Ingrediente:
3 linguri cu untura ( la temperatura camerei)
150-200g zahar tos
1 cub drojdie
1 iaurt mic ( la temperatura camerei)
zahar vanilat
esenta de rom
faina cat cuprinde
Pentru umplutura:
rahat, gem, ciocolata.....
zahar pudra
Mod de preparare:
Se freaca untura cu zaharul si iaurtul apoi se aduga faina amestecata cu drojdia se pune zaharul vanilat si esenta de rom se amesteca toate ingredientele cat sa iasa un aluat omogen si nelipicios. Eu nu l-am lasat la crescut, am intins o foaie si am taiat forma de cornulete care se pot umple dupa preferinta fiecaruia cu gem, nuci, rahat, ciocolata etc. . Se dau in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos 30-35 min, apoi fierbinti se tavalesc prin zahar pudra. Eu le-am umplut cu rahat. Fiecare dupa preferinta sa.
5 comentarii:
cu untura sunt grozave!!!
Arata tare bine cornuletele tale.Deja miroase a sarbatoare!pup.xoxo
Multumesc foarte mult, asa este cu untura ies foarte fragede.
o sa incerc si eu reteta...precis vor iesi foarte bune....
Am mancat asa ceva la niste rude in Ardeal. Au soft delicioase.
Multumim de reteta.
Trimiteți un comentariu