, imi place ca fiecare moment sa fie fotografiat.
Inspiration Award
Hard Working Food Blogger
Premio Blog Goloso
Premiu Excelent
Premiu Aicizia
Blog Gggregati
Este BlogE Uma Joia
Premiu Blog de Oro
Site-uri preferate
Sisterhood Award
Florile mele de 1-8 Martie
Premiu de la Leo-Flori
Premiu de la Iulia
Premiu de la Ala , Alexandra si Florena's
Premiu de la Leo-Flori
Premiu de la Flori
joi, 23 octombrie 2008
Sarmale in foi de vita
Ingrendiente:
700g carne amestecata de vita + porc
150g orez
2 cepe
1legatura de patrunjel
piper, sare
foi de vita
2-3 linguri bulion
Mod de preparare:
Peste carne se adauga cana de orez, ceapa tocata si calita,si patrunjelul care l-am adaugat dupa, sare si piper dupa gust.
Am amestecat bine compozitia si acum formam sarmalele.
Se pune o lingurita din compozitia de carne si se ruleaza apoi la capete se impinge in interior cu degetul, nu foarte tare sa nu se rupa foaia de vita si apoi se pun in oala una langa alta.
Am taiat cateva cubulete de slaninuta afumata, ii da un gust mult mai bun.
Am adaugat si o lingura de bulion si apoi am pus apa si le-am lasat la fiert la foc potrivit.
C-am astea sunt sarmalutele mele, din pacate nu am mai apucat sa fac poza cand am servit sarmalutele cu mamaliga si smantana...
700g carne amestecata de vita + porc
150g orez
2 cepe
1legatura de patrunjel
piper, sare
foi de vita
2-3 linguri bulion
Mod de preparare:
Peste carne se adauga cana de orez, ceapa tocata si calita,si patrunjelul care l-am adaugat dupa, sare si piper dupa gust.
Am amestecat bine compozitia si acum formam sarmalele.
Se pune o lingurita din compozitia de carne si se ruleaza apoi la capete se impinge in interior cu degetul, nu foarte tare sa nu se rupa foaia de vita si apoi se pun in oala una langa alta.
Am taiat cateva cubulete de slaninuta afumata, ii da un gust mult mai bun.
Am adaugat si o lingura de bulion si apoi am pus apa si le-am lasat la fiert la foc potrivit.
C-am astea sunt sarmalutele mele, din pacate nu am mai apucat sa fac poza cand am servit sarmalutele cu mamaliga si smantana...
Ardei iuti marinati in otet
Ingrendiente:
- 1 kg ardei iuti micuti
- 1 litru apa
- 1 cana otet
- cateva boabe de piper
- cateva foi de dafin
- 1 lingura de sare
- 1 lingura de zahar rasa
Mod de preparare:
Se pun toate ingrendientele intr-o oala la fiert. Se lasa apa sa dea in 2-3 clocote si apoi se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca putin.
Punem in borcane frumos ardei,sa intre cat mai multi.
Se toarna zeama calduta peste ardei care sunt pusi in borcane.
Astia sunt ardei mei marinati, mi-au iesit 4 borcane de 800g.
Dupa 4 zile am desfacut un borcan si sau marinat foarte bine.
Asa arata marinati gata in otet, sotul qa spus ca sunt iuti si ca-i plac foarte mult (eu una nu mananc deloc ardei iuti).
- 1 kg ardei iuti micuti
- 1 litru apa
- 1 cana otet
- cateva boabe de piper
- cateva foi de dafin
- 1 lingura de sare
- 1 lingura de zahar rasa
Mod de preparare:
Se pun toate ingrendientele intr-o oala la fiert. Se lasa apa sa dea in 2-3 clocote si apoi se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca putin.
Punem in borcane frumos ardei,sa intre cat mai multi.
Se toarna zeama calduta peste ardei care sunt pusi in borcane.
Astia sunt ardei mei marinati, mi-au iesit 4 borcane de 800g.
