joi, 26 februarie 2009

Frigarui la gratar


Ingrediente:
o bucata carne de porc (piept de pui, orice)
2 rosii
1 ardei gras
1 ceapa
1 bucatica slanina impanata
betisoare pentru frigarui
Mod de preparare:
Am taiat bucatele toate ingredientele, condimentez putin carnea si acum ma pregatesc sa le pun pe betisoare,

Am terminat de pus pe betisoare,

Si aici o frigaruie mai de aproape,

Se pun frigaruile pe gratarul incins,

Se prajesc bine pe ambele parti,

Cu 2 frigarui si cativa cartofi te saturi fara probleme,

Sunt super bune, merita incercate,

Se servesc cu cartofi prajiti,Si cu pasta de smantana cu usturoi.

Va doresc pofta buna!

luni, 16 februarie 2009

Bors ardelenesc de pui cu smantana

Ingrediente:
spate de pui, aripioare
1 ceapa potrivita
1 galeata smantana
1 cutie rosii
1 cartof mare
1 kg bors
3 morcovi
delikat, sare
cimbru, piper
patrunjel
fidea
3 oua
(cine vrea se pune si 100g orez, eu nu am mai pus)
Mod de preparare:
Din poza imi lipsesc cutia cu rosii si partunjelul care erau pe drum:)),

Se pune carnea de pui la fiert in apa,

Cand carnea de pui a fiert se pun legumele tocate marunt,iar ceapa solzisori mici,

Acum se lasa sa fiarba la foc potrivit legumele,

Am pus si condimente,cimbru, delikat si piper dupa gust,

Si fiindca nu-mi mai incapeau in oala aia am rasturnat borsul intr-o oala mai mare,

Dupa ce au fiert si legumele, se pun si rosiile tocate marunt-marunt,

Apoi se adauga si fideaua,

Borsul se fierbe separat intr-o oala,

Galbenusurile se amesteca cu smantana,

Am terminat de incorporat toata smantana,

Se pune si borsul fiert aproape de sfarsit,se mai lasa 5-10 minute si se ia de pe foc

Se ia doua polonice din bors si se pune intr-un castronel si se amesteca cate putin cu smantana amestecata cu galbenusurile de ou,

Cand sa incorporat din ciorba cu smantana se pune in oala si se amesteca mereu sa nu se branzeasca,

La sfarsit se pune si patrunjelul tocat marunt,

Se amesteca bine si asta-i borsul meu,

Toti cei care au mancat a spus ca a fost foarte bun, chiar au cerut si a doua portie,

Va doresc pofta buna.

Carne marinata in vin la gratar

Ingrediente:
bucati de carne pentru gratar
o capatana usturoi
ienibahar,cimbru
tarhon, rozmarin
sare, piper
o cana vin rosu (se poate si alb)
o lingurita ulei
Mod de preparare:
Mi-am taiat carnea felii, si am pregatit condimentele,

Usturoiul si ienibahar-ul le-am pisat si le-am amestecat cu cimbru, tarhon, rozmarin, sare piper si o lingurta mica de ulei,

Asa arata dupa ce le-am amestecat bine,

Bucatile de carne se condimenteaza bine cu amestecul de usturoi si ierburi,

Se toarna cana de vin si se amesteca putin cat sa patrunda vinul in fiecare bucata de carne,

O poza mai de aproape sa se vada ce bine arata,si are un miros super

Se imbraca in folie transparenta si se lasa cateva zile la marinat in frigider.

Si asa arata dupa ce a stat in frigider 4 zile,

Se rumenesc bine pe ambele parti,

Am servit cu piure de cartofi si castraveti bulgaresti,

Carnea a iesit foarte frageda si foarte buna la gust,

Pofta buna!

vineri, 13 februarie 2009

Prajitura Semiluna

Aceasta reteta o am de la soacra mea.
Este o prajitura foarte usor de facut si foarte buna la gust, merita incercata.
Ingrediente:
4 oua
1 cana zahar
1 cana ulei
2 cani faina
1 lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie
1 plic zahar vanilat
esenta de rom sau vanilie
Mod de preparare:

Albusurile se bat tare in asa fel incat daca intorci castronul intr-o parte sa nu cada,

Se adauga treptat si zaharul + zaharul vanilat,

Se pun galbenusurile pe rand si se omogenizeaza bine,

S-au incorporat si galbenusurile in compozitie,

Din clipa in care trebuie sa punem uleiul se amesteca cu lingura de lemn, nu se mai foloseste mixerul. Se pune si uleiul in reprize pentru a se incorpora in compozitie,

Asa arata compozitia dupa ce am omogenizat-o cu uleiul,

Se pune faina treptat si se amesteca de jos in sus,se simte la mana aluatul, trebuie sa fie potrivit ceva genul celui de la chec, nu trebuie sa fie moale,

La sfarsit se pune lingurita de amoniac stinsa cu zeama de lamaie,

Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt, si se intinde cu o lingura,

Deasupra se pun bucatele de nuca, nu foarte multa nuca fiind destul de grea, ca sa aiba loc sa creasca,si se lasa la foc potrivit 30-40 min, trebuie sa faca o crusta putin maronie, se poate proba cu paiul,

Gata scoasa din cuptor, se lasa in tava sa se raceasca si apoi se scoate si se taie,

Se taie atratele cat vrem de mari sau mici,depinde de fiecare,

Peste fiecare patratel se pune cate un mot de frisca si se rade ciocolata,

Si gata am terminat cu ornatul,

Si o prajitura sa se vada cat de pufoasa este,

O ultima poza, sper sa va placa.

Bianca

Lilypie Second Birthday tickers

Faceți căutări pe acest blog