Archive
-
▼
2010
(43)
- ► septembrie (3)
-
►
2009
(126)
- ► septembrie (4)
Categories
- Aluaturi dulci (3)
- Aluaturi sarate (8)
- Aperitive (5)
- Biscuiti/Cornulete/Fursecuri (8)
- Ciorbe/Supe/Borsuri (11)
- Clatite (5)
- Coliva (1)
- Cozonaci/Rulade/Checuri (4)
- Dulceata/Gem/Compot (5)
- Florile / Plantele mele (3)
- Gogosi/Scovergi (2)
- Inghetata (1)
- Muraturi (2)
- Peste (5)
- Pizza/Paste (15)
- Placinta (1)
- Prajituri (15)
- Premii (36)
- Preparate cu carnati / organe (9)
- Preparate din cartofi (2)
- Preparate din legume (6)
- Preparate din oua (2)
- Preparate din/cu mamaliga (1)
- Retete chinezesti (1)
- Retete de post (5)
- Retete de pui (19)
- Retete din carne de miel (2)
- Retete din carne de porc (13)
- Retete din carne de vita (4)
- Salate (8)
- Sosuri (2)
- Suferinta (2)
- Torturi/Tarte (8)
Bloguri delicioase si altele
-
-
Ovaz cu cocos si bananeAcum 8 ani
-
Tocană scurtă de vităAcum 2 săptămâni
-
Construction Of Septic Tank RulesAcum 6 ani
-
Cotlet de porc cu soric la cuptorAcum o săptămână
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Warts - natural remediesAcum 11 ani
-
-
-
-
-
-
-
-
Lipii de casa umplute (cascaval si sunca, la tigaie)Acum o săptămână
-
Pentru prima data la ClujAcum 3 zile
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Premiu de la Bianca's
Un premiu sunny!
Va recomand sa ascultati
Totalul afișărilor de pagină
Premiu de la Florena's
Premiu de la Cami
Kreativ Blogger
Premiu de la Flori
I Your Blog
One Lovely Blog Award
Arte Ponto Vida
Lemonade 50
Al Blog Amigable
Il Criceto Gloso
Thanks
Premiu Dolcezza!
Persoane interesate
Despre mine
- Vicky
- Sunt o fire optimista, increzatoare, ador sa stau in bucatarie sa gatesc cate ceva bun celor dragi, imi plac plimbarile pe munte, prin natura si ador sa fac cat mai multe poze, imi place ca fiecare moment sa fie fotografiat.
Inspiration Award
Hard Working Food Blogger
Premio Blog Goloso
Premiu Excelent
Premiu Aicizia
Blog Gggregati
Este BlogE Uma Joia
Premiu Blog de Oro
Site-uri preferate
Sisterhood Award
Florile mele de 1-8 Martie
Premiu de la Leo-Flori
Premiu de la Iulia
Premiu de la Ala , Alexandra si Florena's
Premiu de la Leo-Flori
Premiu de la Flori
joi, 28 ianuarie 2010
Pizza a la Vicky
Ingrediente blat:
faina
un plic drojdie
ulei de masline
o cescuta apa calduta
Ingrediente de pus deasupra:
salam
rosii
porumb
ardei gras
ciuperci
o ceapa
2 oua
cascaval
condimente dupa gust
Mod de preparare blat:
Se pune faina intr-un castorn, se adauga si drojdia. Peste se pune o cescuta cu apa calduta. Uleiu de masline.
Si se framanta un aluat omogen care nu se lipeste de maini si se lucreaza usor.
Ceapa, ciupercile, ardeiul gras si rosile se taie dupa preferinta mai mici sau mai mari si se amesteca cu porumbul si cele doua oua. Se pun condimente pentru pizza (se gasesc peste tot in magazine).Se amesteca bine.
Se intinde o foaie din blat care se pune in tava unsa cu putin ulei sau tapetata cu hartie de copt. Se unge cu ketchup.
Apoi se umplutura.
Se rade cascaval deasupra.
Si se da la cuptorul preincalzit pentru 10-15 minute, pana se rumeneste frumos.
Va doresc pofta buna.
luni, 25 ianuarie 2010
Orez chinezesc
Ingrediente:
carne de porc taiata fasiute subtiri
3 ciuperci
1 morocv
ardei iute
1 cana orez
jumatate canuta mazare
2-3 linguri ulei de masline
jumatate ardei gras
1 ceapa potrivita
chili, oregano, cury
sos de soia
sare piper
Mod de preparare:
Orezul se spala si se pune la fiert.
Intr-o oala separat se pune la fiert morcovul si mazarea.
Intr-o tigaie se caleste ceapa in 2-3 linguri ulei de masline.
Cand sa inmuiat se pune carnea taiata fasiute subtiri.
Se adauga si ciupercile taiate fasiute si se calesc pana se inmoaie toate.
Peste orezul fiert se pune morcovul fiert si el si taiat cubulete mici.
Se pune si mazarea fiarta si ea.
La sfarsit in tigaie punem si ardeiul gras taiat cubulete mici si mai lasam un minut si luam de pe foc.
Amestecam toate ingredientele calite cu orezul amestecat cu morcovul si mazarea.
Se pune putin sos de soia.
Cury, chili si oregano din fiecare cate putin.
Se amesteca totul bine, se condimenteaza si cu piper si sare si se amesteca bine si gata orezul nostru.
O bunatate de orez pentru cei ce iubesc picanteria, merita incercata.
Si noi am servit si cu frigarui de porc si legume, o bunatate.
Va doresc pofta buna.
carne de porc taiata fasiute subtiri
3 ciuperci
1 morocv
ardei iute
1 cana orez
jumatate canuta mazare
2-3 linguri ulei de masline
jumatate ardei gras
1 ceapa potrivita
chili, oregano, cury
sos de soia
sare piper
Mod de preparare:
Orezul se spala si se pune la fiert.
