miercuri, 14 mai 2008

A doua parte a florilor mele

Kohleria mea se pare ca are boboci, acum sper sa nu mai cada ca data trecuta, sper sa ma incante cu minunatiile de clopotei pe care ii ofera frumoasa mea floare.
Am o craciunita noua frumusica foc care sa prins cat de curan va voi arata si noile ei ramuri, in poza nu se vad ca sunt
Se pare ca, craciunita mea a vrut sa se prinda caci are ramurele noi.
Am mai capatat un nou cercelus care este alb-roz batut foarte frumos
Acum speram sa se prinda, eu ii tin pumni stransi si sper sa va arat fotografii cu el crscut mare.
Violeta mea alba care sa umplut de flori si are multi boboci.
Begonia mea rosie care nu stiu ce se intamla cu ea dar ii cam cad florile,sper sa-si revina.
Sunt inebunita dupa flori, data viitoare va voi arata si cele de la munca, plus mandarinul meu si lamaiul si ce mai am .

Pizza

Aluat:
250g faina
3 lingurite ulei
1 plic drojdie uscata
1lingurita zahar
1 lingurita sare
apa calduta
Compozitie:
salam
sunculita impanata
masline
cascaval
2 oua
Mod de peparare:
Compozitie:
Salamul si sunculita se toaca marunt, cascavalul se da pe razatoare iar maslinele sa taie.
Toate ingrendientele se amesteca bine, cu sare, piper si rozmarin.
Preparare aluat:
Intr-un castron se pune 1 lingurita zahar, 1 praf sare, drojdia, 3-4 linguri apa si 2 linguri faina.
Se amesteca bine si se lasa 10 minute sa creasca putin. Se adauga si restu ingrendientelor si se framanta un aluat foarte elastic . Se intinde pe masa tapetata cu faina.
Nu trebuie sa fie foarte subtire dar nici prea gros, sa fie mai potrivit. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Apoi se adauga si ketchup. Se pune compozitia peste blat. Se adauga si cascavalul ras. Prima tava care are coca mai subtire caci asa imi place mie si sotului. O felie mai de aproape.
Cealalta este cu coca mai multa si pufoasa, asa ii place socrului meu, sa aiba mai mult blat decat compozitie. Si o felie mai de aproape.
Este un blat pufos, care cred ca ar merge sa fac si niste chifle, merita incercat.

Chiftele

Ingrediente:
700g carne de vita
1 catel usturoi pisat
2 oua
2 felii de paine inmuiata in lapte
1 legatura patrunjel
sare, piper, rozmarin
Mod de preparare:
Toate ingredientele se amesteca foarte bine, si se lasa 5-10 minute sa se odihneasca putin compozitia. Dupa ce sa odihnit putin compozitia de carne. Se ia din compozitie si se fac bilute care se pun in tigaia cu ulei inchins. (Eu folosesc ulei de palmier care este foarte bun si nu lasa deloc grasime). Se rumenesc frumos pe ambele parti. Chiftelutele mele sunt gata, daca folosesti ulei de floarea soarelui sau ulei normal, scoate chiftelele pe un servetel pentru a se scurge uleiul.

Se servesc cu cartofi prajiti sau piure, sau se fac chiftele marinate.
Va doresc pofta buna.

Bianca

Lilypie Second Birthday tickers

Faceți căutări pe acest blog