joi, 23 octombrie 2008

Sarmale in foi de vita

Ingrendiente:
700g carne amestecata de vita + porc
150g orez
2 cepe
1legatura de patrunjel
piper, sare
foi de vita
2-3 linguri bulion

Mod de preparare:
Peste carne se adauga cana de orez, ceapa tocata si calita,si patrunjelul care l-am adaugat dupa, sare si piper dupa gust.

Am amestecat bine compozitia si acum formam sarmalele.

Se pune o lingurita din compozitia de carne si se ruleaza apoi la capete se impinge in interior cu degetul, nu foarte tare sa nu se rupa foaia de vita si apoi se pun in oala una langa alta.

Am taiat cateva cubulete de slaninuta afumata, ii da un gust mult mai bun.
Am adaugat si o lingura de bulion si apoi am pus apa si le-am lasat la fiert la foc potrivit.

C-am astea sunt sarmalutele mele, din pacate nu am mai apucat sa fac poza cand am servit sarmalutele cu mamaliga si smantana...

4 comentarii:

Ioan spunea...

Sarmalele in foi de vita cu smantana si mamaliga sunt moartea mea, vreau si euuuu.

vicky spunea...

Si ale sotului meu, ii plac cel mai mult, mai ales cu afumatura.

Bogdan spunea...

Preferatele mele, au un gust mai aparte in foi de vita.

Vicky spunea...

Asa spune si sotul meu, el mananca foarte rar din cele cu varza, astea sunt pentru el sarmale.

Bianca

Lilypie Second Birthday tickers

Faceți căutări pe acest blog