Intr-o oala separat se pune la fiert morcovul si mazarea.
Intr-o tigaie se caleste ceapa in 2-3 linguri ulei de masline.
Cand sa inmuiat se pune carnea taiata fasiute subtiri.
Se adauga si ciupercile taiate fasiute si se calesc pana se inmoaie toate.
Peste orezul fiert se pune morcovul fiert si el si taiat cubulete mici.
Se pune si mazarea fiarta si ea.
La sfarsit in tigaie punem si ardeiul gras taiat cubulete mici si mai lasam un minut si luam de pe foc.
Amestecam toate ingredientele calite cu orezul amestecat cu morcovul si mazarea.
Se pune putin sos de soia.
Cury, chili si oregano din fiecare cate putin.
Se amesteca totul bine, se condimenteaza si cu piper si sare si se amesteca bine si gata orezul nostru.
O bunatate de orez pentru cei ce iubesc picanteria, merita incercata.
Si noi am servit si cu frigarui de porc si legume, o bunatate.
Va doresc pofta buna.
miercuri, 20 ianuarie 2010
Cioarba din aripioare de pui dreasa cu smantana
Ingrediente:
aripioare de pui
2-3 morcovi
2 cartofi
1 ceapa
putina varza
bors
smantana
bulion
paste fainoase
sare, piper, tarhon, cimbru
3 oua
patrunjel
Cartofi se taie bucatele, morcovul se da pe razatoare, iar ceapa si varza se taie julie.Se pun intr-o oala mai mare si se adauga si apa pana la jumatatea oalei.Cand a inceput sa fiarba se adauga aripioarele.
Se pune si bulionul. Delikat-ul, dupa gust.
Tarhonul.
Si cimbrul. Apoi se lasa sa fiarba bine legumele si aripioarele.
Cand au fiert se aduga pastele.
Si borsul fiert separat.
La sfarsit se pune patrunjel proaspat tocat marunt. Se stinge focul si se lasa putin sa se raceasca.
Smantana se amesteca cu cele trei oua.
Se ia din ciorba si se toarna peste smantana se amesteca usor. Cand sa mai racit putin se pune smantana amestecata cu cele trei oua si cu zeama din ciorba.
Se amesteca bine in toata oala.
Se serveste cu ardei iute si paine sau mamaliga.
Va doresc pofta buna.
joi, 14 ianuarie 2010
Pateuri cu branza
Reteta asta o am de la nasa mea careia ii multumesc foarte mult pentru ea, este o reteta care mi-a iesit din prima de cand mi-a explicat cum sa fac, multumesc foarte mult nasa pentru reteta. Eu am facut cantitate dubla .
Ingrediente:
ou
1 lingura otet
3 linguri apa minerala
faina cat cuprinde
Crema pentr uns foaia:
1 pachet margarina
1 cana faina
Mod de preparare:
Se pune intr-un castron oul, se adauga lingura de otet, apa minerala, Apoi faina si se framanta un aluat omogen.
Se intinde o foaie nici prea subtire dar nici groasa.
Margarina se amesteca bine cu faina.
Pana rezulta o pasta mai grosuta.
Se pune din pasta de margarina doar jumatate din pasta (cealalta jumatate o punem a doua oara) pe foaie. Si apoi se intinde cu o lingura sau spatula pe toata foaia. Si incepem sa o impaturim, aici las pozele sa vb in locul meu.
Se pune pe o farfurie si se da la frigider pentru 30 minute.
Dupa 30 de minute scoate foaia din frigider o intindem si o ungem cu jumatatea de pasta ramasa.
O impaturim la fel si o mai lasam 30 de minute in frigider.
Dupa cele 30 de minute scoatem foaia si o punem pe o masa tapetata cu faina
Si intindem cat putem de subtire dar nu foarte.Taiem patratele potrivite sau depinde cat vrem sa ne iasa de mari pateurile.
Amestecam telemea de vaca cu un ou.Si punem pe fiecare patratel la margine din compozitia de telemea.
Cealalta parte fara telemea se aduce peste partea cu telemea si se pun in tava neunsa cu nimic.
Deasupra se pot unge cu ou batut, eu am uitat sa le mai ung. Se da la cuptorul preincalzit dinainte 15-20 de minute, pana se auresc frumos.
Si astea sunt minunatele mele pateuri, foaiel sunt exact ca cele cumparate din comert, o bunatate.
Va doresc pofta buna.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Faceți căutări pe acest blog
Labels
- Aluaturi dulci (3)
- Aluaturi sarate (8)
- Aperitive (5)
- Biscuiti/Cornulete/Fursecuri (8)
- Ciorbe/Supe/Borsuri (11)
- Clatite (5)
- Coliva (1)
- Cozonaci/Rulade/Checuri (4)
- Dulceata/Gem/Compot (5)
- Florile / Plantele mele (3)
- Gogosi/Scovergi (2)
- Inghetata (1)
- Muraturi (2)
- Peste (5)
- Pizza/Paste (15)
- Placinta (1)
- Prajituri (15)
- Premii (36)
- Preparate cu carnati / organe (9)
- Preparate din cartofi (2)
- Preparate din legume (6)
- Preparate din oua (2)
- Preparate din/cu mamaliga (1)
- Retete chinezesti (1)
- Retete de post (5)
- Retete de pui (19)
- Retete din carne de miel (2)
- Retete din carne de porc (13)
- Retete din carne de vita (4)
- Salate (8)
- Sosuri (2)
- Suferinta (2)
- Torturi/Tarte (8)