joi, 23 septembrie 2010

Peste cu orez (file de pangasiu) si legume la cuptor

Este o mancare usoara si foarte satioasa, pentru iubitori de peste si nu numai merita probata aceasta reteta.
Ingrediente:
4 fileuri de pangasiu (sau orice alt peste doriti)
1 cana orez cu bob lung
2 morcovi
1 ceapa potrivita
1-2 ardei grasi
1 pahar vin alb
sare, piper, curry
rosii in suc propriu sau bulion
Mod de preparare:
Orezul se spala bine se scurge de apa si se pune la fiert intr-o craticioara cu apa pana se umfla putin, nu trebuie fiert bine.
Se toaca ceapa marunt si se caleste in doua linguri de ulei cand sa inmuiat se adauga, ardeiul tocat si el fideluta, morcovul de taie cubulete si se caleste si el cu ceapa si ardeiul.
Cand sau inmuiat toate se adauga si rosiile taiate cubulete cu sos cu tot si apoi se amesteca cu orezul fiert pe jumatate se pune curry si piper dupa gust, se condimenteaza dupa preferinta fiecaruia.
Intr-o tava mai inalta se pune compozitia de orez cu ceapa, ardei, morcov iar deasupra se pune pestele condimentat cu sare si piper (eu l-am condimentat cu o seara inainte).
Se da la cuptorul preincalzit pentru circa 30-40 minute, se va rumeni frumos pestele, va avea o crusta placuta si un gust divin.

Va doresc pofta buna, o reteta excelent de gustoasa.

luni, 13 septembrie 2010

Clatite americane

Ingrediente:

450g faina

2 pliculete praf de copt

6 linguri cu varf zahar tos
3 lingurite margarina sau unt
450ml lapte

3 oua

un praf de sare

dulceata, gem ciocolata.....orice va place

Mod de preparare:

Intr-un castron punem laptele, zaharul, ouale, praful de sare, margarina si mixam totul pana la omogenizare.In alt castronel amestecam faina cu praful de copt si adaugam peste compozitia precedenta, mixam totul pana devine cat mai fina si fara cocoloase.

Punem o tigaie (de preferat tefal, teflon), la incins pe foc fara pic de ulei si luam cate un polonic plin din compozitia de clatite si turnam in mijlocul tigaii, compozitia se extinde singura atat cat trebuie fara a fi nevoiti sa miscam noi tigaia.
Clatita se lasa la prajit la foc mic, pana in momentul cand apar numai gaurele, mare atentie insa ca se prajesc foarte repede.
Sunte excelent de bune, eu nu am mai apucat sa fac o poza frumoasa asa ca pun ceea ce am apucat, amatorilor de clatite le sugerez sa incerce aceasta superba reteta.
Va doresc pofta buna.

miercuri, 1 septembrie 2010

Premii de toamna

Ieri am avut onoarea sa fiu premiata de Lira careia ii multumesc foarte mult pentru amabilitate va poftesc pe blogul ei caci aveti ce vedea.

Ofer si eu mai departe ......
Ama
Paradis
Edith's
Laura Adamache
Laura Sava
Retete ilustrate
Va pupacesc pe toti si va astept sa ridicati premiile.

Bianca

Lilypie Second Birthday tickers

Faceți căutări pe acest blog