joi, 28 ianuarie 2010

Pizza a la Vicky


Ingrediente blat:
faina
un plic drojdie
ulei de masline
o cescuta apa calduta
Ingrediente de pus deasupra:
salam
rosii
porumb
ardei gras
ciuperci
o ceapa
2 oua
cascaval
condimente dupa gust

Mod de preparare blat:
Se pune faina intr-un castorn, se adauga si drojdia. Peste se pune o cescuta cu apa calduta. Uleiu de masline.
Si se framanta un aluat omogen care nu se lipeste de maini si se lucreaza usor.
Ceapa, ciupercile, ardeiul gras si rosile se taie dupa preferinta mai mici sau mai mari si se amesteca cu porumbul si cele doua oua. Se pun condimente pentru pizza (se gasesc peste tot in magazine).Se amesteca bine.
Se intinde o foaie din blat care se pune in tava unsa cu putin ulei sau tapetata cu hartie de copt. Se unge cu ketchup.
Apoi se umplutura.
Se rade cascaval deasupra.

Si se da la cuptorul preincalzit pentru 10-15 minute, pana se rumeneste frumos.
Va doresc pofta buna.

luni, 25 ianuarie 2010

Orez chinezesc

Ingrediente:
carne de porc taiata fasiute subtiri
3 ciuperci
1 morocv
ardei iute
1 cana orez
jumatate canuta mazare
2-3 linguri ulei de masline
jumatate ardei gras
1 ceapa potrivita
chili, oregano, cury
sos de soia
sare piper
Mod de preparare:
Orezul se spala si se pune la fiert.
Intr-o oala separat se pune la fiert morcovul si mazarea.
Intr-o tigaie se caleste ceapa in 2-3 linguri ulei de masline.
Cand sa inmuiat se pune carnea taiata fasiute subtiri.
Se adauga si ciupercile taiate fasiute si se calesc pana se inmoaie toate.
Peste orezul fiert se pune morcovul fiert si el si taiat cubulete mici.
Se pune si mazarea fiarta si ea.
La sfarsit in tigaie punem si ardeiul gras taiat cubulete mici si mai lasam un minut si luam de pe foc.
Amestecam toate ingredientele calite cu orezul amestecat cu morcovul si mazarea.
Se pune putin sos de soia.
Cury, chili si oregano din fiecare cate putin.
Se amesteca totul bine, se condimenteaza si cu piper si sare si se amesteca bine si gata orezul nostru.
O bunatate de orez pentru cei ce iubesc picanteria, merita incercata.
Si noi am servit si cu frigarui de porc si legume, o bunatate.
Va doresc pofta buna.

miercuri, 20 ianuarie 2010

Cioarba din aripioare de pui dreasa cu smantana


Ingrediente:
aripioare de pui
2-3 morcovi
2 cartofi
1 ceapa
putina varza
bors
smantana
bulion
paste fainoase
sare, piper, tarhon, cimbru
3 oua
patrunjel

Cartofi se taie bucatele, morcovul se da pe razatoare, iar ceapa si varza se taie julie.Se pun intr-o oala mai mare si se adauga si apa pana la jumatatea oalei.Cand a inceput sa fiarba se adauga aripioarele.
Se pune si bulionul. Delikat-ul, dupa gust.
Tarhonul.
Si cimbrul. Apoi se lasa sa fiarba bine legumele si aripioarele.
Cand au fiert se aduga pastele.
Si borsul fiert separat.
La sfarsit se pune patrunjel proaspat tocat marunt. Se stinge focul si se lasa putin sa se raceasca.
Smantana se amesteca cu cele trei oua.
Se ia din ciorba si se toarna peste smantana se amesteca usor. Cand sa mai racit putin se pune smantana amestecata cu cele trei oua si cu zeama din ciorba.
Se amesteca bine in toata oala.
Se serveste cu ardei iute si paine sau mamaliga.
Va doresc pofta buna.

joi, 14 ianuarie 2010

Pateuri cu branza



Reteta asta o am de la nasa mea careia ii multumesc foarte mult pentru ea, este o reteta care mi-a iesit din prima de cand mi-a explicat cum sa fac, multumesc foarte mult nasa pentru reteta. Eu am facut cantitate dubla .
Ingrediente:

ou
1 lingura otet
3 linguri apa minerala
faina cat cuprinde
Crema pentr uns foaia:
1 pachet margarina
1 cana faina

Mod de preparare:
Se pune intr-un castron oul, se adauga lingura de otet, apa minerala, Apoi faina si se framanta un aluat omogen.
Se intinde o foaie nici prea subtire dar nici groasa.
Margarina se amesteca bine cu faina.
Pana rezulta o pasta mai grosuta.
Se pune din pasta de margarina doar jumatate din pasta (cealalta jumatate o punem a doua oara) pe foaie. Si apoi se intinde cu o lingura sau spatula pe toata foaia. Si incepem sa o impaturim, aici las pozele sa vb in locul meu.

Se pune pe o farfurie si se da la frigider pentru 30 minute.
Dupa 30 de minute scoate foaia din frigider o intindem si o ungem cu jumatatea de pasta ramasa.
O impaturim la fel si o mai lasam 30 de minute in frigider.
Dupa cele 30 de minute scoatem foaia si o punem pe o masa tapetata cu faina
Si intindem cat putem de subtire dar nu foarte.Taiem patratele potrivite sau depinde cat vrem sa ne iasa de mari pateurile.
Amestecam telemea de vaca cu un ou.Si punem pe fiecare patratel la margine din compozitia de telemea.

Cealalta parte fara telemea se aduce peste partea cu telemea si se pun in tava neunsa cu nimic.
Deasupra se pot unge cu ou batut, eu am uitat sa le mai ung. Se da la cuptorul preincalzit dinainte 15-20 de minute, pana se auresc frumos.
Si astea sunt minunatele mele pateuri, foaiel sunt exact ca cele cumparate din comert, o bunatate.


Va doresc pofta buna.

Bianca

Lilypie Second Birthday tickers

Faceți căutări pe acest blog