miercuri, 23 iulie 2008

Chec cu cacao si ciocolata

Ingrendiente:
9 oua
2 pliculete zahar vanilat
2 lingurite cacao
4 linguri zahar
cateva cubulete de ciocolata
o sticluta esenta de rom
3-4 linguri faina


Albusrile se mixeaza bine, apoi se pune fiecare galbenus si se incorporeaza fiecare,
Cand sau incorporat toate galbenusurile, adaugam zahar vanilat, Punem si esenta de rom,
Adaugam si zaharul, Si la sfarsit punem si faina si amestecam bine pana devine o compozitie potrivita,
Luam cateva linguri din compozitie si punem cacao, Amestecam bine pana se incorporeaza toata cacaoa, Pregatim 2 tavi de chec mari si una mica cu hartie de copt si punem prima compozitie, apoi punem cu lingura din compozitia de cacao,
Dupa ce am pus ambele compoziti, adaugam si cateva cubulete de ciocolata,
Le bagam in cuptorul incins in prealabil pentru 10-15 minute,
V apoftim sa gustati din checul nostru.

Chiftelute de dovlecei

Ingrendiente:
3 oua
2 dovlecei
1 legatura patrunjel
1 capatana usturoi
3-4 linguri cu faina
sare, piper
ulei pentru prajit

Dovelecul se curata de coaja si se da pe razatoarea mare, apoi se scurge bine de zeama lasata, patrunjelul se toaca marunt,
Toate ingrendientele se amesteca foarte bine, pana devine o pasta potrivita,
Din compozitia rezultata se ia cu lingura si se pune la prajit in ulei incins, Se prajesc bine pe ambele parti,
Asa arata chiftelutele mele care sunt foarte gusoase, se pot servi cu maioneza impreuna au un gust minunat, (acum fiecare cu gustul sau), sunt foarte bune atat calde dar si reci.
Pofta buna.

Spaghete cu ciuperci

Ingrendiente:
250 g ciuperci
1 capatana usturoi
1 ceapa
1 lingura ulei
patrunjel
bulion
piper, oregano, busuioc, tarhon
spaghete fierte separat

In tigaie se pune o lingura de ulei la incins,
Ceapa se taie solzisori, usturoiul se taie si el si patrunjelul se toaca marunt,
Spaghetele se fier separat,
Ciupercile le-am fier in prealabil caci eu le am de la tara, se toaca marunt si se pune peste ceapa, usturoiul si partunjelul calite, se pune si o lingura de bulion,
Se adauga condimente dupa gustul fiecaruia,
Eu mai adaug si sos de chili, caci sotului ii plac mancarurile mai picante, Adaug chili mai mult, pentru gustul sau picant, Se amesteca bine si se lasa sa fiarba 5-10 minute,
Se servesc spaghetele cu sosul de ciuperci calde, este foarte gustos.
Pofta buna.

marți, 22 iulie 2008

Omleta cu carnati

Ingrendiente:
o ceapa micuta
un carnat
3 oua
chili, delikat
2-3 fasiute de slanina afumata

Se caleste in ulei ceapa taiata finut, slaninuta afumata si carnati taiati rondele,
Ouale se amesteca cu condimentele, Se bat bine pana devin spuma,
Dupa ce sau calit carnati se toarna compozitia de ou peste ei,
Se prajeste bine pe ambele parti, Se serveste cu maioneza, este foarte buna dimineata inainte de a pleca la serviciu.
Pofta buna.

Pateuri cu cascaval

Ingrendiente:
un pachet aluat pentru pateuri
cascaval ras
Se taie patratele potrivite, in fiecare mijloc se pune cascaval ras,
Se impacheteaza,
Si in capete se preseaza cu furculita, pentru a nu iesi cascavalul topit
Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, Si se dau la cuptor fiind incins in prealabi 10 minute.
C-am astea sunt pateurile mele, o bunatate.

Maioneza

Ingrendiente:
1 ou crud
1 ou fiert tare
ulei
1 lingura de mustar

Se amesteca oul crud cu cel fiert,
Se pune ulei destul de mult, eu pun cate sa acopere ouale,
Si se amesteca bine, se pune o lingura de mustar,
Si se amesteca bine de tot maxim 20 minute.
Asa arata maioneza mea.

Salata de vinete cu maioneza

Ingrendiente:
vinete (eu le-am avut la congelator)
sare, ulei si maioneza

Se toaca bine vinetele sau se mixeaza,
Se pune sare si ulei, Se adauga maioneza ,
Se amesteca bine pana vinetele devin mai albe, Se orneaza cu ce are fiecare la indemana.
Eu le-am ornat intr-o caserola ca erau pregatite pentru a doua zi la serviciu.

Ficatei pane

Ingrendiente:
jumatate kg ficatei
3 oua
2-3 linguri faina
delikat
chili, cimbru,
oregano
Ouale cu condimentele se amesteca bine, Se pune si faina cat sa iasa o compozitie nici prea subtire, nici prea groasa, Se pun fivateii pe rand in compozitia de ou,
Si apoi se pun la prajit in ulei incins, Se prajesc bine pe ambele parti,
Se servesc cu pure de cartofi si castraveti murati, sau fiecare cum doreste.

Mancarica de fasole cu carnati si slaninuta afumata

Ingrendiente:
fasole (pusa la inmuiat in apa peste noapte)
5-6 carnati
o bucatica slaninuta afumata
3 cepe mijloci
1 cutie rosii decojite sau bulion
delikat, piper, foi de dafin
1 legatura patrunjel

Dupa ce a stat la inmuiat peste noapte fasolea se spala bine,
Se pune apa in oala aproape plina si eu de obicei pun o lingura de inox sa fiarba mai repede,
Dupa ce a fiert fasolea si a scazut apa mai bine de jumatate din oala, o schimb,
Pun apa din nou si atunci adaug si slaninuta taiata cubulete, Carnati ii prajesc 2 minute in ulei incins, Adaug si ceapa , apoi pun canati, Mai lasam sa fiarba 10-20 de minute si apoiadaug si rosiile taiate cubulete,delikat si foi de dafin, Dupa ce a fiert bine, se pune si patrunjelul tocat marunt Si c-am asa arata la sfarsit, acum se pregateste sa fie mancata. Aici o portie pentru un vecin care este inebunit dupa fasole, se serveste cu castraveti murati numai ca eu nu am mai apucat sa-i trag in poza :))

Snitele de dovlecei

Ingrendiente:
2 oua
4 dovlecei
delikat, piper, cimbru,oregano
ulei pentru prajit
2-3 linguri de faina

Se taie feliute dovlecei, cat de subtiri vrem,
Ouale se bat foarte bine cu condimentele, Se amesteca bine si intre timp se pun 2-3 lingurite de faina sa iasa o compozitie potrivita, Fiecare feliuta de dovlecel se da prin compozitia ou,
Si se pune in tigaie cu uleiul incins. Se prajesc pe ambele parti pana prind o crusta aurie,
Sunt foarte bune, daca le serviti cu maioneza sau cu sos de usturoi sunt excelente.
Va doresc pofta buna, si chiar merita incercte.

Bianca

Lilypie Second Birthday tickers

Faceți căutări pe acest blog