luni, 28 iunie 2010

Aripioare de pui in stil indian


Ingrediente:
aripioare de pui
1 lingura boabe de coriandru
1 lingura seminte de chimen
4 catei de usturoi
2 linguri boia iute de ardei
7-10 boabe piper
1 lingura pasat de tomate (bulion)
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita coaja de lamaie rasa
3 linguri ulei de masline
sare
Mod de preparare:
Coriandru, chimenul si piperul se amesteca cu scortisoara si se piseaza bine impreuna cu usturoiul si spre sfarsit se pune si coaja de lamaie. Se adauga ulei cate putin ca la maioneza, pasta de tomate si se omogenizeaza. Aripioarele se sareaza, se ung cu pasta se pun intr-un castron si se dau la frigider 30 de minute sa se aromatizeze. Se prajesc in tigaie cu putin ulei, se pot servi alaturi de cartofi prajiti sau natur, piure. Sunt destul de picante, merita incercate.

Am servit alaturi de cartofi prajiti, o bunatate.


vineri, 18 iunie 2010

Premiu si o leapsa de la Goldielocks


Multumesc foarte mult pt premiu si leapsa Goldielocks.


1. Ce insemna blogul pentru tine ?

2. Cat de depentet/a esti de blog ?

3. Cum alegi subiectul?Ce te inspira?

4. Ce-ti place si ce nu-ti place in lumea virtuala a blogurilor ?

5. Cum alegi blogul preferat?

1. Un mod de ami expune mancarurile mele preferate, un mod de comunicare cu alte bucatarese.
2. Nu sunt asa dependenta mai ales de cand am nascut nu mai am timp asa de mult si pentru blog.
3. Cand pregatesc o reteta noua si imi place produsul finit, gustul si sa arate cat mai bine.
4. Imi plac multe, dar nu-mi plac oameni pe care incerci sa-i ajuti si cand este vorba de viceversa dau bir cu fugiti, nu-mi plac grupurile care se foarmeaza ..........
5. Nu am un singur blog preferat sunt mai multe, dupa modul de prezentare si explicatiile date.


Le ofer si eu mai departe cu mult drag urmatorilor bucatarii :


joi, 17 iunie 2010

Pilaf cu masline si cartofi


Ingrediente:
1 ceapa
2-3 cartofi
150-200g masline
2 cani cu orez
delikat, cimbru si patrunjel
Mod de preparare:
Intr-o oala se caleste ceapa tocata marunt in ulei. Cand sa calit se adauga cartofii taiati cubulete si orezul spalat si se caleste asa 10-15 minute amestecand mereu.
Separat se face o supa din apa, delikat, cimbru si piper. Intre timp amestecam mereu in compozitia de orez pana se calesc bine si cartofi.
Can supa a dat in clocot se ia de pe foc si se toarna peste orez. Se lasa la fiert la foc mic pana se umfla orezul si au fiert cartofi.
Spre sfarsit se adauga patrunjel tocat, dupa gust. Maslinele spalate si scurse de apa.
Se mai fierbe putin si gata.

Socrului meu ii place pilaful cu multa zeama de aceea este mai zemos, se poate lasa sa scada zeama ca sa fie mai gros.

Va doresc pofta buna.

marți, 8 iunie 2010

Placinta cu iaurt



Ingrediente:
1 pachet foi de placinta
8oua
o lamaie
2 pachetele zahar vanilat
1 kg iaurt
300 g zahar
Mod de preparare:
Se bat ouale intregi bine. Apoi se adauga si zaharul si zaharul vanilat se bata bine de tot.
Iaurtul se amesteca cu coaja de lamaie rasa.
Si apoi se pune peste ouale batute. Se stoarce lamaia si se amesteca bine.
Se ia o tava si se unge cu ulei, se pun cateva foi de placinta care se ung cu ulei.
Se toarna cu un polonic din compozitie.
Se pun iar cateva foi. Se ung si ele cu ulei.
Apoi se pune iar compozitie, deasupra trebuie sa ramana foi care se ung cu ulei. Se da la cuptorul preincalzit pentru circa 40-45 de minute.
Se lasa sa se raceasca putin si apoi se taie cu un cutit ascutit .

Este o placinta nemaipomenit de buna mai ales rece, foarte buna, merita sa o incercati cu toata increderea.

Bianca

Lilypie Second Birthday tickers

Faceți căutări pe acest blog