luni, 13 septembrie 2010

Clatite americane

Ingrediente:

450g faina

2 pliculete praf de copt

6 linguri cu varf zahar tos
3 lingurite margarina sau unt
450ml lapte

3 oua

un praf de sare

dulceata, gem ciocolata.....orice va place

Mod de preparare:

Intr-un castron punem laptele, zaharul, ouale, praful de sare, margarina si mixam totul pana la omogenizare.In alt castronel amestecam faina cu praful de copt si adaugam peste compozitia precedenta, mixam totul pana devine cat mai fina si fara cocoloase.

Punem o tigaie (de preferat tefal, teflon), la incins pe foc fara pic de ulei si luam cate un polonic plin din compozitia de clatite si turnam in mijlocul tigaii, compozitia se extinde singura atat cat trebuie fara a fi nevoiti sa miscam noi tigaia.
Clatita se lasa la prajit la foc mic, pana in momentul cand apar numai gaurele, mare atentie insa ca se prajesc foarte repede.
Sunte excelent de bune, eu nu am mai apucat sa fac o poza frumoasa asa ca pun ceea ce am apucat, amatorilor de clatite le sugerez sa incerce aceasta superba reteta.
Va doresc pofta buna.

4 comentarii:

moni spunea...

Buna Vicky.
De mult timp frunzaresc blogul tau. Este foarte interesant. Chiar am si incercat cateva retete.
Nu de mult timp mi-am facut si eu un blog. As dori sa pun blogul tau la rubrica mea de bloguri preferate. Iar daca reciproca ar fi valabila, m-as bucura. Astept raspunsul tau pe monilaza@yahoo.com.

Vicky spunea...

Ma bucur foarte mult ca-ti place blogul meu si imi pare bine ca ai incercat retete de la mine, cu mare placere accept schimbul de link-urii.

Anonim spunea...

Buna!...
foarte reusita retzeta ta de clatite ...tocmai le am terminat de facut si le degustam in familie ...suntem multumiti si eu le promit copiilor ca le voi mai face!

Anonim spunea...

Buna! Am si eu o intrbare. Se pot face clatitele si in tigaia dry cooker?

Bianca

Lilypie Second Birthday tickers

Faceți căutări pe acest blog