Dupa 4 zile am desfacut un borcan si sau marinat foarte bine.
Asa arata marinati gata in otet, sotul qa spus ca sunt iuti si ca-i plac foarte mult (eu una nu mananc deloc ardei iuti).
Clatite cu gem
Ingrendiente:
- 1.5 litri apa minerala
- 1-2 pliculet zahar vanilinat
- 2 oua
- un praf de sare
- 1 sticluta esenta de rom
- 1 borcanel gem cu ce vrem
- ulei pentru uns tigaia
- faina cat cuprinde
Mod de preparare:
Se pune pliculetul de zahar vanilinat, se adauga si ouale, se pune si esenta de rom, se adauga si faina si un praf de sare, se amesteca foarte bine pentru a nu se forma cocoloase
Asta este coca mea penru clatite, nu trebuie sa fie nici prea groasa, nici prea moale, sa fie ceva genul unei smantani un pic mai groase
Se pune ulei in tigaie sa se incinga si apoi se pune intr-o farfurie sau canuta, si se va pune dupa fiecare clatita cate 1-2 lingurite sa se incinga si apoi compozitia Se pune cate un polonic din compozitie
Se coc foarte repede
Se mai lasa putin si se intoarce si pe partea cealalta
Cand sa aurit si pe o parte si pe alta sunt gata
Se pune gem dupa preferinta, cat de dulci vrem si cat de mult ne place Se ruleaza si gata.
Astea sunt clatitele mele, intre timp mi-au fost furate din ele caci sotul tot venea cu farfuria si lua
- 1.5 litri apa minerala
- 1-2 pliculet zahar vanilinat
- 2 oua
- un praf de sare
- 1 sticluta esenta de rom
- 1 borcanel gem cu ce vrem
- ulei pentru uns tigaia
- faina cat cuprinde
Mod de preparare:
Se pune pliculetul de zahar vanilinat, se adauga si ouale, se pune si esenta de rom, se adauga si faina si un praf de sare, se amesteca foarte bine pentru a nu se forma cocoloase
Asta este coca mea penru clatite, nu trebuie sa fie nici prea groasa, nici prea moale, sa fie ceva genul unei smantani un pic mai groase
Se pune ulei in tigaie sa se incinga si apoi se pune intr-o farfurie sau canuta, si se va pune dupa fiecare clatita cate 1-2 lingurite sa se incinga si apoi compozitia Se pune cate un polonic din compozitie
Se coc foarte repede
Se mai lasa putin si se intoarce si pe partea cealalta
Cand sa aurit si pe o parte si pe alta sunt gata
Se pune gem dupa preferinta, cat de dulci vrem si cat de mult ne place Se ruleaza si gata.
Astea sunt clatitele mele, intre timp mi-au fost furate din ele caci sotul tot venea cu farfuria si lua
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Faceți căutări pe acest blog
Labels
- Aluaturi dulci (3)
- Aluaturi sarate (8)
- Aperitive (5)
- Biscuiti/Cornulete/Fursecuri (8)
- Ciorbe/Supe/Borsuri (11)
- Clatite (5)
- Coliva (1)
- Cozonaci/Rulade/Checuri (4)
- Dulceata/Gem/Compot (5)
- Florile / Plantele mele (3)
- Gogosi/Scovergi (2)
- Inghetata (1)
- Muraturi (2)
- Peste (5)
- Pizza/Paste (15)
- Placinta (1)
- Prajituri (15)
- Premii (36)
- Preparate cu carnati / organe (9)
- Preparate din cartofi (2)
- Preparate din legume (6)
- Preparate din oua (2)
- Preparate din/cu mamaliga (1)
- Retete chinezesti (1)
- Retete de post (5)
- Retete de pui (19)
- Retete din carne de miel (2)
- Retete din carne de porc (13)
- Retete din carne de vita (4)
- Salate (8)
- Sosuri (2)
- Suferinta (2)
- Torturi/Tarte (8)