joi, 26 noiembrie 2009

Papricas cu galuste si carne de vita

Ingrediente:
2 linguri bulion
sos chili
2-3 cepe
1 capatana usturoi
carne de vita
condimente
patrunjel
Pt galuste:
2 oua
un praf de sare
2-3 linguri de faina
Mod de preparare:
Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei.
Usturoiul tocat si el marunt se pune peste ceapa.
Cand usturoiul si ceapa sunt calite se aduga bucatele de carne.
Si se stinge cu un pahar de apa, se lasa sa fiarba la foc mic, in jur de 20-25 minute, pana fierbe carnea.
Intre timp preparam galustele
Ouale se amesteca bine cu un praf de sare si cu faina.
Trebuie sa iasa o compozitie putin mai groasa ca smantana.
Cand carnea este aproape fiarta se ia din compozitia de galuste cu o lingura si se pun galustele.
Se vor umfla imediat.
Se ia din zeama in care fierbe papricasul cateva linguri care se amesteca cu bulionul si sos de chili dupa gust.
Apoi se pune peste papricasul care este aproape fiert, se pune piper si se mai lasa 5 minute.
La sfarsit se pune patrunjel tocat si se stinge focul.
Si gata papricasul.
Noi am servit cu piure de cartofi si castraveti bulgaresti.
Va doresc pofta buna!!!

4 comentarii:

Diana Didona spunea...

Este un fel de mancare obisnuit, dar , cu toate acestea, eu nu am mancat niciodata, Poate il voi face de-acum incolo ; vad ca ti-au iesit tare bine galustele.

Vicky spunea...

Eu fac de multi ani mancarea asta si este nemaipomenit de buna, mai am cateva retete si papricas picant sau cu masline, incearca-le si ai sa vezi ca nu o sa-ti para rau.

Bianca spunea...

Tare bine arata papricasul asta. Am sa fac si eu

Vicky spunea...

Fa-l cu incredere ca este foarte bun.

Bianca

Lilypie Second Birthday tickers

Faceţi căutări pe acest blog

Se încarcă...